Tuindoek

Een tuindoek is helemaal de trend. Dit hang je aan de schutting, een muur of aan de gevel. Vaak gaat het om een tuindoek met ringen, dit maakt het bevestigen er een stuk makkelijker op. Een doek voor je tuin noem je ook wel een tuinposter of tuinschilderij. Je hebt keuze uit prachtige foto’s en afbeeldingen.

Tuindoek met foto of print

Je zou natuurlijk een neutraal doek op kunnen hangen, maar dat is niet decoratief. Daarom kies je voor een tuindoek met foto of met print. Het is zelfs mogelijk om een tuindoek eigen foto te laten maken, maar dan ben je wel wat duurder uit. Wat zijn populaire tuindoeken met foto? Hieronder vind je enkele voorbeelden.

De best verkochte foto tuindoeken zijn die met een doorkijkvenster (alsof je door het raam naar buiten kijkt) en doeken met dieren of bloemen. Hierna volgen de tuinposters met architectuur. Ook hierin is veel keuze, waarbij je vooral bekende gebouwen of idyllische steegjes voorbij ziet komen. Ook het strand tuindoek doet het goed, hiermee creëer je zomerse sferen.

Bevestigen van het doek

Een tuindoek met ringen is wel zo praktisch, dit kun je eenvoudig bevestigen. Vooral wanneer het om een groot doek gaat moet het natuurlijk stevig vastzitten. Laat je een tuindoek op maat maken? Dan krijg je hier altijd bevestigingsmateriaal bij. In andere gevallen kun je speciale schroeven kopen, maar het kan ook dat deze er al bijgeleverd worden.

Een tuindoek met ringen is voorzien van elastieken. Die elastieken doe je om de ringen waarna je ze weer vastmaakt aan schroeven of iets anders. Je kunt namelijk ook haakjes in de gevel vastmaken. Hoe dan ook, zorg dat het doek stevig verankerd is want wanneer de stormwind erachter komt dan wordt het misschien weggeblazen of het scheurt.

Top tuindoeken

Wat zijn de absolute top tuindoeken? Je kunt een tuindoek bij Gamma of Hornbach kopen, maar net zo makkelijk bestel je ze online. Het is een feit dat je online meer keuze hebt. Bovendien ben je dan ook nog eens goedkoop uit. Een tuindoek goedkoop thuis laten bezorgen? Dat kan, wanneer je online bestelt dan wordt het tuindoek altijd thuisbezorgd. Hier betaal je geen extra kosten voor, tenzij je natuurlijk ergens anders een tuindoek bestelt.

Hoe zit het met een tuindoek op maat? Hiervoor moet je bij een speciaalzaak zijn. Wil je een tuindoek met eigen foto, dan kom je bij een fotoservice uit. Helaas is dit niet zo heel goedkoop en hangt de kwaliteit van de aanbieder af.