Thuistest corona

Zelf testen op Covid middels de thuistest corona. Deze corona zelftest is voor iedereen verkrijgbaar. De kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar, maar je bepaalt wel zelf waar en wanneer je test. Het testresultaat is in 15 tot 20 minuten zichtbaar. Daarnaast heeft deze test een betrouwbaarheid van 93,3% tot 99,4%. Aan de slag met de thuistest corona.

Sneltest corona kopen (particulier)

Is een sneltest corona betrouwbaar? Dit noem je ook wel een antigeen sneltest. Sommige van deze testen zijn door de RIVM gevalideerd. Hiervan is bekend dat de sneltest corona betrouwbaar is. Commerciële bedrijven die een thuistest corona aanbieden hebben ook een hoge betrouwbaarheid, maar dit kan in sommige gevallen wel lager zijn.

In de teststraat van de GGD wordt over het algemeen geen gebruik gemaakt van de antigeen sneltest. Bij een sneltest corona kopen is het belangrijk dat deze is goedgekeurd door de overheid. Normaal gesproken moet de test worden afgenomen door een BIG-geregistreerde arts, maar dat is juist iets dat consumenten niet willen. Daarom is er dus de thuistest corona.

Zo werkt de thuistest corona

Een thuistest corona werkt hetzelfde als een normale corona test. Met een steriele swab wordt in het neusgat wat weefsel weggehaald. Wrijf hiervoor de swab over het oppervlak van de nasofarynx, dit zit helemaal achterin de neusholte. Vervolgens de swap in een extractiebufferbuis plaatsen. Hierna is het nodig om geëxtraheerd monster toe te voegen. Hoe een en ander werkt staat altijd in de beschrijving.

De corona thuistest laat na 15 tot 20 minuten de uitslag zien. Wanneer er Covid-19 antigeen wordt gevonden dan zal de best een positieve uitslag vertonen. Het resultaat kan natuurlijk ook negatief zijn, in dit geval worden er geen antigenen aangetroffen. Een test is positief maar geen corona, kan dat? Geen enkele test is voor de volle 100% betrouwbaar. Daarnaast kan iemand corona hebben gehad zonder dit in de gaten te hebben. De antigenen zijn dan nog enige tijd in het lichaam aanwezig.

Thuistest corona kopen

Een corona thuistest kopen? Deze testen zitten vaak in een verpakking van 25 stuks. De prijs voor 25 van deze tests ligt tussen de € 135 en € 150. Een thuistest corona kopen is voor eigen rekening, de zorgverzekeraar vergoedt dit niet. Laat je in een teststraat of bij GGD testen op corona, dan is dit altijd gratis. De corona thuistest is aan te raden voor mensen die liever niet door een arts laten testen. Ook geschikt voor bedrijven om hier werknemers mee te testen.