Tuinbank steigerhout

Hartstikke mooi in de tuin: de tuinbank steigerhout. Dit is tegenwoordig heel erg populair. Steigerhout heeft een natuurlijke uitstraling en is ontzettend sterk. Niet voor niets wordt het materiaal al decennialang aan waterkanten gebruikt. Zoek de mooiste tuinbank van steigerhout uit. Kant en klaar, een steigerhouten tuinbank op maat of zelf maken.

Steigerhouten bank bouwpakket

Het makkelijkste is de steigerhouten bank als bouwpakket. Sommige mensen zoeken deze bij een bouwmarkt zoals de Praxis of Gamma. Maar een tuinbank van steigerhout als bouwpakket kun je ook gewoon online bestellen. Hiervoor hoef je niet naar de bouwmarkt en je krijgt het ook nog eens (gratis) thuisbezorgd.

Je kunt ook voor een steigerhout tuinbank met kussens gaan. Je krijgt er dan weerbestendige kussens bij. Hartstikke praktisch want zo weet je zeker dat het allemaal goed past. Voor een tuinbank van steigerhout (bouwpakket) betaal je tussen de € 150 en € 200. Er zijn ook wat goedkopere of duurdere modellen verkrijgbaar. Een en ander is ook afhankelijk van de totale lengte en natuurlijk de kwaliteit.

Tuinbank steigerhout kopen: enkele tips

Je wil een tuinbank van steigerhout kopen. Waar moet je allemaal op letten? Ten eerste op de afmeting. Ga je voor een lange tuinbank van steigerhout of mag dit een kleintje zijn? Wil je met of zonder rugleuning? Dan nog het model, want je hebt moderne designs maar ook tuinbanken met een klassieke of landelijke uitstraling.

Als laatste de accessoires. Bij sommige steigerhouten tuinbanken zitten er al kussens bij. In andere gevallen moet je deze los erbij kopen. Let dus op dit allemaal, natuurlijk in combinatie met de prijs. Je wilt tenslotte niet te veel uitgeven.

Tuinbank steigerhout maken – DIY

Is het moeilijk om zelf een tuinbank van steigerhout te maken? Niet wanneer je hier ook handig in bent. Je hebt ten eerste een ontwerp of bouwtekening voor nodig. Daarnaast het benodigde hout. Dit hout koop je bij de bouwmarkt, maar let er wel op dat het van een goede kwaliteit is. Voordeel van zelf maken van een steigerhouten bank : je creëert er een die helemaal aan je wensen voldoet. Nadeel is dat dit veel tijd vraagt. Bovendien kan het eindresultaat soms tegenvallen.

Je ziet, met betrekking tot een tuinbank van steigerhout is er best veel mogelijk. Heb je geen zin om zelf te gaan klussen dan is het zeker aan te raden om een kant-en-klaar een bank te kopen. Let op want steigerhout behandelen is wel nodig. Steigerhout behandelen doe je met beits of houtolie. Het is niet aan te raden om steigerhout te verven, de verf kan dan snel loslaten.