Veldrijden live kijken – tv of livestream

Het veldrijden gaat weer van start. Dit parcours is grotendeels onverhard, wat natuurlijk voor een extra uitdaging zorgt. Je wilt veldrijden live op tv kijken of via de livestream volgen. Er zijn verschillende mogelijkheden om veldrijden te bekijken. Dit kan op Nederlandse en Belgische zenders, een betaalzender of livestream.

Populaire sport

Wist je dat veldrijden een zeer populaire sport in Vlaanderen is? In Nederland wordt dit iets minder goed bekeken, maar zijn er nog steeds meer dan voldoende liefhebbers voor te vinden. Wil je veldrijden live bekijken, ontdek dan hoe je dit doet.

Tip: bekijk veldrijden overal waar je bent. Schaf een van de beste tablets aan, een kleine investering waar je veel plezier aan beleeft.

Bekijk populaire tablets

Telenet – Play Sports

Telenet is de meest bekende televisieprovider (en internet) van België. Veldrijden live kijken kan via Telenet. In 2015 besloot het bedrijf om de meeste veldritten live uit te zenden. Op de zenders van Telenet Play Sports zijn de meeste veldritten te bekijken.

Heb je geen abonnement bij Telenet dan is het ook niet mogelijk om veldrijden live te volgen. Voor Nederlanders valt Telenet sowieso al af.

Sporza – VRT

De Vlaamse televisie omroep Sporza – VRT zendt veldrijden uit. Dit doen ze sinds 2016. Hier kijk je alle wedstrijden van de Trofee live. Sporza werkt al enige tijd samen met Telenet – Play Sports. Dit betekent dat de commentaren bij beide zenders nagenoeg hetzelfde zijn of op elkaar lijken. Sporza heeft dankzij de samenwerking ook de rechten gekregen om een aantal van de meest belangrijke wedstrijden live uit te zenden.

Sporza – VRT is alleen in België beschikbaar, dus niet voor Nederlanders.

Eurosport televisiezender

Helaas beschikt Eurosport niet over de uitzendrechten met betrekking tot veldrijden. Wel kun je hier een samenvatting terug bekijken.

Ziggo Sport

Ontvang je Ziggo Sport? Je kijkt hier heel veel wedstrijden waaronder voetbal, hockey of tennis. Sinds 2020 is veldrijden niet meer via Ziggo Sport te bekijken.

NOS Studio Sport

Het programma NOS-studiosport zendt af en toe live veldrijden op televisie uit. Hiervoor kun je ook via de livestream op de website terecht. Controleer vooraf de programmering, dit scheelt je achteraf teleurstellingen.

Live stream veldrijden

Voor iedereen is live stream veldrijden beschikbaar. Dit betekent dat je niet via je televisie maar computer, laptop, tablet of smartphone kijkt. Veldrijden live streamen kan via verschillende aanbieders. Een van die bekende aanbieders is sportstream.nl. Je ontvangt via deze website linkjes naar live stream websites. Houd er rekening mee dat niet alle linkjes werken of actueel zijn.

Vertrouw niet elke website die live stream veldrijden aanbiedt. Vaak zit hier een verdienmodel aan vast, je moet bijvoorbeeld ergens een abonnement afsluiten.

Livestream via Eurosport

Een goed en betrouwbaar alternatief is de live stream van Eurosport (Eurosport.nl/watch/veldrijden). Je ziet veldritten die al bezig zijn of binnenkort worden uitgezonden. Hier staat altijd de tijd bij. Zodra er een live stream beschikbaar is kun je hierop klikken.

Via Eurosport kun je veldrijden live kijken en is dit ook nog eens gratis. Neem je een jaarabonnement (ongeveer € 40 per jaar) dan geniet je ook nog eens van live verslaggeving, HD-kwaliteit en bekijk je video’s op meerdere apparaten tegelijk.

Sportinnederland.com

Bezoek ook eens naar de website Sportinnederland.com, en dat is een aanrader voor Nederlanders. Bekijk de livestream wereldbeker veldrijden of een van de andere veldritten. Kijk van tevoren naar de mogelijkheden, dan weet je ook waar je het beste live mee kunt kijken.

Wie heeft het veldrijden gewonnen vandaag?

Misschien is het je niet gelukt om een veldrijden wedstrijd te volgen. Wie heeft het veldrijden vandaag gewonnen? Op de Nederlandse website veldrijdenonline.nl vind je altijd de laatste winnaars. Verder zijn er verschillende Nederlandse en Belgische nieuwssite die hierover berichtgeven.

Lees ook: UFC live kijken op tv of via livestream

Hoe lang duurt een veldrit?

Ben je nog niet zo bekend met veldrijden? Dan heb je hier mogelijk wat vragen over. Hoe lang duurt een veldrit? Dit is afhankelijk van de leeftijdsklasse, maar voor profs duurt een veldrit een uur of langer. Voor jongeren duurt dit ongeveer 20 minuten.

Veldrijden is een vorm van wielrennen

Misschien leuk om te weten maar veldrijden is een vorm van wielrennen. Alleen wordt er niet over een verharde maar over een onverharde weg gereden. Dit noem je ook wel rijden in het veld (veldrijden). Meestal start veldrijden in de herfstmaanden en gaat door tot ongeveer februari.

Conclusie veldrijden live kijken

Nog even de slotconclusie met betrekking tot veldrijden live op tv of veldrijden livestream. Bekijk hierboven alle mogelijkheden. Houd er rekening mee dat Nederlanders geen toegang hebben tot betaalde Belgische zenders en Vlamingen kunnen niet bij Nederlandse betaalde tv-zenders terecht. Gaat het om livestream via een website dan is dit voor iedereen toegankelijk.

Soms zit de livestream achter een betaalmuur. Je betaalt dan eenmalig of moet een abonnement afnemen. Het is aan te raden om ook even bij andere aanbieders te kijken, in sommige gevallen kun je namelijk gratis live meekijken.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Veldrijden live kijken – tv of livestream
Schuiven naar boven