Welke crypto in de gaten houden?

Er zijn van die cryptocurrency die in de toekomst een boost kunnen verwachten. Experts houden deze crypto in de gaten. Een koersstijging van 25% of meer is (op korte termijn) zeker mogelijk. Wel is het belangrijk om tijdig je winst te nemen. Ontdek welke crypto je net als de experts in de gaten moet houden.

Handelen in cryptocurrency

Ben je nieuw of al ervaren in de wereld van cryptocurrency? Door te handelen (aankopen en verkopen) ga je voor de maximale winst. Soms behaal je winsten van wel 100% per dag. Maar je kunt net zo hard op verlies staan. Het is de truc om op de eindstreep meer over te houden dan je investeert.

Open allereerst een handelsaccount. Doe dit op het Nederlandstalige Bitvavo en betaal over de eerste € 1000 geen handelskosten (voor een week geldig).

Open account op Bitvavo

Welke crypto in de gaten houden? 2022 & 2023

2023 belooft een mooi jaar te worden. Inmiddels is iedereen wel bekend met cryptocurrency. Van de grootste cryptomunt, bitcoin, wordt verwacht dat deze in het jaar 2022 boven de € 40.000 komt te staan. Mogelijk nog wel hoger maar het is altijd goed om hier een beetje voorzichtig mee om te gaan.

Welke crypto in de gaten houden? Onderstaande cryptocurrency moet je zeker in het oog houden, je weet maar nooit of ze flink gaan stijgen.

Shiba Inu Coin (SHIB)

Als eerste een zogenaamde memecoin. Deze munt is namelijk net als dogecoin voor de grap bedacht. In 2021 is deze munt met miljoenen procenten gestegen. De community, ook wel shibarmy genoemd, heeft als koersdoel 1 cent en daarna 1 euro in gedachten.

Waarom je deze cryptomunt in de gaten moet houden? Omdat er inmiddels twee kampen zijn. Je hebt de absolute believers maar ook de haters. Die laatste groep is misschien wel groter en dat is nu juist het mooie aan deze munt. Er wordt namelijk beweerd dat deze munt ineen gaat storten. Juist wanneer mensen ergens angst voor hebben, moet jij het aandurven om erin te investeren. Zo is Warren Buffet ook ontzettend rijk geworden.

Bekijk shiba inu op Litebit

Boost Coin (BOOST)

Sinds augustus 2021 bestaat Boost Coin (BOOST). Het ondersteunt verschillende gedecentraliseerde financiële tools waaronder Boost swap, de (eigen) decentrale handelsbeurs. Het is vooral dit soort toepassingen dat deze cryptomunt erg interessant maakt. En zoals met elke nieuwe crypto geldt: zodra het grote publiek er interesse in toont stijgt de koers.

In 2022 is Boost Coin nog niet overal verhandelbaar. Er zijn een aantal grote cryptocurrency beurzen waar je hem kunt ruilen tegen ether. In augustus 2021 stond de (openings)koers op 1,5 cent. In oktober 2021 bereikte dit een prijs van € 0,21. In november schommelt de koers rond € 0,11. Het handelsvolume bedraagt op dat moment ruim € 400.000 per 24 uur. Helemaal niet gek voor een nieuwe cryptomunt.

Cardano (ADA)

In 2021 was cryptomunt Cardano (ADA) met maar liefst 1000% in waarde gestegen. Dit had allemaal met het Cardano netwerk en smartcontracts te maken. Steeds meer mensen raken geïnteresseerd in deze cryptocurrency. De verwachting is dat Cardano ook iets met NFT’s gaat doen. Misschien wel in 2023. Weet je niet welke cryptomunt je aan moet schaffen, houd Cardano dan goed in de gaten.

Dogecoin (DOGE)

De memecoin Dogecoin concurreert sterk met Shiba Inu. Hij is in de eerste drie kwartaal van 2021 met ruim 4000% gestegen. 2022 was een slecht jaar, net als voor vel andere munten. Maar 2023 kan hier verandering inbrengen.

Het bijzondere aan deze munt is dat er eigenlijk geen idee achter zit. Maar het is wel dat de baas van Tesla, Elon Musk, helemaal wild is van Dogecoin. Telkens wanneer hij hier iets over twittert dan zie je weer een koersbeweging.

Of Dogecoin het ooit gaat maken? Niet als serieuze cryptomunt, wel als speculatieve belegging. Wanneer je voor mooie winsten gaat dan zou je eens aan deze cryptomunt moeten denken, uiteraard naast Shiba Inu.

Crypto.com Coin (CRO)

Het bedrijf crypto.com steekt miljoenen in advertentiecampagnes. Onder andere middels een reclamespot weten ze geïnteresseerden naar zich toe te trekken. Ook kom je hun reclame uitingen langs het veld van voetbalwedstrijden tegen.

Crypto.com Coin (CRO) is de munt die door het betalings- en cryptocurrency-platform crypto.com is uitgegeven. Via dit platform kun je geld, gegevens en identiteit beheren. Ook zet crypto.com zich in voor de promotie van cryptocurrency.

In 2018 werd Crypto.com Coin gelanceerd, toen nog tegen een koers van 1 cent. Medio 2020 stond de koers op € 0,14 en in 2022 al op € 0,64. Door de crisis dook de koers omlaag, maar dat is juist een goed instapmoment. Omdat het bedrijf zo hard aan de weg timmert zou je eigenlijk iets van deze cryptocurrency in je portfolio moeten hebben.

Het gevecht tussen shiba inu coin en dogecoin

Welke crypto in de gaten houden? In 2023 moet je zeker het gevecht tussen Shiba inu coin en dogecoin volgen. Dat gaat namelijk voor wat verrassingen zorgen. In november 2021 bekeken drie experts of shiba inu het van dogecoin kan winnen.

Allereerst is er ShibaSwap, de gedecentraliseerde uitwisseling van SHIB. Dit maakt dat Shiba Inu een streepje voor heeft. Daarnaast kun je SHIB ook vastzetten en op deze manier rente verdienen.

Dogecoin heeft geen gedecentraliseerde uitwisseling en je kunt ze ook niet vastzetten. Aan de andere kant zijn er wel meer bedrijven die dogecoin als betaalmiddel accepteren. Moet er wel bij gezegd worden dat dogecoin al heel wat jaren bestaat en shiba inu nog een puppy is.

Nadeel van shiba inu is dat 80% van de munten in handen is van 100 grote accounts. 60% behoort tot de top 10 grote bezitters. Bij dogecoin is dit veel meer verdeeld. Als investeerder van shiba inu drijf je dus mee op de acties die de ‘walvissen’ uitvoeren. Maar goed, wanneer je op korte termijn hier veel geld mee kunt verdienen dan is het helemaal niet verkeerd om op andermans succes mee te liften. Houd deze twee dus goed in de gaten.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com