Wanneer komt Windows 12 uit?

In 2015 werd Windows 10 uitgebracht. Hier hebben we tot 2021 mee moeten doen. Toen was het tijd voor de 11e versie, maar wanneer komt Windows 12 uit? Microsoft werkt hard aan het nieuwste besturingssysteem. Toch kan de ontwikkeling hiervan enkele jaren op zich laten wachten. In dit artikel de release date van Windows 12 maar ook wat dit nieuwe besturingssysteem te bieden heeft.

Microsoft besturingssysteem voor PC of laptop

Windows is een besturingssysteem voor desktop pc’s en laptops. Dit besturingssysteem is ontwikkeld door Microsoft. De allereerste versie (Windows 1.0) werd in 1982 uitgebracht. Misschien wel leuk om te weten. Let op want tot en met Windows 10 versie 1703 wordt niet meer ondersteund (2022).

Windows 11: nieuwe functies

In juli 2015 werd Windows 10 uitgebracht. Deze bood ondersteuning voor meerdere bureaubladen, had een nieuw startmenu en was voorzien van tegelinterface apps. Windows 11 werd in juni 2021 aangekondigd. De overstap van Windows 10 naar 11 was en is voor iedereen gratis.

Nieuw in Windows 11 is het gestroomlijnd uiterlijk, een nieuw kleurenpalet en het gebruik van schaduwen. Ook zijn er widgets beschikbaar, waardoor je sneller toegang hebt tot het weerbericht of sportnieuws. Verder is het onder Windows 11 makkelijker om te multitasken. Creëer virtuele bureaubladen offset tot vier applicaties op één beeldscherm.

Ook start Windows 11 veel sneller op en heeft er een verbeterde beveiliging. In de periode 2021 tot en met 2025 voldoet Windows 11 aan alle moderne eisen.

Bekijk laptops met nieuwste Windows-versie

Wanneer komt Windows 12 uit?

De vraag is wanneer Windows 12 wordt uitgebracht. Dit zal zeker niet voor het jaar 2025 plaatsvinden. De verwachting is dat Windows 12 in 2026 of later uitkomt.

Is Windows 12 beter dan 11?

Het probleem met een nieuw besturingssysteem is dat dit in het begin nog in de kinderschoenen staat. Hierdoor kunnen er wat kleine foutjes optreden. Het is dan ook niet aan te raden om als allereerste Windows 12 te installeren. Liever wacht je enkele weken af, totdat de belangrijkste bugs verdwenen zijn.

Is Windows 12 beter dan 11? Ja, in veel gevallen is een nieuw besturingssysteem altijd een betere keuze. Ten eerste krijg je met Windows 12 een nieuw uiterlijk. Ook zijn er meer opties voor actieve gamers en is de beeldkwaliteit beter. Je krijgt ook nog eens toegang tot nieuwe functies. Spraakbediening en touchbediening is vanaf Windows 11 al aanwezig maar Windows 12 gaat hier nog dieper op in. De functies zijn hierdoor veel geavanceerder.

De nadelen van Windows 12

Het is vaak de vraag of je een nieuw besturingssysteem wel moet installeren. Dit hoeft niet direct want het oudere besturingssysteem zal nog enige tijd ondersteuning vinden. Gemiddeld kun je minimaal drie jaar lang op ondersteuning vertrouwen. Hierna wordt het tijd om toch over te stappen naar de nieuwere Windows versie.

Er zijn niet direct nadelen van Windows 12 te noemen. Alleen is het aan te raden om niet direct het allernieuwste besturingssysteem te nemen. Wacht tot de kinderziektes eruit zijn gehaald.

Wat kost Windows?

Heb je een PC of laptop met een legaal besturingssysteem? Dit betekent dat je voor de licentie betaald hebt. Een upgrade naar een nieuwere versie is altijd gratis. Maar let op wanneer je Windows illegaal hebt geïnstalleerd. Mogelijk kun je dan niet upgraden.

Bij aanschaf van een nieuwe PC of laptop zit hier altijd een besturingssysteem op geïnstalleerd. Je ontvangt de licentie automatisch, hier heb je al voor betaald. Maar misschien stel je zelf een PC samen. Wat kost Windows 12? De oudere Windows 10 is verkrijgbaar vanaf € 60. Voor Windows 11 betaal je tussen de € 95 en € 125.

Bekijk Windows 11

Windows 12 zal rond hetzelfde bedrag moeten kosten. Maar wanneer Windows 12 uitkomt dan wordt Windows 11 weer goedkoper.

Van een zeer oude naar de nieuwste versie

Sommige mensen hebben nog Windows 7, 8 of 9 op hun PC of laptop staan. Is Windows 12 gratis te downloaden wanneer je een oudere versie hebt? Ja hoor, zolang je een geldige Windows licentie hebt kun je de nieuwste versie gewoon gratis downloaden en installeren. De oude licentie zet je dan over naar een nieuwe licentie voor Windows 12.

Zorg er wel voor dat je de licentie bij de hand hebt. Tijdens de installatie moet je namelijk de licentiecode opgeven. Heb je die niet, dan zal Windows 12 ook niet geïnstalleerd worden.

Probleem: kan Windows niet installeren

Ervaar je problemen met het installeren van Windows 12? Het is dan aan te raden om tijdelijk terug te gaan naar Windows 11 (of een andere versie die je had geïnstalleerd). Dit doe je als volgt:

  • Selecteer Start
  • Ga naar Instellingen
  • Ga naar Systeem
  • Ga naar Herstellen
  • Kies voor Ga terug

Let op want het teruggaan naar de eerdere versie kan slechts gedurende 10 dagen nadat je de nieuwere versie hebt geïnstalleerd.

Wanneer je Windows 12 niet kan installeren heeft dit vaak met je PC of laptop te maken. Deze voldoet dan niet aan de minimale systeemvereisten. Oftewel: je apparaat is eigenlijk te oud.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial