Vliegveld Nice: vervoer van en naar de luchthaven

Vliegveld Nice Côte d’Azur ligt vlakbij het centrum van de Franse stad Nice. Vervoer van en naar het vliegveld van Nice regel je met de vliegveldbus, de taxi of ander vervoer. We zetten alle mogelijkheden op een rij.

Ligging van Nice Airport

Luchthaven Nice Airport is het derde grootste internationale vliegveld. Met 2 terminals komen hier jaarlijks 13 miljoen passagiers langs. De luchthaven ligt aan het westelijke uiteinde van de Promenade des Anglais (boulevard). Het vliegveld is goed bereikbaar per bus en taxi. Daarnaast rijden er diverse pendelbussen van en naar de luchthaven.

Tip: reisgids Nice

Vliegveldshuttle (pendelbus)

De pendelbussen rijden tussen de steden Cannes, Nice en Monaco van en naar het vliegveld. Deze pendelbussen staan ook wel bekend als de AirPort Express. Buskaartjes kosten €6 en zijn 75 minuten geldig. Je koopt een ticket bij het busloket op het vliegveld of bij de chauffeur zelf.

  • Bus 98 (de Promenade Des Arts buslijn) rijdt langs de kust richting het oude centrum. De laatste halte is aan de Promenade des Arts. Deze buslijn vertrekt iedere 20 minuten en rijdt tot 22 uur. Om 22.50 uur en 23.50 uur vertrekken de laatste twee bussen.
  • Bus 99 (de Gare SCNF buslijn) rijdt naar het treinstation. Iedere 30 minuten vertrekt er een bus.

Openbaar vervoer: lokale bus en tram

Reis je naar het centrum, neem dan niet de Gare SCNF-buslijn maar kies voor het lokaal openbaar vervoer. Een ticket kost ongeveer €1,50 en is verkrijgbaar bij het busloket op het vliegveld. De bushalte vind je bij de Promenade des Anglais (parkeerplaats bij terminal 1 oversteken). Afhankelijk van je bestemming neem je de volgende bus:

  • 23: treinstation of de Gambetta Boulevard
  • 52: Promenade hotels
  • 70: het oude centrum

Vanuit het centrum neem je bus 23 naar de luchthaven. Deze stopt vlak voor terminal 1. Met de gratis shuttle reis je verder naar terminal 2.

Vanaf 2019 reis je snel en goedkoop met de nieuwe west-oost tramlijn 2. Deze rijdt vanaf terminal 2 & 1 naar het centrum van Nice. Hierbij voert de route langs de Middellandse zeekust en de oude stad. De reis duurt ongeveer 26 minuten. Voor een tramticket betaal je €1,50, verkrijgbaar uit de automaten of het kaartvenster op de luchthaven. Let op: het kan dat je het ticket moet valideren voordat je in de tram stapt.

Meenemen: deze opvouwbare reisparaplu

Taxi van en naar vliegveld Nice

Vliegveld Nice: vervoer met de taxi betekent ontspannen reizen. Wel moet je goed op de prijzen letten, veel taxichauffeurs laten hun klanten teveel betalen. Voor een rit van 20 minuten betaal je tussen de €30 en €50. Vraag vooraf om een bonnetje en kijk of de taximeter op het juiste moment van de dag staat (Jour is overdag en Sour is s’ nachts). Bestel je Uber, dan betaal je tussen de €15 en €22 (luchthaven – centrum).

Een auto huren behoort ook tot de mogelijkheden. Op vliegveld Nice vind je verschillende internationale verhuurbedrijven. Huur online of plaatselijk een auto en regel je eigen vervoer.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Vliegveld Nice: vervoer van en naar de luchthaven
Schuiven naar boven