Welk spel is leuk voor volwassenen?

Kinderspellen zijn er meer dan voldoende, maar welk spel is leuk voor volwassenen? Gelukkig heb je ook hierin een ruime keuze. Vaak betreft het bordspellen, maar er zijn ook een aantal andere interessante spellen verkrijgbaar. Ontdek de leukste spellen voor volwassenen.

Een leuk gezelschapsspel

Een gezelschapsspel speel je met minimaal twee personen. Een bordspel kenmerkt zich door de aanwezigheid van een spelbord dat je vaak op een tafel plaatst. Ook dit behoort vaak tot de gezelschapsspellen.

Wat is een leuk gezelschapsspel? De meningen zijn hierover verdeeld, maar hieronder vind je de best verkochte spellen voor volwassenen.

Ticket to Ride Europe

Het leukste spel voor volwassenen is Ticket to Ride Europe. Dit bordspel is voor het eerst in 2004 uitgebracht maar nog steeds erg populair. Reis met de trein dwars door Europa en verzamel ondertussen kaarten van treinwagons. Hiermee leg je een claim op de beste treinroutes.

Er zijn verschillende spelelementen aanwezig waaronder lange en korte routes, stations en tunnels. Het is een van de meest gespeelde spellen door volwassenen. Je speelt het met 2-5 spelers, geschikt vanaf de leeftijd van acht jaar oud. De originele versie is verkrijgbaar voor ongeveer € 30. Je hebt ook de limited edition die wat meer kost.

Bekijk Ticket to Ride Europe

30 Seconds

Alweer het leukste spel voor volwassenen want dit wordt ontzettend veel onder familie, vrienden en collega’s gespeeld: 30 Seconds. Dit spel komt van oorsprong uit Zuid Afrika en test je algemene kennis. Je speelt het in teams van 2-16 personen, dus er kunnen er aardig wat mensen meedoen.

Teamgenoten moeten zoveel mogelijk woorden raden die een speler probeert uit te leggen. Raad zoveel mogelijk antwoorden binnen 30 seconden. Hoe meer goede antwoorden, hoe verder je de pion mag verplaatsen.

Welk team bereikt als eerste de finish? Dat is de absolute winnaar en tevens het team met de meeste kennis. 30 Seconds is in verschillende varianten uitgebracht, waarbij er ook nog uitbreidingen verkrijgbaar zijn. Het spel zelf kost ongeveer € 25, voor een uitbreiding betaal je wat minder.

Naar 30 Seconds

Secret Hitler

Welk spel is leuk voor volwassenen? De naam Secret Hitler roept misschien wat vraagtekens bij je op maar het zegt ook gelijk iets over de minimumleeftijd. Dit spel is namelijk geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar oud, dus niet voor kinderen. Dit gezelschapsspel bestaat sinds 2016 en nog steeds erg geliefd onder volwassenen. Spelers nemen de rol van de fascisten of de liberalen aan. Eén speler neemt de rol van Hitler (uit de groep fascisten) op zich.

Beide partijen moeten een fascistisch of liberaal beleid voeren om te kunnen winnen. De fascisten proberen de macht te grijpen en de liberalen moeten er achter zien te komen wie Hitler is. Alleen zo kunnen zij een machtsgreep voorkomen. Dit spel voor volwassenen is niet alleen leuk maar ook nog eens leerzaam. Je speelt het met 5-10 spelers. Het spel is verkrijgbaar voor € 40-€ 45.

Bekijk Secret Hitler

Wat is het meest populaire bordspel?

Kijk je naar de meest populaire bordspellen van dit moment dan komen de titels hierboven zeker voorbij. Andere populaire bordspelen zijn:

  • Pandemic
  • De Zoektocht naar El Dorado
  • Codenames Pictures
  • Patchwork
  • Qwixx
  • Monoploy
  • Catan

Het gaat hier om bordspellen die veel worden verkocht. Wat natuurlijk niet betekent dat iedereen het betreffende spel leuk vindt. Ben je van plan om een bordspel samen met je partner, familie, vrienden of collega’s te spelen? Spreek vooraf door welke spellen in de smaak vallen.

Het is ook aan te raden om minimaal drie bordspellen in huis te hebben. Zo heb je altijd een geschikt gezelschapsspel waar iedereen aan mee wil doen.

Gezelschapsspellen die altijd blijven bestaan

Sommige gezelschapsspellen of bordspellen zijn al decennia oud en zullen ook in de toekomst nooit verdwijnen. Denk maar eens aan Mens erger je niet, Rummikub, Stratego en Monopoly. Maar ook 30Seconds en Codenames doen het al een hele tijd ontzettend goed. Dit betekent dat je dit soort spellen zonder risico aan kunt kopen: er zijn altijd liefhebbers voor.

Het spel Secret Hitler is vooral spraakmakend. Eindelijk een spel dat de geschiedenis naar boven durft te halen. Waarbij je ook nog eens ontdekt hoe een democratie plots kan veranderen in een fascistische dictatuur. De makers van dit spel hadden lef, dat moet gezegd worden. Heb jij het lef om dit spel te spelen, of wordt het een van de andere leuke spellen voor volwassenen? Laat je inspireren.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Welk spel is leuk voor volwassenen?
Schuiven naar boven