Top 10 Pre Workout – beter presteren

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Jij bent sportief aangelegd. Wil je beter presteren en meer energie, kies dan voor een Pre Workout. Veel sporters doen het. Meestal vind je dit in poedervorm, het gaat dus om een supplement dat je met water mengt. Het bevat verschillende ingrediënten dat je lichaam makkelijk opneemt. Wat je ervan merkt? Dat je uithoudingsvermogen omhoog gaat waardoor je minder vermoeid bent. Een Pre Workout kun je bij nagenoeg elke sport toepassen. Denk hierbij aan krachttraining waarom duurtraining.

Zo gebruik je een Pre Workout

Voordat ik je de top 10 Pre Workout laat zien, eerst even over het gebruik hiervan. Het belangrijkste ingrediënt van dit supplement is cafeïne. Je weet wel, dat spul dat ook in koffie, thee en cola zit. Zou je dagelijks 3-6 koppen koffie drinken dan ben je tot wel 1,5% sneller en beter dan andere sporters. Gelukkig hoef je niet zoveel koffie te drinken want de benodigde cafeïne zit al in een Pre Workout. Dat is ook gelijk waarom je niet teveel Pre Workout moet innemen, houd je dus aan de aanbevolen dosering.

Andere ingrediënten in Pre Workouts zijn bèta-alanine, L-citrulline, vitamine B, koolhydraten en BCAA. Die laatste zijn de bouwstoffen van spieren dus ook belangrijk. Verder zitten er vaak bèta-alanine en L-citrullines creatine, vasodilatators en L-Glutamine in. Alles is ontworpen om je prestaties te verbeteren. Neem het een half uur voor de training in.

Top 10 Pre Workout

Goed, nu over naar de top 10 Pre Workout. Het zijn er best veel is ga er maar voor zitten.

1 Cellucor C4 Original Pre-Workout

Jawel dit product wordt door gebruikers zeer goed beoordeeld. Alleen al omdat het in verschillende smaken verkrijgbaar is waaronder watermeloen (zeer populair), appel of blauwe bessen. Maar ja, wat zit hier precies in? Cellucor C4 Pre-Workout bevat onder andere creatine, bèta alanine en natuurlijk cafeïne. Daarnaast is het verrijkt met vitamine B12. Allemaal hoogwaardige aminozuren die je lichaam meer kracht geven en ondersteunen. Gebruikers zeggen dat je hier veel energie van krijgt en de smaak lekker is. Ongeveer een half uur voor het sporten innemen.

Bekijk Cellucor C4 Original Pre-Workout

2. Optimum Nutrition Gold Standard

Eentje die zeker in de top 10 Pre Workout thuishoort, want dit merk is zeer bekend. Het heeft de hoogste kwaliteit sportvoeding en supplementen in het assortiment. Overigens moet je het merk Nutrition niet verwarren met Nutrilon, dat laatste is een merk van babyvoeding. Ga je echter naar de fabrikant hierachter kijken (Nutricia) dan gaat het dus wel weer om dezelfde. Hierdoor kun je ervan uitgaan dat dit echt een top Pre Workout is. Ook weer verkrijgbaar in verschillende smaken waaronder de tropische vruchten populair is. Levert je de benodigde energie en je merkt dat je na het sporten niet zo vermoeid bent.

Naar Optimum Nutrition Gold Standard

3. Cafeïne pillen

Heb je niet zoveel behoefte aan een Pre Workout? Veel sporters gaan dan voor cafeïne pillen. Eigenlijk heel basic want het bevat gewoon cafeïne dat van nature ook in koffie voorkomt. Ideaal wanneer je geen grote hoeveelheden koffie voor het sporten wil drinken. Cafeïne pillen bieden je de basis voor een betere energie, maar missen toch wat ingrediënten die je in een Pre workout wel tegenkomt. Alleen gebruiken wanneer je krachtig genoeg bent maar gewoon wat energie mist.

