Snelle waterkoker

Een snelle waterkoker zorgt ervoor dat je niet lang op heet water hoeft te wachten. Tegenwoordig heb je van die supersnelle modellen. Het water bereikt binnen 2 minuten de juiste temperatuur, maar soms ook direct. Daarnaast heb je de beste waterkoker met temperatuurregeling. Ontdek de beste merken snelle waterkokers waaronder Philips, Inventum en vele andere merken.

De snelste waterkoker

Op zoek naar een snelle waterkoker die een halve liter water in minder dan 2 minuten kookt? Dan kom je bij de betere Philips modellen uit. Dit merk behoort absoluut tot de snelste waterkoker. Ook de Inventum is een snelle waterkoker. Houd er rekening mee dat het water zeker 2 minuten nodig heeft om op temperatuur te komen. In sommige gevallen kan dit zelfs sneller en ligt dit op slecht 1 minuut.

Je hebt ook de snelle waterkoker met temperatuurregeling. Voordeel hiervan is dat je de temperatuur zelf kan aanpassen. Vaak ligt het bereik van de temperatuurregeling tussen de 60 °C en 100 °C. Dit is ideaal voor het bereiden van verschillende theesoorten. De beste waterkoker met temperatuurregeling is alweer die van Philips, maar ook de professionele MOA waterkokers zijn een absolute aanrader.

Supersnelle waterkoker

Is er ook zoiets als een supersnelle waterkoker? Ja, dan kom je echt bij de grote en professionele modellen uit. Eigenlijk worden deze waterkokers voornamelijk op kantoren of binnen bedrijven gebruikt. Toch zijn er steeds meer particulieren die hier ook voor kiezen. Het gaat dan om een heetwaterdispenser. Je hebt direct kokend water, dit behoort dan ook zeker tot de supersnelle waterkoker. Voor een heetwater dispenser betaal je tussen de € 60 en € 120. Duurder dan de normale snelle waterkoker maar dan heb je ook wat.

Energiezuinig, klein of extra snel

Op het gebied van snelle waterkokers is er aardig wat verkrijgbaar. Bijvoorbeeld de stille snelle waterkoker of juist het kleine model. Maar ook de extra snelle waterkoker. Wil je een snelle waterkoker kopen dan heb je verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld met een verborgen verwarmingselement, anti calciumfilter of dubbelwandig. Daarnaast kies je uit verschillende materialen waaronder rvs, glas of kunststof.

Let ook even op het vermogen (aantal watt). Een energiezuinige waterkoker is wel zo prettig. Je hebt ook modellen die draadloos zijn, misschien past dit beter bij je situatie. De meeste snelle waterkokers zijn onderhoudsvriendelijk. Hierdoor hoef je ze niet continu te ontkalken, ook een aanrader.