Wat is mooier: foto op aluminium of plexiglas

Een foto af laten drukken? Laat hem in het groot printen en hang hem aan de muur. Dit kan op canvas, hout maar ook op andere materialen. Wat is mooier, foto op aluminium of plexiglas? Deze twee materialen zijn erg geliefd, alleen al vanwege de luxueuze uitstraling. Ze hebben beiden hun voor- en nadelen.

De verschillen tussen deze twee

Kun je niet kiezen tussen een foto op aluminium of plexiglas? Dan is het goed om naar de verschillen te kijken. Welke verschillen dat zijn, dat lees je hieronder.

Strakke uitstraling

Wat is mooier, een foto op aluminium of plexiglas? Ga je voor een strakke uitstraling dan moet je voor aluminium kiezen. Dit ziet er modern en stijlvol uit. Een foto op aluminium past dan ook prima bij het moderne interieur.

Glanzend design

Vind je een glanzende uitstraling mooier? Kies dan voor een foto op plexiglas. Plexiglas is een soort kunststof plaat. Het lijkt op glas, wat te danken is aan die glanzende uitstraling. Aan de andere kant zal plexiglas niet snel kapot gaan, het is stevig. 

Check de prijs foto op plexiglas

Dikte van de foto

Misschien wil je een ultradun ontwerp. Met een foto op aluminium kies je voor een dun ontwerp. Plexiglas is namelijk dikker. Wel hangt een en ander van je wensen en de aanbieder af. Je hebt namelijk ook dikkere aluminium platen.

Het prijsverschil tussen deze twee

Over het algemeen is een foto op plexiglas iets duurder. Een foto met een afmeting van 20 x 20 cm kost op aluminium € 20 en op plexiglas € 26. Ga je voor een afmeting van 60 x 80 cm dan ben je met aluminium € 110 kwijt en met plexiglas € 135.

Let op want bovenstaande prijzen zijn voorbeelden. Het kan dat een aanbieder een andere prijs hanteert. Ook kom je vaak kortingsacties tegen. Hierdoor kun je tot wel 60% op een foto besparen.

Bekijk prijs eigen foto op aluminium

Conclusie welke mooier is: plexiglas of aluminium

Je kunt niet zeggen dat een van deze twee het mooiste is. Dit hangt helemaal van je persoonlijke wensen af. Wil je een modern design en een strakke uitstraling dan moet je voor een foto op aluminium kiezen. Ga je voor een standaard uitvoering met een glanzend ontwerp dan kom je bij plexiglas uit.

Speelt budget een grote rol? Aluminium is goedkoper. Juist vanwege de lagere prijs en het modern design kiezen veel mensen voor een foto op aluminium.

Goedkopere alternatieven

Met een foto aan de wand geef je het interieur een persoonlijk tintje. Dit kan van alles zijn, van een vakantiefoto tot een portretfoto van jezelf, kinderen, huisdier of iets anders. Helaas zijn zowel een foto op plexiglas als aluminium aan de prijzige kant. Voor het kleinste formaat ben je toch nog € 20 kwijt.

Gelukkig zijn er goedkopere alternatieven. Bijvoorbeeld een foto op canvas. Kost een foto van 20 x 20 op aluminium € 20 en op plexiglas € 26, op canvas ben je hier slechts € 5 voor kwijt. Dit betekent dat canvas ruim vijf keer goedkoper is dan aluminium.

Voordeel van canvas is dat het erg betaalbaar is. Bovendien heeft het een matte uitstraling, dit kan ook prettig zijn. Aan de andere kant is een foto op canvas wel kwetsbaar. Het doek kan beschadigen en soms blijven vingerafdrukken zichtbaar. Dit laatste gebeurt vooral wanneer er veel zwart op de foto zichtbaar is.

Een andere methode is een foto op poster en zelf inlijsten. Voor een foto van 20 x 20 op poster betaal je ongeveer € 3. Dat is nog goedkoper, en hierdoor ook leuk om cadeau te geven.

Online een foto laten afdrukken

Voor een foto op plexiglas of aluminium kun je het beste bij een online aanbieder terecht (zie hierboven). Upload je foto en zie direct een voorbeeld van het resultaat. Vervolgens kies je de afmeting. Is je foto van een te lage kwaliteit? Dan zie je dat duidelijk staan. Het is bij een lage kwaliteit zeker aan te raden om voor een andere foto te kiezen.

Maak je toch gebruik van een foto van lage kwaliteit, dan zie je dit terug in het resultaat. Er zijn dan zogenaamde pixels zichtbaar. Je foto ziet er dan wazig of blokkerig uit. Dat wil je natuurlijk niet, een foto op aluminium of plexiglas moet er perfect uitzien. Laat je daarom leiden door de aanwijzingen van de online aanbieder.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com