Verschil Samsung A6 en A7

Ontdek het verschil Samsung A6 en A7. De Galaxy A6 is in 2018 uitgebracht. De A7 is in verschillende jaartallen op de markt gekomen. In dit artikel de verschillen Samsung A6 en A7 voor de modellen uit 2018. Hierbij aandacht voor de processor en de snelheid, maar ook camera en accuduur.

Samsung smartphones uit de A- serie

De Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant Samsung brengt toestellen in verschillende series uit. De S- serie behoort tot de vlaggenschepen van dit merk. De A- serie zit hier onder. Voordeliger geprijsd maar nog steeds met zeer goede specificaties. Opmerkelijk is dat Samsung de A- serie gebruikt voor het toepassen van de nieuwste technische snufjes. Hierdoor zit je met de A6 of A7 vrijwel altijd goed.

Dit zijn de verschillen Samsung A6 en A7

Hoe zien deze smartphones er qua design uit? Ze hebben beiden een eenvoudig ontwerp met ronde hoeken, maar geen afgeronde schermranden. Het grote verschil Samsung A6 en A7 is dat de Galaxy A6 een aluminium frame heeft. Bij de Samsung A7 is dit een plastic frame, dat minder stevig aanvoelt. Deze smartphones zijn niet stof- en waterdicht: een IP codering ontbreekt.

De A6 heeft een 5,6 inch scherm met een resolutie van 720 x 1480 pixels. Bij de A7 is dit een 6 inch scherm met 1080 x 2220 pixels. Alweer een belangrijk verschil tussen Samsung A6 en A7: de pixeldichtheid. Deze ligt bij de A7 ruim 40% hoger, waardoor het beeld er veel beter uit ziet. Dit zie je terug bij het bekijken van afbeeldingen of video’s.

Snelheid van de smartphone: processor en werkgeheugen

In deze smartphones zit een Exynos processor. Het is wel even belangrijk om te kijken om welke processor het gaat. De Galaxy A6 is uitgerust met een Exynos 7870 octa core processor met ondersteuning van 3 GB of 4 GB RAM geheugen. Bij de A7 is dit een Exynos 7885 octa core processor met 4 GB of 6 GB RAM geheugen.

Zegt je dit niet zoveel? Wel wanneer je de prestaties ontdekt. Middels de basemark test wordt bekeken hoe snel en efficiënt een processor werkt. Hieruit is gebleken dat de processor van de Samsung A7 ruim 80% efficiënter werkt. Best wel een verschilletje. De A7 is qua prestaties vergelijkbaar met de Motorola Moto G6 plus of Nokia 7 Plus.

Over de fotocamera’s en de opslagruimte

Alweer een verschil Samsung A6 en A7, waarbij de camera’s van de A7 beduidend beter zijn. Te beginnen met de Galaxy A6. Deze heeft aan de achterzijde een enkele 16mp camera. Ook de selfiecamera heeft een resolutie van 16mp. Filmen doe je in Full HD kwaliteit.

Dan de triple hoofdcamera van de Samsung A7. De drie cameralenzen met groothoeklens en dieptesensor hebben een resolutie van 24, 8 en 5mp. Aan de voorzijde een 24mp selfiecamera. Ook op dit punt wint de Galaxy A7 het van de A6.

Hoe zit dat met de opslagruimte? De A6 is verkrijgbaar met 32 GB of 64 GB opslagruimte. Bij de A7 heb je de keuze uit 64 of 128 GB. In beide gevallen kun je dit uitbreiden middels een micro sd-kaart. Belangrijk: de A6 kun je met maximaal 256 GB uitbreiden en de A7 met maximaal 512 GB.

Bekijk de micro SD kaart

Verschil Samsung A6 en A7: de accu

De Galaxy A6 (in 2018) heeft een 3000 mAh batterij met een spreektijd van 20 uur. De A7 is voorzien van een 3300 mAh batterij met een spreektijd van 25 uur. Je ziet dat de A7 alweer de winnaar is. Helaas kun je bij deze toestellen geen gebruik maken van snelladen of draadloos opladen.

Informatie over het besturingssysteem

Galaxy A6 draait oorspronkelijk op Android 8.0 (Oreo). Dit geldt ook voor Galaxy A7. Deze toestellen zijn upgradebaar naar het nieuwste besturingssysteem. Samsung ondersteunt minimaal 2 jaar software-updates, in veel gevallen is dit langer.

Wat je nog meer moet weten

Zowel de A6 als A7 hebben een enkele luidspreker en 3,5 mm audio aansluiting. Verder maak je gebruik van wifi, GPS, NFC en het 4G netwerk. Op het gebied van Bluetooth heeft de Galaxy A6 Bluetooth 4.1 en Galaxy A7 Bluetooth 5.0. Verder is er een micro usb 2.0 aansluiting aanwezig.

Verkrijgbare kleuren en prijs van deze smartphones

Bij aanschaf van Galaxy A6 heb je keuze uit de kleuren zwart, blauw, lavendel of goud. De Samsung A6 prijs komt op ongeveer €203 tot €255 uit. Een en ander is afhankelijk van de gekozen opslagruimte, maar ook van de kleur.

Bekijk de Samsung Galaxy A6

Ga je voor de Samsung A7, dan kun je kiezen uit de kleuren zwart, blauw, goud en roze. Dit toestel is iets duurdere geprijsd en kost tussen de €259 en €269 (64 GB). Een toestel met 128 GB opslagruimte is duurder.

Bekijk de Samsung Galaxy A7

Testresultaat: de beste keuze

Welke van deze Samsung smartphones is een betere keuze? Ga je voor snelheid, een goede fotocamera en lange accuduur, dan kom je bij de Samsung S7 uit. Het mooie is dat dit model niet veel duurder is dan de A6. Daarom ligt de voorkeur zeker bij Samsung Galaxy A7, mits je voor het model uit 2018 gaat.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Verschil Samsung A6 en A7
Schuiven naar boven