Sportlegging die niet afzakt

Wat je ook doet, bij elke beweging zakt de legging af. Hierdoor kun je niet ongestoord sporten. Daarom heb je dit echt nodig: een sportlegging die niet afzakt. Natuurlijk is een en ander afhankelijk van het merk, model maar ook of je voor de juiste maat kiest. Het is namelijk nooit verstandig om een te grote of te kleine legging te kopen. In dit artikel vind je alle sportleggings die niet afzakken. Ook ontvang je een aantal praktische kooptips.

Waarom leggings vaak afzakken

Je bukt of maakt een sprongetje en je legging zakt af. Vooral tijdens het sporten zoals de squad gebeurt dit vaker. Hartstikke vervelend want je moet telkens die legging omhoog hijsen. Waarom zakt een legging vaak af? Dit heeft enerzijds met het model en anderzijds met de maatvoering te maken.

Koop je een legging die een paar maten te groot is dan kun je er gif op innemen dat hij afzakt. De legging sluit dan namelijk niet goed om de taille of heupen aan. Een te kleine legging staat ook garant voor afzakken. Bij elke beweging wordt de kleine legging van de huid afgestroopt. De zwaartekracht doet de rest: het ding zakt steeds verder naar beneden.

Sportlegging die niet afzakt

Ga maar eens op zoek naar een sportlegging die niet afzakt. Vaak kom je dan toch bij de duurdere modellen uit. Toch hoef je hier niet veel geld aan uit te geven. Het gaat er voornamelijk om dat je een model kiest dat bij je figuur past. Daarom vind je hieronder enkele handige tips.

Legging met een hoge taille

Heb je een sterk zandloperfiguur? Feitelijk zou de sportlegging dan niet af mogen zakken, hij sluit namelijk mooi rondom je middel aan. Wanneer je een buikje hebt dan duwt het buikvet de legging omlaag. In dit geval moet je zeker kiezen voor een sportlegging met een hoge taille. Dit is om twee redenen een goed idee:

  • Je werkt je buikje weg
  • Hij zakt niet tot nauwelijks af

Een legging met hoge taille kost tussen de € 25 en € 35. Natuurlijk heb je ook duurdere modellen maar dit is niet echt noodzakelijk. De hele goedkope leggings laat je liever links liggen, die gaan vroeg of laat toch afzakken.

Bekijk legging met hoge taille

Langer shirt eroverheen

Je kunt de legging ook fixeren door er een lang shirt overheen te dragen. Kies in dit geval voor een meer strak zittend shirtje. Hierdoor wordt de sport leggen als het ware op zijn plaats gehouden. Het shirt moet zeker tot aan je kruis komen, dan is het lang genoeg.

Het shirtje in de legging dragen

Een andere optie is om je T-shirt of truitje in de legging te dragen en niet eroverheen. Kies dan wel voor een shirtje met een ruwere structuur dus zeker geen zijde. Katoen bijvoorbeeld, dat is een prima keuze. Bovendien neemt katoen ook nog eens voldoende vocht op en ventileert het goed.

Wanneer je het shirtje in de legging draagt dan kan het niet via de gladde huid afzakken. Nadeel van deze methode is dat dit niet zo heel mooi uitziet. Vooral wanneer je een buikje hebt is dit niet aan te raden.

Panty onder de sportlegging dragen

Sport je intensief dan moet je hier zeker geen panty onder dragen. Wanneer je de legging alleen voor het mooie aan hebt dan voorkom je afzakken door er een panty onder te dragen. Ook ideaal wanneer je in de winter buitensport of wandelt.

Lusjes en een riem

Een sportlegging die niet afzakt is bijna niet te vinden. Blijf je last van houden, maak dan lusjes aan de bovenkant van de legging. Vervolgens kun je hier een riem doorheen steken. De ideale methode om geen last meer te hebben van een afzakkende legging. Nadeel van een riem is dat deze bij bepaalde sporten in de weg kan zetten. In plaats van een riem kun je dan ook een touwtje gebruiken.

Een andere optie is de sportlegging fixeren met bretels. Om eerlijk te zijn ziet dit niet mooi en sportief uit maar het is een laatste redmiddel.

De elastieken band omslaan

Is de legging bij de taille of de heupen lang genoeg, dan zou je de elastieken band een keer om kunnen slaan. Hierdoor maak je het elastiek net wat strakker.

De juiste maat sportlegging kopen

Als laatste moet je nog voor de juiste maat gaan.  Let hier goed op want sommige merken of modellen vallen een groter of juist kleiner uit. Heb je maat 38 dan koop je ook maat 38 en niet 36 of 40. Het is altijd aan te raden om de legging vooraf te passen. Wanneer je deze online bestelt mag je hem natuurlijk altijd ruilen of retour sturen.

Was de legging de eerste keer zeker niet te heet, hiervan gaat hij krimpen. Is de legging juist een tikkeltje te groot dan zou je hem wel wat warmer kunnen wassen.

Geen paniek wanneer de legging na een eerste keer wassen is gekrompen, dit kan je ook weer ongedaan maken. Maak hiervoor de sportlegging goed nat. Span hem over een wasrek of tafel waarbij je de stof of het elastiek in de breedte of de lengte trekt. Dit moet je fixeren, bijvoorbeeld met knijpers of stenen. Wanneer de legging op deze manier opdroogt zal hij een grotere vorm aannemen.

Dit kost een sportlegging

Je zoekt de beste sportlegging maar dan wel tegen een betaalbare prijs. Met welk bedrag moet je rekening houden? Zoals je hierboven hebt kunnen zien kost een legging met hoge taille tussen de € 25 en € 35. Ga je voor een merk zoals Forza dan ben je tussen de € 40 en € 50 kwijt. Dan heb je nog de Nike sportlegging, op zich valt de prijs hiervoor wel mee. Je betaalt tussen de € 38 en € 65.

Bekijk alle sportleggings

Wanneer je online bestelt krijg je het artikel vaak binnen 1-2 werkdagen thuisgestuurd. Je hebt maar liefst 30 dagen om de sportlegging te passen en te beoordelen.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Sportlegging die niet afzakt
Schuiven naar boven