Verschil Samsung S10+ en S8+ (Plus)

Ontdek het verschil Samsung S10+ en S8+. Er zit namelijk twee jaar tussen deze twee modellen. Hierdoor kan het lastig zijn om een keuze te maken. Is het verstandig om van S8 Plus naar S10 Plus over te stappen? Daar ga je in dit artikel achter komen.

Releasedata van deze Samsung smartphones

De Samsung Galaxy S8+ is uitgebracht in maart 2017. Dit gebeurde tegelijk met de gewone S8. Twee jaar later kwam de Samsung Galaxy S10+ uit: in maart 2019. Ook nu werd dit model tegelijk met een aantal andere modellen gelanceerd.

Verschil Samsung S10+ en S8+: het design

Het oog wil ook wat, daarom kijken we als eerste naar het design, te beginnen met de Galaxy S8 Plus. Deze heeft een 6,2 inch super amoled display. De schermresolutie bedraagt 1440 x 2960 pixels. Het aluminium frame is goed beschermd tegen stof en water. Zo kan dit model tot 1,5 meter gedurende 30 minuten onder water blijven. Met betrekking tot bescherming is er Gorilla Glass 5 aanwezig.

Ziet de Galaxy S10 Plus er mooier uit? Deze heeft een 6,4 inch super amoled display met een resolutie van 1440 X 3040 pixels. Het grotere scherm zorgt voor een prettige kijkervaring. Het aluminium frame is ip68 gecodeerd. Ook nog eens voorzien van Gorilla Glass 5 (achterkant) en Gorilla Glass (voorkant).

De S10+ is niet alleen groter, ook valt deze aan de achterkant op door de aanwezigheid van een triple camera.

Processor, werkgeheugen en besturingssysteem

Het belangrijkste verschil Samsung S10+ en S8+ is de processor. Onder de motorkap van Galaxy S8 vind je een Exynos 8895 processor met 4GB of 6 GB werkgeheugen. Geloof maar dat Galaxy S10+ een stuk sneller werkt. Deze wordt namelijk aangedreven door een Exynos 9820 processor met maar liefst 8GB of 12 GB werkgeheugen. Leg je deze twee toestellen naast elkaar, dan blijkt dat de S10+ processor ruim 25% sneller en efficiënter werkt dan de S8+.

Hoewel de S8+ oorspronkelijk op Android 7 draait, is dit upgradebaar naar de nieuwste versie. De S10+ is standaard voorzien van besturingssysteem Android 9.

Fotocamera en opslagruimte

Maak jij ook zoveel foto’s met je smartphone? Vind je fotokwaliteit belangrijk, dan is de keuze snel gemaakt: je gaat voor de Samsung Galaxy S10+. Hieronder de camera specificaties:

Galaxy S8+: 12mp hoofdcamera- 8mp selfiecamera

Galaxy S10+: tripel 12mp, 12mp en 16mp hoofdcamera – dual 10mp & 8mp selfiecamera

De drie cameralenzen van de S10+ zijn voorzien van groothoeklens en telelens inclusief 2x optische zoom. De selfiecamera is uitgerust met dieptesensor. Maakt dit verschil met de camera van de S8+? Jazeker, met de S10+ kun je niet alleen beter inzoomen zonder kwaliteitsverlies, ook zien foto’s er kleurecht uit. Bovendien maak je gebruik van het bokeh effect. Dit is de portretmodus met een wazige achtergrond.

De mooiste foto’s sla je in het interne geheugen op. Bij Samsung S8+ vind je een opslagruimte van 64 of 128 GB. De S10+ maakt het helemaal mooi: deze is verkrijgbaar met een opslagruimte van 128 of 512 GB. Of je kiest voor maar liefst 1 TB. Beide smartphones zijn uitgerust met een kaartsleuf (micro SD kaart tot 512 GB).

Bestel een micro SD kaart

Capaciteit van de accu

De accu moet lang genoeg meegaan, op zijn minst een volledige dag (bij intensief gebruik). De S8+ heeft met zijn 3500 mAh batterij een spreektijd van ruim 23 uur. Bij Samsung Galaxy S10+ is de spreektijd van de 4100 mAh batterij ruim 24 uur. Je kunt de accu’s zowel snelladen als draadloos opladen. De S10+ is inzetbaar als powerbank/ omgekeerd opladen.

Ontgrendelen, usb en nog veel meer

Wat zijn nog meer de verschillen tussen Samsung S10 Plus en S8 Plus? De Galaxy S8 Plus kun je ontgrendelen middels vingerafdruksensor en irisscanner. Bij de S10 Plus werkt dit alleen met vingerafdruksensor.

In de strijd Samsung S10+ vs S8+ verder enkele overeenkomsten:

Bluetooth 50, NFC, usb 3.1 (type-c).

Kleuren en prijs van de Samsung smartphones

Bij de S8+ heb je keuze uit zes verschillende kleuren waaronder zwart, zilver en roze. De S10+ is verkrijgbaar in 8 kleuren waaronder geel, zwart en wit. Genoeg keuze wat ons betreft.

De S8+ prijs komt op ongeveer € 339 tweedehands uit (64 GB). Er zijn ook enkele goedkopere modellen te koop. De prijs hangt af van het interne geheugen, maar ook van de kleur.

De Samsung S10+ prijs komt op ongeveer € 649 uit. Je krijgt dan een model met 128 GB opslagruimte.

Bekijk de Samsung Galaxy S10+

Welke is beter: de Samsung S10+ of S8+? De S10+ scoort op alle gebieden zeer goed. Met zijn processorsnelheid, camera’s en helderheid van het display is dit een uitstekende keuze. Deze smartphone heeft dan ook echt de voorkeur. Mocht je dit te duur vinden en tevreden zijn met een goede smartphone met mooie specificaties, kies dan voor de S8+.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com