Wasmachine kast

Met een wasmachine kast zorg je voor een mooie afwerking. De wasmachine is niet meer zichtbaar of je krijgt er extra opbergruimte bij. Je hebt bijvoorbeeld een wasmachine kast met deur, een ombouw kast of je laat hem op maat maken. Dat laatste is wat duurder, daarom is er de voordelige en complete wasmachinekast.

Wasmachine in gesloten kast

Soms staat de wasmachine wel erg in het zicht. Bijvoorbeeld in de keuken, badkamer of bijkeuken. Er zijn zelfs mensen die hem in de woonkamer hebben staan, gewoon omdat het niet anders kan. Een wasmachine in gesloten kast is dan een praktische oplossing. Het deurtje aan de voorzijde onttrekt de wasmachine aan het zicht. Maar let op, een wasmachine in een volledig gesloten kast is niet altijd praktisch. Om de map wasmachine te vullen en te ledigen moet je continu de kastdeur en de wasmachinedeur open maken.

Een andere oplossing is de wasmachine ombouwkast. Er zit geen deurtje voor de wasmachine zelf maar wel aan de bovenkant. Met een wasmachine ombouwkast heb je veel opbergruimte voor wasmiddelen en andere producten.

Wasmachineverhoger met opbergruimte

Zoek je een andere optie met betrekking tot een wasmachinekast? Je hebt ook de wasmachineverhoger met daaronder extra opbergruimte. Voordeel is dat de wasmachine hoger staat en je niet meer hoeft te bukken. De opbergruimte aan de onderkant is praktisch voor wasmiddelen, poetsdoeken of iets anders.

Een wasmachine kast in de vorm van een verhoger moet extra stevig zijn. Hij heeft namelijk aardig wat gewicht te verduren. Koop daarom alleen een wasmachine kast van uitstekende kwaliteit. Een ander en goedkoper alternatief is het wasmachinerek. Dat is een frame dat je om en boven de wasmachine plaatst, waarbij er een aantal legplanken aanwezig zijn. Soms heeft het model aan de bovenkant ook nog deurtjes.

Goedkope wasmachinekast

Zoek je een goedkope wasmachine kast, dan kom je misschien wel bij IKEA, Gamma of Praxis terecht. Er wordt zelfs bij de Lidl naar dit product gezocht. Helaas heb je niet altijd voldoende keuze uit wasmachine kasten. Het blijft belangrijk om de modellen, kwaliteit en prijzen goed met elkaar te vergelijken.

Koop je een wasmachinekast bij een bouwmarkt of supermarkt, houd er dan rekening mee dat de kwaliteit soms wat lager is. Bestel je online dan heb je in ieder geval recht op een zichttermijn en natuurlijk het allergrootste voordeel: je hoeft het grote pakket niet in de auto te laden. De post bezorgt de wasmachine kast gewoon bij je thuis.