Slechtste game ooit

Op veel websites kom je iets over de beste games tegen. Waar niet over wordt gepraat zijn de slechtste games ooit. Toch zijn ze er wel, en misschien heb je ze ooit gespeelt (of doe je dit nog). In dit artikel: vijf keer de slechtste game die ooit is uitgebracht.

Bekijk FIFA 22

Ride to Hell: Retribution

De naam zegt eigenlijk al genoeg, maar het is niet de titel die hem tot de slechtste game ooit maakte. Het spel is zo slecht omdat het een vreselijke besturing heeft. Bovendien wordt de soundtrack continu herhaald waarbij er een gitaarachtig irritant deuntje klinkt.

De ontwikkelaars hebben in ieder geval hun best gedaan, ze hebben ruim zes jaar aan dit spel gewerkt. Toch is het ze niet lukt om hier een succes van te maken. Mocht je Ride to Hell: Retribution uit willen proberen, het gaat hier om motorraces waarbij je het gevecht met fictieve racers aangaat.

Kinect Star Wars

Een spel rondom Star Wars moet te gek zijn, dat zal direct bij je opkomen. Maar Kinect Star Wars is helemaal niet zo leuk als gedacht. Deze slechtste game ooit werkt niet zoals hij zou moeten. De besturing is zeer belabberd waardoor de bewegingen die je maakt helemaal niet overeenkomen met de bewegingen in het spel.

Kinect Star Wars is uitgebracht voor de Xbox 360. Uiteraard is dit spel verder nooit doorontwikkeld, daar was geen interesse meer in.

E.T. the Extra-Terrestrial

De film E.T. uit 1982 was razend populair. Helaas gold dit niet voor E.T. the Extra-Terrestrial game, die was uitgebracht voor de Atari 2600. Vanwege de populariteit van E.T. werd dit spel in slechts vijf weken tijd ontwikkeld en uitgebracht, met het idee om hem voor de feestdagen in de winkel te hebben liggen.

Je kunt je voorstellen dat een korte ontwikkeling niet ten goede aan de kwaliteit komt. Veel spelers zijn er nooit achter gekomen wat de bedoeling van het spel is. E.T. zelf leek helemaal niet op de originele E.T. kortom: een grote flop.

Big Rigs: Over The Road Racing

Het PC spel Big Rigs: Over The Road Racing behoort ook tot de slechtste game ooit. Het zou hier om een racegame waarbij je in een truck rondrijdt. Deze game bleek in de praktijk helemaal niet realistisch te zijn. Zo rijd je dwars door muren of bergen heen en kun je in zijn achteruit oneindig snel gaan. Probeer dat maar eens met een echte auto of truck.

Er zat ook een grote fout in het spel. Wanneer je de startlijn voorbij was en weer achteruit eroverheen reed, dan was je als eerste gefinisht. Je kon dus in slechts enkele seconden tijd de game winnen. Je kunt je voorstellen dat Big Rigs: Over The Road Racing uiteindelijk bij veel gamers in de prullenbak belandden.

Superman: The New Adventure

De laatste in het overzicht slechtste games ooit, dit keer eentje die rondom Superman draait. Je weet wel, die superheld met zijn rode cape. Dit spel werd voor de Nintendo 64 uitgebracht, een spelcomputer die inmiddels niet meer bestaat. Superman: The New Adventure is een flop geworden omdat het een zeer slechte besturing heeft. Het was bijna niet te doen om Superman soepel te laten vliegen en mensen te redden.

Opvallend is dat dit spel wel hoge verkoopcijfers heeft behaald. Pas na enige tijd kwamen gamers er achter dat er veel betere spellen verkrijgbaar zijn.

FIFA 21 Legacy Edition

Een game uitbrengen zonder nieuwe ontwikkelingen of verbeteringen, dat is makkelijk geld verdienen. Dat moesten de makers van FIFA 21 Legacy Edition hebben gedacht. Deze game zag er nagenoeg hetzelfde als FIFA 20 uit, waarbij je wel meer moest betalen. De normale FIFA 21 versie was overigens wél goed.

Tiny racer

Wanneer je deze game speelt heb je het idee dat hij in slechts enkele dagen tijd in elkaar is gezet. Natuurlijk hebben de ontwikkelaars er langer aan gewerkt maar het is een beroerd spel. Het ziet er allereerst te simpel uit, en dat is schokkend voor een game uit 2020. Verder is de besturing slecht en leidt het spel eigenlijk helemaal nergens heen. Bovendien lijd je al snel aan desoriëntatie. Kortom: ook deze slechtste game ooit kun je beter links laten liggen.

Nieuwste games voor Nintendo, PlayStation, Xbox en PC

Dat er een nieuwe game uitkomt wil natuurlijk niet zeggen dat deze hartstikke goed is. Pas na een tijd spelen kom je er achter of hij goed is of tot de slechtste games ooit behoort. Daarom is het goed om bij aanschaf van een game eerst naar gebruikservaringen of reviews te kijken. Hieronder vind je een lijst met de nieuwste games waarbij het spel beschreven staat, maar ook de ervaringen van gebruikers.

Bekijk de nieuwste games

Je hebt keuze uit games voor de Nintendo switch, de PS4 of PS5, de Xbox360 of de PC. Maar natuurlijk ook games voor andere spelcomputers. De populairste of best verkochte games staan bovenaan, dan weet je dat alvast.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Slechtste game ooit
Schuiven naar boven