Parfumvrije shampoo

Kies puur en bewust met parfumvrije shampoo. Geschikt voor elke dag. De parfumvrije shampoo werkt kalmerend, maakt je haar vetvrij en laat het weer glanzen. Wist je dat parfumvrije producten steeds populairder worden? Niet alleen omdat het biologisch of natuurlijk is, maar ook omdat het geen schadelijke stoffen bevat. Goed voor de natuur maar ook goed voor je gezondheid.

Shampoo zonder parfum

Waarom zou je kiezen voor parfumvrije shampoo? Hier kun je verschillende redenen voor hebben. Bijvoorbeeld omdat je overgevoelig op parfumbestanddelen reageert. Dat merk je doordat je tijdens en na het wassen van je haar een jeukerig en trekkerig gevoel krijgt. Bij ernstige overgevoeligheid kan de hoofdhuid flink rood worden en zelfs gaan schilferen.

Ben je overgevoelig of allergisch voor parfumbestanddelen dan is het zeker aan te raden om voor een shampoo zonder parfum te kiezen. Vroeger was hier nauwelijks aanbod in, tegenwoordig wordt het assortiment al groter. Een van de best verkochte merken op het gebied van parfumvrije shampoo is Neutral. Dit is geschikt voor volwassenen en kinderen met een overgevoeligheid voor geparfumeerde producten.

Beste parfumvrije shampoo

Wat is nu de beste parfumvrije shampoo? Dat is niet eenvoudig te zeggen. Je kunt in ieder geval wel stellen dat de beste parfumvrije shampoo altijd vrij is van parfum, kleurstoffen parabenen. Deze producten zijn dermatologisch getest en goedgekeurd. Dit betekent dat ze zeer nauwkeurig zijn getest op inwerking op huid en haar.

Ook niet geheel onbelangrijk maar een shampoo zonder parfum is altijd pH neutraal. Hierbij is de zuurgraad van de shampoo gelijk aan de zuurgraad van de hoofdhuid. Belangrijk want hierdoor wordt het vetlaagje op de hoofdhuid niet aangetast. Het is juist dat vetlaagje dat je hoofdhuid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Kies daarom altijd voor een pH-neutrale en parfumvrije shampoo.

Shampoo en conditioner

De meeste parfumvrije shampoos wassen je haar waardoor het zacht en soepel aanvoelt. Een aantal producten werkt niet alleen shampoo maar ook als conditioner (2-in-1). Je kunt natuurlijk ook voor een losse parfumvrije conditioner gaan. Dankzij een conditioner geef je extra verzorging aan je haar. Het resultaat: stralend, glanzend en gezond haar, elke dag weer.