Tweet antwoorden verbergen – Twitter functies

In de categorie Twitter functies de nieuwste optie: een tweet antwoord verbergen (of meerdere). Antwoorden op tweets verbergen betekent dat vervelende opmerkingen of afwijkende meningen niet langer zichtbaar zijn, terwijl ze er wel staan. Een soortgelijke functie is bij Facebook al langer mogelijk.

kerstboom opzetten

Kerstboom opzetten?

Doe het met een kerstboomstandaard

Antwoord op tweet verbergen

Even voor de duidelijkheid:

  • Een bericht heet een tweet
  • Reactie op dit bericht heet antwoord (reply)
  • Een retweet is het opnieuw plaatsen van een tweet (delen)

Waarom zou je een antwoord op tweet verbergen? Dit kan belangrijk zijn voor politici of invloedrijke mensen. Denk maar eens aan het uitbrengen van een mening of feit. Duizenden mensen reageren hierop. Wanneer een reactie niet aansluit bij de tweet, dan kan de eigenaar van het twitteraccount deze reactie verbergen.

Tip: het boek Helemaal gestoord van… Twitter!

Verborgen antwoorden zijn er nog wel

Dat je een antwoord verbergt wil niet zeggen dat het er helemaal niet meer is. Iedereen kan de verborgen antwoorden met het speciale icoon bekijken. Waarom zou je dan tweet antwoorden verbergen? Wanneer je niet relevante of vervelende opmerkingen verbergt dan staan alleen de meest relevante reacties bovenaan. Dit is een interessante optie voor bedrijven, politici of BN’ers.

Controle over eigen tweets

Iemand met een Facebook pagina/ account kent deze functie al: hide commands (verberg antwoord). Hierbij verdwijnt het commentaar uit de publieke weergave. alleen vrienden kunnen het originele antwoord nog zien.

Twitter biedt deze functie in iets andere vorm aan. Het is de bedoeling dat iemand antwoorden op zijn tweets kan verbergen, maar deze antwoorden voor iedereen beschikbaar blijven. Gebruikers moeten op een optie tikken om onzichtbare antwoorden te kunnen lezen (view hidden tweets/ toon verborgen antwoorden).

De meeste gebruikers nemen deze moeite niet, waardoor niet relevante of vervelende antwoorden onzichtbaar blijven. Dit kan natuurlijk ideaal zijn voor bedrijven die veel recensies ontvangen. De negatieve recensies verdwijnen naar de achtergrond. Wat overblijft is een hoop positiviteit of relevante reacties.

Het heeft echter ook een nadeel: door deze optie ziet het er soms allemaal te rooskleurig uit. Stel je voor dat het sociale media team van Geert Wilders alle negatieve reacties verbergt. Geeft dit dan een goed beeld van hoe mensen over deze politicus denken? Er zitten dus best wel wat haken en ogen aan deze nieuwe functie.

Twitter antwoorden verbergen

Hoe werkt dat eigenlijk, Twitter antwoorden verbergen? Dat is eigenlijk heel eenvoudig:

  • Ga naar het antwoord in je tweet
  • Klik op het pijltje naar beneden
  • Selecteer antwoord verbergen
  • Bevestig je keuze

Wil je het verbergen van het antwoord weer ongedaan maken? Tik dan op het icoontje verborgen antwoord en klik op het pijltje dat naar beneden wijst. Je ziet dat je het antwoord weer zichtbaar kan maken. Selecteer dit en bevestig je keuze.

Twitter reactie verwijderen

Naast antwoorden verbergen kun je natuurlijk ook je eigen tweet verwijderen. Hiermee verwijder je niet alleen de tweet maar tevens alle reacties/ antwoorden van anderen. Het is niet mogelijk om individuele reacties van twitteraars te wissen. Je kunt iemand wel blokkeren. Dit doe je door naar het profiel van deze persoon te gaan, en rechtsboven op de 3 verticale puntjes te tikken. Selecteer blokkeren en bevestig je keuze. Deze twitteraar kan jou niet meer volgen of reacties op jouw tweets plaatsen. Zo eenvoudig is het.

Tweet antwoord verbergen – vanaf wanneer mogelijk?

Begin 2019 was de functie tweet antwoorden verbergen nog in de testfase. Hierna werd deze test verder uitgerold en is nu beschikbaar voor alle twitteraars. Je hebt dus geen speciaal account nodig om van deze optie gebruik te maken.

Zichtbaar op social media

Heb je een Twitter account of ben je juist actief op Instagram, Facebook of een ander social mediaplatform? Vooral voor bedrijven en influencers is het belangrijk dat je goed zichtbaar bent. Post daarom regelmatig iets nieuws, reageer op antwoorden/reacties en laat zien dat je je volgers waardeert.

Nog een tip: koppel je social media aan je website. Dit betekent dat mensen via je social media account je website kunnen vinden maar ook dat je op je website naar je social media verwijst.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial