TikTok verwijderen: je account definitief sluiten

De social media app TikTok is vooral onder jongeren erg populair. TikTok verwijderen werkt niet door alleen maar de app van de smartphone te halen. Het account blijft bestaan, het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat deze ook weg is. Bekijk de handleiding TikTok account verwijderen of deactiveren.

TikTok account verwijderen (definitief)

Met onderstaande stappenplan verwijder je het TikTok account definitief. Dit kun je dus niet meer terughalen (uitgezonderd de bedenktermijn).

TikTok account verwijderen

  • Open de TikTok applicatie
  • Tik rechtsboven op je profiel
  • Tik op het menu (drie puntjes)
  • Kies voor Mijn account beheren
  • Tik op Account verwijderen

TikTok kan ter verificatie om je telefoonnummer vragen. Voer dit in, zo kan de app bekijken of jij het ook echt bent.

Al gezien? De TikTok legging

TikTok verwijderen zonder wachtwoord

Misschien ben je het wachtwoord van je TikTok account vergeten. TikTok verwijderen zonder wachtwoord is mogelijk wanneer je op de app staat ingelogd. In veel gevallen sta je standaard altijd ingelogd.

Moet je opnieuw inloggen en ben je het wachtwoord kwijt? Dan vraag je een nieuw wachtwoord aan. Hierbij is het wel belangrijk dat je toegang hebt tot het e-mailadres of telefoonnummer waarmee je geregistreerd staat.

Kun je op geen enkele manier meer in je account en wil je dit toch verwijderen? Helaas kan niemand je hierbij helpen. TikTok mag namelijk niet zomaar je account weghalen.

Verwijderd account terughalen

Je hebt je TikTok verwijderd maar krijgt hier achteraf spijt van. Is het mogelijk om die verwijdering ongedaan te maken? Ja, je hebt een bedenktermijn van 30 dagen. Wanneer je binnen 30 dagen na verwijdering weer inlogt, dan word tje account weer actief.

Dit komt omdat de eerste 30 dagen je account gedeactiveerd is. Dus niet volledig verwijderd. Wanneer je langer dan 30 dagen wacht aan dan weer inlogt, zul je merken dat alles weg is. Dit kun je ook niet meer terughalen.

Kun je TikTok deactiveren?

Je hebt hierboven kunnen zien dat bij TikTok verwijderen eerst een bedenktijd van 30 dagen gaat lopen. Binnen deze 30 dagen bestaat je account nog maar is het deactief. TikTok deactiveren en op elk gewenst moment weer activeren is helaas niet mogelijk. Wil je TikTok toch deactiveren, dan moet je voor verwijdering kiezen. Binnen 30 dagen moet je opnieuw inloggen, anders is je account definitief verdwenen.

Tip: de TikTok lamp (voor de beste selfies/ video’s)

Waarom is mijn TikTok verwijderd?

Heel soms gebeurt het dat een TikTok account wordt verwijderd. Dat kan toevallig jouw account zijn, en dat is natuurlijk geen pretje. Wanneer je de regels op TikTok overtreedt dan wordt het account op korte of lange termijn verwijderd. Je moet bijvoorbeeld minimaal 13 jaar oud zijn om hier een account aan te maken. Dit wordt niet altijd gecontroleerd, maar eenmaal in de zoveel tijd vindt er een grootschalige controle en opruimactie plaats.

Verder kan het account ook om een andere reden worden gesloten. Meestal krijg je hier geen kennisgeving van. Daarom is het beter om bij het openen van een nieuwe account de regels even goed door te lezen. Wanneer iemand zich normaal gedraagt, zoals je op social media behoort te doen, wordt het account echt niet zonder reden verwijderd.

Tip: wees voorzichtig met het plaatsen van foto’s van je kinderen of jonge klasgenoten/vrienden. TikTok maakt namelijk gebruik van een artifical intelligence systeem. Dit systeem herkent foto’s van jonge kinderen. Wanneer dit soort foto’s te vaak op je account voorbijkomt, dan concludeert TikTok dat dit account van een kind (jonger dan 13 jaar) is. Het gevolg: het account wordt geblokkeerd.

Een schorsing van je account

Bij overtreding van de regels kan een TikTok account geblokkeerd worden. Maar dit hoeft niet altijd zo te zijn, soms vindt er alleen een schorsing plaats. Het account wordt dan voor een bepaalde periode uitgeschakeld. Een schorsing duurt doorgaans 24 uur, maar bij een volgende overtreding wordt deze periode langer.

Zo kan het voorkomen dat een schorsing een week of een maand duurt. Hoe vaker je de regels overtreedt, hoe groter het risico op een totale blokkering. Is het account eenmaal geblokkeerd dan kun je niet meer inloggen en gebruik maken van TikTok.

Een nieuw account aanmaken

Heb je TikTok verwijderd en is het definitief weg? Je hebt altijd de mogelijkheid om weer een nieuw account aan te maken. Dit geldt ook bij schorsing of blokkering. Een TikTok account aanmaken doe je door te registreren met een e-mailadres of telefoonnummer. Ook kun je een account aanmaken door in te loggen met je Facebook- of Twitteraccount. Houd er dan wel rekening mee dat TikTok je gegevens uit Facebook of Twitter haalt, iets dat ook niet altijd handig is.

Uiteraard blijft het belangrijk om je aan de regels te houden, al helemaal wanneer je eerder geblokkeerd was. Bij ernstige overtredingen kan TikTok uiteindelijk je IP-adres blokkeren.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com