Beste tuinbeits (2022) – welk merk is het beste?

Met de beste tuinbeits breng je een mooie en waterafstotende laag op houtwerk aan. Denk hierbij aan de schutting, tuinmeubilair of ander houtwerk. Hierbij heb je de keuze tussen transparante tuinbeits of met een kleurtje. Sommigen zijn op zoek naar de Consumentenbond test beits, maar het is ook belangrijk om naar gebruikservaringen te kijken. Ontdek de beste tuinbeits 2021.

Zo gebruik je tuinbeits

Hoe moet je tuinbeits aanbrengen? Dit kan prima op een kale ondergrond maar ook over een bestaande laklaag. Hierbij is het belangrijk dat je de ondergrond ontvet, schuurt, stofvrij maakt en nog eens ontvet. Breng de beits in een dunne laag aan. Op de verpakking van de tuinbeits staat hoeveel lagen je aan moet brengen. In sommige gevallen is één laag voldoende, maar het kan ook om twee of drie lagen gaan.

Tuinbeits dekkend of transparant

Je hebt dekkende en transparante tuinbeits. De dekkende tuinbeits heeft een kleurtje, waardoor je het hout niet alleen behandelt maar ook nog eens voorziet van een gekleurde laag. Houd er wel rekening mee dat het hier niet om een volledig dekkende kleur gaat. Transparante tuinbeits geeft geen kleur aan het hout mee maar kan het wel warmer en donkerder van kleur maken.

Beste tuinbeits 2022

Zoveel keuze, waar moet je nu voor gaan? Natuurlijk voor de beste tuinbeits, maar welke is dat? Hieronder een overzicht van de best verkochte tuinbeits maar ook beitsen die zeer goed beoordeeld zijn door gebruikers zelf. Hier volgt 5X de beste tuinbeits.

1. Cetabever Tuin Schutting Beits

Wie kent het merk Cetabever niet, dat altijd de beste tuinbeits op de markt brengt. Met dit merk ben je dus verzekerd van een zeer goede kwaliteit. Deze beits is op waterbasis maar natuurlijk wel waterafstotend. Beschermt de schutting of houten tuinmeubilair tegen regen, sneeuw en zon.

Geschikt als eerste laag op nieuw hout maar ook als onderhoud bij behandeld hout. Je kunt deze tuinbeits voor verschillende houtsoorten gebruiken. De beschermende en waterafstotende werking houdt ongeveer drie jaar lang aan.

Bij een omgevingstemperatuur van 20 graden C is deze tuinbeits in ongeveer 30 minuten stofdroog. Na vier uur is deze volledig droog en eventueel overschilderbaar. Ontvangt goede beoordelingen van gebruikers namelijk 4,8 van de 5 sterren. Keuze uit verschillende kleuren.

Bekijk Cetabever Tuin Schutting Beits

2. Rambo pantserbeits tuin

Ook Rambo staat bekend om de beste timebeits. Van dit merk een pantserbeits, geschikt voor tuinhout en steigerhout. Hij is verkrijgbaar in groen, paars, blauw of welke kleur je ook nodig hebt, maar ook transparant.

Deze beits is volledig waterafstotend en beschermt het hout gedurende twee jaar. Is ook nog eens vochtregulerend waardoor er niet snel schimmelvorming ontstaat. Dekt goed en is zeer makkelijk aan te brengen.

Deze sneldrogende tuinbeits is na slechts 2 uur alweer overschilderbaar. Dit is sneller dan bij veel andere beitsen. Een pot heeft een inhoud van 0,75 l. Bekijk van tevoren even hoeveel je nodig hebt.

Naar Rambo pantserbeits tuin

3. Cetabever Tuin Schuur & Tuinhuis Beits – Transparant

Je wil het tuinhuisje of de houten schuur beitsen. Daar heb je de beste tuinbeits voor nodig. Een transparante die ervoor zorgt dat de natuurlijke kleur behouden blijft. Want zo blijft de uitstraling van het tuinhuisje of schuurtje altijd mooi. Deze tuinbeits is van een uitstekende kwaliteit. Na aanbrengen duurt het slechts een uurtje voordat de beits het houtwerk beschermt tegen regen en vocht.

Makkelijk aan te brengen, iets dat gebruikers ook vinden. Daarom worden deze tuinbeits goed beoordeeld en is het absoluut een aanrader voor het beitsen van grotere oppervlakken. Van een hoge kwaliteit en ook nog eens duurzaam want het beschermt het hout gedurende vijf jaar. Een pot bevat 2,5 l beits, waardoor je voorlopig vooruit kunt. Keuze uit verschillende (transparante) kleuren.

Bekijk Cetabever Tuin Schuur & Tuinhuis Beits – Transparant

4. Tenco tuin decor beits

Ook weer de beste tuinbeits voor het tuinhuis, het tuinhek, de schutting, pergola of tuinmeubilair. En ook nog eens voordelig geprijsd. De tuinbeits van het merk Tenco is volledig dekkend en op waterbasis. Beschermt het hout tegen verschillende weersinvloeden en is ook nog eens veilig voor tuinplanten.

Deze tuinbeits mag je verwerken tot een  minimumtemperatuur van 6 graden C, dit is lager dan bij andere tuinbeitsen en hierdoor ook toepasbaar in het voorjaar of najaar.

In een bruine kleur en heeft een mooie zijdeglans. Een pot bevat 2,5 l, dit is meer dan de kleine potten tuinbeits (0,7 l). Een prima koop, vooral gezien de voordelige prijs en de goede kwaliteit.

Naar Tenco tuin decor beits

5. Cetabever Tuin – Beits Palen En Bielzen

Moet je palen en bielzen (biels) beitsen? Dan is er deze speciale tuinbeits van het bekende merk Cetabever. Afhankelijk van hoeveel je nodig hebt kun je kiezen uit een verpakking van 750 ml of 2500 ml. Deze beits beschermt palen en bielzen gedurende vier jaar tegen alle weersinvloeden. Dit betekent dat je het hout na vier jaar opnieuw met beits moet behandelen.

Goed te verwerken en sneldrogend. Dekt ook nog eens zeer goed. Zoek je naar de beste tuinbeits voor palen en bielzen dan is dit zeker een aanrader.

Bekijk Cetabever Tuin – Beits Palen En Bielzen

Dit was een mooi overzicht beste tuinbeits van dit moment. En nu snel aan de slag!

Shop de leukste producten, bezoek bol.com