Verschil tussen Samsung S8 en A52 uitgelegd

De Samsung Galaxy S8 dateert van april 2017. De A52 is in 2021 uitgebracht, namelijk in maart. In dit artikel het verschil tussen Samsung S8 en A52, waarbij ook wat overeenkomsten. Dankzij de uitgebreide vergelijking tussen deze twee smartphones maak je een betere keuze.

kerstboom opzetten

Kerstboom opzetten?

Doe het met een kerstboomstandaard

Even voorstellen: Samsung

Waarom zou je voor een Samsung smartphone kiezen? Het gaat hier om een Zuid-Koreaanse fabrikant van consumentenelektronica, waaronder ook veel smartphones. Na Apple is dit de nummer twee marktleider op het gebied van mobiele telefonie. Dit merk staat bekend om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding. Ze brengen smartphones in verschillende series uit, waarom daar ook de S- en A- serie.

Verschil Samsung S8 en A52: design

Consumenten kijken vooral naar het design van een smartphone. De Samsung Galaxy S8 heeft een 5,8 inch super amoled display Deze heeft een hoge pixeldichtheid, namelijk 570 ppi. Ter vergelijking: de A52 heeft een 6,5 inch super amoled display met 407 ppi. Je ziet dat de S8 een hogere pixeldichtheid heeft, wat voor een beter kleurcontrast zorgt.

Technische specificaties

Een belangrijk verschil tussen de Samsung S8 en A52 zijn de processor en het werkgeheugen. De Galaxy S8 wordt aangedreven door een Snapdragon 835 processor. In combinatie met 4 GB RAM geheugen kan deze smartphone razendsnel schakelen tussen verschillende taken. De Galaxy A52 is uitgerust met een Qualcomm SM7125 Snapdragon processor. Deze is (bijna) net zo snel. Pluspunt is het 4 tot 8 GB RAM geheugen, waardoor de processor toch meer ondersteuning vindt.

Het is belangrijk om naar absolute prestaties te kijken. Dit wordt gemeten in de meest belangrijke test. Hierbij scoort de Samsung S8 een dikke 3272, terwijl de A52 in een adere test 5865 punten krijgt. Hieruit blijkt dat de Galaxy A52 goed geschikt is voor het afspelen van lange video’s of voor gaming. Dit doe je óók met de Samsung Galaxy S8.

Over naar het besturingssysteem. Oorspronkelijk draait de S8 op Android 7.0 en de A52 op Android 11. Bij aanschaf van deze toestellen kun je het besturingssysteem upgraden naar Android 9 of hoger. Samsung ondersteunt het besturingssysteem tot minimaal 3 jaar na uitgifte.

Verschil Samsung S8 en A52: de camera’s

Het leuke aan de A- serie is dat deze toestellen altijd voorzien zijn van verrassende technische snufjes. Dit is terug te zien bij de Galaxy A52 uit 2021. Deze heeft aan de achterzijde een quad camera met groothoeklens en dieptesensor. De resolutie bedraagt 64mp, 12mp en tweemaal 5mp. Aan de voorzijde een 32mp selfiecamera.

Dit soort uitstekende cameraspecificaties vind je helaas niet bij de S8 terug. Deze heeft aan de achterzijde een enkele 12mp camera en aan de voorzijde een 8mp camera. Dit is best wel een flink verschil.

Hoe zit het met het maken van video’s? Dit doe je met het Galaxy A52 in 1080p resolutie (4K). Met de S8 film je in maximaal 2160p resolutie (4k Ultra HD). Beiden sluiten prima aan op moderne televisies.

Intern geheugen en gebruik van een micro SD kaart

Bij de Samsung S8 versus A52 vergelijking kijk je ook naar het interne geheugen. Het Galaxy A52 model biedt 128 GB of 256 GB opslagruimte. Het S8 model is alleen beschikbaar met 64 GB opslagruimte. In beide gevallen is dit wel uitbreidbaar middels een microSD kaart.

Bekijk de microSD kaart

Accu en oplader van deze smartphones

Natuurlijk zijn ook de accu en de accuduur belangrijk. De S8 is voorzien van een 3000 mAh batterij die kan snelladen of draadloos opladen. In spreektijd gaat deze ruim 20 uur mee, tijdens muziek afspelen tot wel 67 uur.

Hoe zit het met Samsung A52? Deze is voorzien van een 4500 mAh batterij met een spreektijd van ongeveer 36 uur. Dit model kun je op de normale manier opladen. Hij ondersteunt wel snelladen maar geenn draadloos opladen.

Wat je nog meer moet weten

Er zijn natuurlijk nog een aantal verschillen Samsung S8 en A52. Dit begint al bij de usb aansluiting (type-c). De S8 heeft een snelle 3.1 aansluiting, terwijl de A52 het met de langzamere 2.0 aansluiting moet doen. Dit zie je terug in de laadtijd van de accu, maar ook wanneer je de smartphone op een pc of laptop aansluit. Nog een verschil Samsung S8 en A52 is de aanwezigheid van een FM-radio. Alleen bij de A52 kun je swingend door het leven, terwijl de S8 geen radio heeft. Een gemiste kans.

Prijs van deze smartphones

Natuurlijk ben je benieuwd wat deze toestellen moeten kosten. Je hebt de keuze uit de kleuren zwart, blauw, goud en roze. De S8 is ook nog eens in het zilver, grijs en rood verkrijgbaar.

De Samsung A53 prijs bedraagt ongeveer €335. Hiervoor krijg je een toestel met 128 GB opslagruimte.

De Samsung S8 prijs ligt wat hoger. Voor een toestel met 64 GB opslagruimte betaal je ongeveer €445.

Naar de populairste Samsung smartphones

Conclusie: de Samsung S8 is op sommige punten beter, maar de A52 is nieuwer. Alleen de camera van de S8 is een teleurstelling, maar je kunt natuurlijk niet alles hebben. Zoek je een budget toestel voor dagelijks gebruik en stel je niet al te hoge eisen, dan zit je met de Samsung Galaxy A52 juist weer stuk beter. Vooral omdat dit ook nog eens een nieuwer toestel is.

Let op want het is altijd beter om voor een toestel te gaan dat niet ouder dan 2 tot 3 jaar is, ook i.v.m. automatische beveiligingsupdates.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial