Verschil Samsung S9 en S10

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Lastig kiezen tussen de Galaxy S9 en S10? Niet wanneer je de verschillen weet tussen processor, camera en nog veel meer. In dit artikel het verschil Samsung S9 en S10. Met een uitgebreide omschrijving van de processorsnelheid, het geheugen, camera’s, batterij etc. eindelijk informatie waar je echt iets aan hebt. Zo kun je een goede vergelijking maken.

Releasedata Galaxy S9 en Galaxy S10

Met een smartphone uit de S- serie zit je altijd goed. Het gaat hier om vlaggenschepen van Samsung. Hierbij is rekening gehouden met de snelste processor en mooie cameraspecificaties. De Galaxy S9 is vanaf maart 2018 verkrijgbaar. Een jaar later, in maart 2019, is de Galaxy S10 op de markt gekomen. Er zit dus precies een jaar verschil tussen Samsung S9 en S10.

Tip: bekijk de Samsung S21, nieuwste model

Processor: snelheid en prestaties

Houd er rekening mee dat Samsung smartphones voor de Europese markt altijd worden geleverd met een Exynos processor. Dit is de eigen processor uit de Samsungfabriek. Voor de Amerikaanse en Chinese markt kiest Samsung voor een Qualcomm Snapdragon processor. Uit diverse testen is gebleken dat er weinig verschil tussen deze processors zit. Het ene moment is Exynos sneller, het andere moment Snapdragon.

De S9 uit 2018 wordt aangedreven door een Exynos 9810 octa-core processor. Deze processor doet het met 4 GB RAM geheugen. De S10 is voorzien van een Exynos 9810 octa core processor met een mooie 8 GB RAM geheugen. In de Basemark test wordt duidelijk hoe goed deze processors presteren. Hierbij komt de volgende score naar voren:

  • S9: 3329 punten
  • S10: 4539 punten

De S10 is dus beduidend sneller en werkt ook een stuk efficiënter.

Kijkend naar het besturingssysteem, draaien deze smartphones oorspronkelijk op Android 8 (S9) en Android 9 (S10). Uiteraard is dit up te graden naar de nieuwste versie van Android. Minimaal 2 jaar na introductie ontvang je belangrijke beveiligingsupdates. Deze periode wordt door Samsung in veel gevallen flink verlengd.

Over de cameraspecificaties

Een belangrijk verschil Samsung S9 en S10: de camera’s. Maak je graag de mooiste foto’s en filmpjes, dan zit je bij de Galaxy S10 een stuk beter. Deze heeft aan de achterzijde een triple camera met telelens en groothoeklens. Ook is er 2 x optische zoom aanwezig. De cameraspecificaties van Galaxy S9 zijn een stuk minder interessant. De hoofdcamera heeft een resolutie van 12mp.

Aan de voorzijde een selfiecamera. Deze heeft bij de S10 een resolutie van 10mp. Bij de S9 een resolutie van 8mp. Niks bijzonders dus. Enig verschil Samsung S9 en S10 is dat de selfiecamera van de S10 in 4k Full HD kwaliteit kan filmen, terwijl de selfiecamera van de S9 niet verder komt dan quad HD kwaliteit.

Nog even over de luidsprekers. Beide toestellen zijn uitgerust met stereo luidsprekers. Ook is er een 3,5 mm audio aansluiting aanwezig.

Verschillen Samsung S9 en S10: de accu (batterij)

Er is heel wat te zeggen over de accu van deze smartphones. Bij de Samsung S9 vind je een 3000 mAh batterij met een spreektijd van ruim 22 uur. Galaxy S10 is uitgerust met een 3400 mAh batterij met een spreektijd van 21 uur. Om de batterij op te laden komen kun je bij beide toestellen gebruik maken van snelladen of Qi draadloos opladen. Alleen de S10 is ook te gebruiken als powerbank/ omgekeerd opladen. Dit is echt wel een pluspunt.

Overige specificaties

Het toestel ontgrendelen doe je met de vingerafdruksensor. Samsung heeft bij de S9 ook nog gekozen voor een irisscanner, iets dat bij de S10 ontbreekt. Verder maak je gebruik van Bluetooth 5.0 en usb 3.1 aansluiting.

Kleuren en prijs Samsung smartphones

De Galaxy S9 is verkrijgbaar in 7 verschillende kleuren. Dit zijn onder andere Coral Blue en Ice Blue, paars, rood en zwart. Dit toestel moet bij aanschaf ongeveer € 370 kosten (tweedehands).

Bekijk de Samsung Galaxy S9

Ga je voor de S10, dan heb je keuze uit 6 verschillende kleuren waaronder wit, zwart, groen en paars. De Samsung S10 prijs ligt wel een beetje hoger. Houd rekening met een aanschafprijs van ongeveer € 570. Dit betreft dan wel een toestel met een opslagruimte van 128 GB.

Bekijk de Samsung Galaxy S10

Verschil Samsung S9 en S10: welke is beter?

Kijk je naar het intern geheugen (opslagruimte), dan krijg je bij de Samsung Galaxy S9 een kleine 64 GB opslagruimte. Wel kun je dit uitbreiden middels een micro SD kaart (tot 400 GB). De S10 is leverbaar met 128 of 512 GB. Met een micro SD kaart breid je dit uit met nog eens 512 GB extra.

Mocht je voldoende te besteden hebben, dan valt het zeker aan te raden om voor de Galaxy S10 te gaan. Deze heeft een snellere processor en betere camera’s. Op andere gebieden zijn er weinig verschillen Samsung S9 en S10, en maakt het niet zoveel uit waar je voor kiest.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Verschil Samsung S9 en S10
Schuiven naar boven