Weerstation

Een weerstation, dat doe je natuurlijk online. Zo kun je goed vergelijken met betrekking tot modellen en prijzen. Belangrijk want je hebt de keuze uit een weerstation met app, wifi of het klassieke model. Bekijk dagelijks het actuele weer en de weersvoorspellingen. Een weerstation is erg praktisch en zou iedereen in huis moeten hebben.

Weerstation met app of wifi

Tegenwoordig is het weerstation met razend populair. Dit wordt ook wel verkocht als het wifi weerstation. Hoe werkt dit precies? Het gaat hier om een professioneel weerstation met een buitensensor die je bij voorkeur buiten wat hoger monteert. Via wifi zendt dit weerstation meetdata met betrekking tot luchtvochtigheid, temperatuur, neerslag en windsnelheid naar het basisstation of een applicatie (smartphone).

Natuurlijk is een weerstation met app of een wifimodel wel wat duurder geprijsd. Aan de andere kant haal je de nieuwste techniek in huis. Bovendien zijn dit soort weerstations ook een stuk betrouwbaarder, simpelweg omdat ze alle weersomstandigheden opvangen.

Weerstation kopen: hier moet je opletten

Je wil een weerstation, waar moet je rekening mee houden? Allereerst is het belangrijk om je budget te bepalen. Je gaat geen duur weerstation kopen wanneer je dit eigenlijk niet kan betalen. De eenvoudige weerstations zijn verkrijgbaar vanaf € 15, variërend tot € 50. Wil je een weerstation met app of wifi, dan ben je tussen de € 75 en € 200 kwijt. Er zijn er zelfs van meer dan € 300, hierbij zie je bijvoorbeeld ook het UV-niveau (Uv-straling door zonlicht).

Kijk dus goed naar de mogelijkheden. De duurdere versies meten ook de windrichting en windsnelheid, iets dat de goedkopere stations niet doen. Sommigen zijn zo uitgebreid dat je het weerbericht vrij nauwkeurig kunt voorspellen. Dat is natuurlijk hartstikke praktisch, al helemaal wanneer je dagelijks buiten komt.

Een model met een groot display

Een weerstation met een groot display is soms veel prettiger. Hierop lees je alles goed af zonder dat je een leesbril op hoeft te zetten. Een weerstation met een groot display heeft nog een voordeel: het ziet er mooi uit. Die moderne versies mogen er echt wel wezen. Plaats het weerstation met een groot display dan ook gerust op het dressoir, de vensterbank of op de tafel.

Bestel online het digitaal weerstation. Moeilijk om een keuze te maken en op zoek naar het beste weerstation? Kijk dan naar de reviews, dat zegt ook al heel wat. Maar de professionele modellen van Alecto en Bresser behoren zeker tot de beste weerstations.