Wat is beter Flexa of Histor – verschil tussen verfmerken

Je hebt een schildersklus en moet hier verf voor aanschaffen. Je ziet heel wat verschillende merken verf voorbijkomen. Twee grote en bekende merken zijn Flexa en Histor. Beiden lijken goed, maar is dit echt wel zo? Radar deed eerder onderzoek naar verschillende soorten muurverven. Hieruit is duidelijk een winnaar naar voren gekomen. Ook wanneer je naar de populairste merken kijkt kun je hier zeker je conclusie uit trekken.

Over Flexa en Histor

Het merk Flexa is door het bedrijf Sikkens op de markt gebracht. Je dacht misschien dat Flexa de naam van een bedrijf was maar dat is dus niet zo. Hoe zit het dan met de merknaam Histor? Onder deze naam produceert het bedrijf SigmaKalon verschillende verven en lakken. Opvallend is dat SigmaKalon van oorsprong Frans en later Amerikaans was, terwijl Sikkens een Nederlands bedrijf is.

Wat is beter, Flexa of Histor?

Je twijfelt dus tussen Flexa of Histor. Kijk je alleen naar het bedrijf achter deze merken waarbij je misschien geneigd om voor het Nederlandse Flexa te kiezen. Beter kun je kijken naar de test die Radar heeft uitgevoerd. Maar ook wat gebruikers over deze twee merken zeggen. Hieronder een uitgebreide omschrijving van zowel Flexa als Histor. Inclusief de belangrijkste voordelen en natuurlijk wat nadelen.

Flexa verven: kwaliteit en voor- en nadelen

Flexa is een Nederlands merk, uitgebracht door Sikkens. Opvallend is dat de Alpha Projectex verf van Sikkens tot de A-merken behoort. Terwijl Flexa vaak bij de B-merken wordt ingedeeld. Dit komt omdat Flexa naar verhouding goedkoper is waarbij ook de kwaliteit wat lager ligt. Vergis je niet maar Flexa is naast Histor een van de best verkochte merken. Dit heeft voornamelijk met de prijs te maken.

Voor een liter muurverf van het merk Flexa betaal je rond de € 40 tot € 45. Iets duurder dan de huismerken maar goedkoper dan bijvoorbeeld Sikkens Alphacryl Pure. Deze laatste moet maar liefst € 125 per liter kosten. Grootste verschil is dat die dure variant hartstikke schrobvast en slijtvast is.

Voordelen van Flexa verf is dat het redelijk goedkoop is waarbij de verf ook nog eens goed dekt. Wel is deze verf over het algemeen minder slijtvast. Daarnaast is deze niet tot slecht afwasbaar (schrobben). Dit betekent dat je vlekken op de muur niet zomaar af kunt boenen.

Bekijk Flexa verf

Het assortiment van Flexa is meer dan voldoende. Je vindt hier muurverf, grondverf en allerlei soorten lakken.

Histor verf met voordelen & nadelen

Dan heb je nog de Histor verf. Wat is beter, Flexa of Histor? Het merk Histor staat gelijkwaardig met Flexa, zowel met betrekking tot kwaliteit als prijs. Volgens de test van Radar scoort de Histor muurverf iets slechter dan die van Flexa. Dit is echter een momentopname, want Histor blijft ook continu aan zijn kwaliteit werken. Toch is er wel wat over die kwaliteit te zeggen.

Een liter muurverf van Histor kost tussen de € 30 en € 35. Hiermee is Histor dus voordeliger dan Flexa. De kwaliteit is redelijk goed. De verf dekt in één laag, maar alleen wanneer de ondergrond ook goed is. Voordeel van Histor muurverf is dat ze verschillende varianten in het assortiment hebben.

Bijvoorbeeld muurverf bedoeld om af te boenen maar ook structuurverf of juist verf voor een ultraglad resultaat.

Heeft Histor ook nadelen? Ja, de kwaliteit is echt wel lager dan bij die hele dure verven. Maar goed, daar is de kwaliteit ook naar. In ieder geval is Histor wel altijd een betere keuze dan een huismerk lak of verf, want daar kun je helemaal niet mee vooruit.

Naar Histor verf

Bij Histor vind je wel een groter assortiment dan bij Flexa. Je vindt hier echt alles, van muurverf tot robuuste lak, speciale finishlak voor deuren of plinten en zelfs grondverf, afbijt en nog veel meer. Ook voor bijzondere effecten ben je bij Histor aan het juiste assortiment. Denk maar eens aan goud- of zilververf of schoolborden verf.

Wat is beter, Flexa of Histor? De conclusie

Aan de hand van bovenstaande kun je makkelijk een conclusie trekken. Zowel Flexa als Histor zijn B-merken en hierdoor lager van kwaliteit. Aan de andere kant zijn ze ook goedkoper. Moet je kiezen tussen een huismerk en Flexa of Histor, dan kun je beter voor een van de laatste twee gaan. Laat een huismerk liever links liggen.

Wat is nu echt beter, Flexa of Histor? Op de eindstreep is de verf van Flexa van een iets hogere kwaliteit. Beter dus dan Histor maar ook iets duurder. Per liter ben je met Flexa ongeveer € 0,50 tot € 1 duurder uit.

Vraag: is Flexa goede verf?

Deze vraag wordt veel gesteld: is Flexa een goede verf? Deze verf van het bedrijf Sikkens is zeker niet slecht. Een en ander hangt er ook vanaf hoe je deze verwerkt. Mocht je echter voor topkwaliteit willen gaan, kies dan liever een betere verf van Sikkens. Je blijft dan bij hetzelfde (Nederlandse) bedrijf maar weet dan zeker dat je een betere kwaliteit krijgt. Aan de andere kant ben je ook duurder uit, iets om wel rekening mee te houden.

Bekijk de beste verf van Sikkens

Vraag: is Histor goede verf?

De vraag of Histor goede verf is lijkt een beetje op bovenstaande vraag. Histor is zeker goed, ook dit hangt weer van de verwerking af. Bij dit soort goedkopere merken is het belangrijk dat je de ondergrond goed voorbereidt. Dit betekent stofvrij, vetvrij en soms behandelen we het een grondverf. Moet je houdt verven, dan zul je dit in veel gevallen eerst (licht) op moeten schuren.

Hopelijk is aan de hand van bovenstaande verhaal duidelijk wat beter is: Flexa of Histor.

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

© bestetop5.nl 2019 - 2020 - 2021 - 2022

BesteTop5

BesteTop5.nl verzamelt beoordelingen van de consumentenbond, tests van onafhankelijke websites en gebruikerservaringen. Hieruit komen de 5 beste producten naar voren: onze top 5.