4. Applied Nutrition – ABE Ultimate

Ook weer van Nutrition dus met de kwaliteit zit het wel goed. Dat je deze in de top 10 beste pre workout tegenkomt is natuurlijk niet zomaar. Het gaat hier namelijk om een product dat een keiharde booster voor je spieren is. Bevat cafeïne en bèta alanine, dus je lichaam is er klaar voor. In sommige winkels en webshops is dit de meest verkochte pre workout, dus dan weet je het wel. Gebruikers zijn hier ook zeer tevreden over. Verkrijgbaar in verschillende smaken maar je kunt ook voor een product zonder smaak gaan.

Bekijk Applied Nutrition – ABE Ultimate

5. Sterrenstof Pre Workout – Cafeïnevrij

Ja je leest het goed dit product is cafeïnevrij. Hoe kan het dan tot de beste pre workout behoren? Dit is te danken aan de vele andere ingrediënten. Denk maar eens aan taurine dat de doorbloeding verbeterd. Hierdoor krijg je een beter uithoudingsvermogen. Maar ook L-Arginine dat de bloedvaten verwijdt, ook weer voor een groter uithoudingsvermogen. Deze pre workout is ideaal wanneer je niet zoveel zin hebt in cafeïne, bijvoorbeeld omdat je hier hartkloppingen van krijgt. Sommige mensen worden zelfs hyperactief van cafeïne. En het mooie is, deze pre workout stimuleert ook nog eens de vetverbranding.

6. Time 4 Nutrition bubblegum

Een apart smaakje met bubblegum, van de welbekende kauwgum. Je moet er dus van houden. Dat deze in de top 10 pre workout staat heeft natuurlijk met de kwaliteit te maken. Ook dit product is van het merk Nutrition, hartstikke goed. Dit product is wetenschappelijk ontwikkeld zoals de fabrikant zegt, maar geldt dit niet voor alle producten? Het bevat in ieder geval een goede mix van ingrediënten die je prestaties optimaliseren. Je ervaart een verhoogd energieniveau en kun je beter concentreren. Houd er wel rekening mee dat deze pre workout bij sommige gebruikers voor tintelingen zorgt.

7. BSN – N.O.-Xplode 3.0

Misschien zegt het merk je niet veel maar het behoort zeker tot een van de betere pre workouts. Een verpakking is goed voor 50 doseringen, dat is iets meer dan normaal. Dit product is in 2004 voor het eerst op de markt gebracht en weet dus al jarenlang stand te houden. Ruim 75% van de testpersonen ervaart een hoger energieniveau en betere prestaties. Deze testresultaten komen overeen met wat gebruikers ervan vinden: ruim 80% is tevreden. Voor sommigen is de smaak niet fijn, dat kan een nadeel zijn.

8. 5% Nutrition Rich Piana Kill It Pre-Workout

Hou je van een pre workout met koffiesmaak, dan moet je deze zeker eens proberen. Overigens kun je ook kiezen uit de smaken framboos, citroen of mango. Het bevat hoge doseringen ingrediënten. Wordt minder goed verkocht dan voorgaande pre workouts maar deze mag zeker in dit lijstje staan. Al is het alleen maar om koffiesmaak, want deze smaak kom je niet overal tegen.

9. Ulift Pre-workout

Deze staat in de top 10 beste pre workout omdat het een van de goedkopere producten is. En verpakking is goed voor 30 doseringen en je neemt het supplement 15 minuten voor de training in. Vanwege de lage prijs hoort de Ulift Pre-workout zeker in dit rijtje thuis, hij wordt alleen minder goed verkocht. Dit komt omdat de kwaliteit nog wel wat achterloopt. Al met al toch een goede keus wanneer je een klein budget hebt.

10. Applied Nutrition ABE Ultimate Pre-Workout Gel

Als laatste in het overzicht top 10 pre workout de Applied Ultimate Pre-Workout Gel. Ai dat is een hele mond vol maar is het ook wat? Het gaat hier om 20 kleine verpakkingen die handig zijn voor onderweg. Je gooit er dus zo een in je sporttas, bijvoorbeeld wanneer je na het werk direct nog naar de fitness gaat. Bevat actieve ingrediënten waaronder cafeïne. Vanwege de prijs niet heel aantrekkelijk maar wanneer je echt iets voor onderweg mee moet nemen dan is dit wel weer een aanrader.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Top 10 Pre Workout – beter presteren
Schuiven naar boven