Tv live kijken op je laptop

Steeds meer mensen kijken live tv op hun laptop of pc. Hier heb je soms wel een abonnement voor nodig, bijvoorbeeld via een streamingdienst of de internetprovider. Maar er zijn nog andere manieren om tv live kijken op je laptop mogelijk te maken.

Dit heb je nodig om tv te kijken op je laptop

Wil je het tv-abonnement de deur uit doen? Dan is het wel belangrijk dat je over een laptop en een internetabonnement beschikt. Een pc kan ook maar is niet zo praktisch, een laptop zet je namelijk weer waar je hem wil. Dus bijvoorbeeld ook op je vakantieadres of de slaapkamer.

Schaf een goede laptop aan. Bij voorkeur eentje met minimaal full HD scherm, maar een laptop met 4K is nog beter. Kies wel voor het model met oled scherm, dan zit je altijd goed. Dit komt omdat beelden dan vloeiend in elkaar overlopen en er ook nog eens levensecht uitzien.

Bekijk oled laptops

Programma gemist

Heb je een goed programma of een serie gemist? Dan kun je dit vaak terugkijken via bepaalde websites. Je kijkt dus gewoon het programma op je laptop terug, wel zo handig. Via de volgende websites kun je tv-programma’s achteraf nog zien:

  • NLZiet
  • RTL XL
  • Kijk
  • NPO Start

Vaak kun je de programma’s gratis terug bekijken, soms moet je eerst een gratis account aanmaken. Deze websites bieden ook een betaalde versie aan, je kijkt dan programma’s in een hogere beeldkwaliteit.

Wil je ook qua audio alles goed kunnen volgen, dan is het aan te raden om externe speakers of een hoofdtelefoon aan te schaffen. De speakers van laptops zijn vaak van matige kwaliteit. Kijk ook eens naar de soundbar voor laptops, een echte aanrader en verkrijgbaar voor minder dan € 70.

Naar externe speakers

Tv live kijken op je laptop: KPN

Neem je een internetabonnement bij KPN dan kun je live tv kijken via je laptop. Je bekijkt alle zenders die ook onder je abonnement vallen. Ga hiervoor naar de website https://tv.kpn.com/ en log met je account in. Of maak een account aan, hiervoor heb je een abonnementsnummer of KPN ID nodig.

Tv live kijken via Ziggo

Wanneer je een internetabonnement via Ziggo hebt dan kun je op je laptop live tv kijken. Ook hiervoor moet je inloggen en is dus alleen beschikbaar voor Ziggo abonnees. Ga hiervoor naar Ziggogo.tv en volg de aanwijzingen.

Videoland

Wil je films en series kijken, dan moet je zeker eens aan een abonnement op Videoland denken. Bij sommige programma’s is het ook mogelijk om live tv te kijken op je laptop. Videoland biedt namelijk een ruime keuze aan films en series die ook op RTL zenders worden uitgezonden. Bijvoorbeeld Goede Tijden, Slechte Tijden of Big Brother.

Voor Videoland betaal je betrekkelijk weinig, een abonnement kost ongeveer € 10 per maand. Waarbij je vooral Nederlandse producties kijkt, maar ook buitenlandse films en series. Gewoon op je laptop of smartphone, het kan allemaal.

Netflix

Een van de populairste streamingdiensten op het gebied van films en series is Netflix. Het biedt je een ontzettend grote en interessante keuze aan films en series, documentaires en nog veel meer. Ook Netflix is niet zo duur, je hebt keuze uit verschillende abonnementen. Wanneer je voor een duurder abonnement gaat kijk je Netflix of meerdere apparaten en is ook de beeldkwaliteit hoger.

Prime Video

Amazone Prime Video is een streamingdienst die ook in Nederland beschikbaar is. Op zich is deze dienst helemaal niet duur, je betaalt ongeveer € 3 per maand. De eerste maand mag je het zelfs gratis uitproberen. Er zijn een aantal interessante Amazone series beschikbaar, die je nergens anders tegenkomt. Sommige films en series vind je ook op Netflix of Videoland terug.

Het enige nadeel aan Prime Video is dat het aanbod beperkt is. Maar daar is de lage prijs ook naar. Houd er ook rekening mee dat sommige films of series niet ondertiteld zijn. Dit kan lastig zijn wanneer je Engels niet zo goed is. Overigens kun je via deze dienst niet live tv kijken op je laptop, tablet of smartphone.

Livestream websites

Als laatste kun je tv-kijken via internet door gebruik te maken van een livestream website. Dit wordt vooral gedaan voor het bekijken van sportwedstrijden zoals voetbal of UFC. Een livestream website vraagt wel vaak om betaling. Dit kan eenmalig zijn maar je kunt ook een abonnement afsluiten.

Hoe kijk ik gratis tv op mijn pc?

Misschien wil je live tv kijken op je pc en dus niet op je laptop. In principe werkt tv live kijken op je pc precies hetzelfde. Kijk dus bij bovenstaande opties en kies iets dat bij je past. Zorg dat de speakers op je pc zijn aangesloten, anders hoor je niks. Een pc beschikt namelijk niet over ingebouwde speakers.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com