Theelichthouder

Een theelichthouder zorgt voor een warme sfeer en is oorspronkelijk bedoeld voor het warmhouden van de theepot. Tegenwoordig wordt een waxinelicht houdertje ook een theelucht houder genoemd. Je hebt verschillende soorten theelichthouders. Bijvoorbeeld die van glas, metaal, in het wit, zwart of een kleurtje. Dan heb je ze ook nog met leuke prints of bijzondere vormen. Een waxinelichtjes houder staat mooi op de tafel of kast maar is ook leuk om cadeau te geven.

Theelichthouder zwart, groen of een andere kleur

Veel mensen zijn op zoek naar een theelichthouder groen of zwart. Dit zijn de best verkochte kleuren. Maar ook een wit waxinelichthoudertje doet het erg goed. Welke kleur moet je kiezen? Op donkere kleuren zie je minder, al helemaal wanneer het om kaarsvet gaat. Druipend kaarsvet is op een lichte achtergrond toch beter zichtbaar. Ga je voor een theelichthouder van glas dat doorzichtig is? Dit verspreidt het licht van het kaartje perfect, maar het wordt ook sneller vies.

Het is dus even kiezen uit het ruime aanbod theelichthouders. Denk ook eens aan de vorm of het design. In veel gevallen is een theelichthouder rond, maar je hebt ook vierkante modellen. Daarnaast kun je voor een hoog of laag model gaan.

Waxinelichtje voor de theepot

Op zoek naar een theelichthouder voor de theepot? Dit is dus niet bedoeld om sfeerkaarsjes te branden maar om de theepot warm te houden. Erg praktisch want de thee blijft zo gedurende 2 tot 3 uur goed warm. Houd er wel rekening mee dat je het theezakje tijdig uit het water moet halen, anders wordt de thee veel te sterk.

Een theelichthouder voor de theepot is in verschillende designs verkrijgbaar. Bijvoorbeeld zilverkleurig, hout, wit, zwart of geheel van glas. Zorg dat de theelichthouder altijd op een veilige plek staat. Kinderen of huisdieren moeten niet bij de theepot kunnen.

Theelichthouder kopen

Wat kost een theelichthouder? De prijs van waxinelichthouders variëren van € 4 tot € 20. Dat hangt er een beetje vanaf welk model je wil. Voor een theelichthouder theepot betaal je tussen de € 12 en € 26. Die zijn dus iets duurder maar natuurlijk ook groter. Er past namelijk een hele theepot op.

Zoek je een theelichthouder van spiegelglas? Hartstikke mooi want dit geeft een bijzonder effect. Er kunnen één tot negen theelichtjes in maar soms nog wel meer. Hier heb je dus verschillende modellen in. Een theelichthouder spiegelglas kost tussen de € 12 en € 35. Iets duurder maar je hebt dan wel de mooiste spiegelglas theelichthouder. Daar ga je nog lang van genieten.