Welke jurk als je klein bent – modetips

Kleine vrouwen moeten opletten met het dragen van lange jurken. Hierdoor lijken de benen veel korter. Welke jurk past het beste als je klein bent? Bekijk de belangrijkste modetips, zodat ook jij er geweldig bij loopt.

noodradio bij ramp in Nederland

Waarschuwing NCTV

Nederlanders slecht voorbereid op een ramp

Er is een run op noodradio's

Lichaamslengte wanneer je klein bent

De gemiddelde Nederlander is 1,79 m (mannen) of 1,66 m (vrouwen). Ligt je lichaamslengte onder het gemiddelde dan ben je klein. Je bent abnormaal klein wanneer je als man korter dan 1,66 m bent of als vrouw korter dan 1,55 m.

Welke jurk als je klein bent?

Je bent dus kleiner dan 1,66 m (vrouwen). Je wil er goed bij lopen, het liefst met moderne en leuke kleding. Welke jurk als je klein bent? Voorkomen onderstaande fouten en ga direct voor de juiste jurk of rok.

Vermijd veel stof

Sommige jurken lopen wijd uit of bestaan uit meerdere laagjes. Als je klein bent moet je zeker geen jurk met veel stof dragen. Hierdoor lijken je benen korter dan ze al zijn.

Veel sterke contrasten

Vermijd ook een sterk contrast. Draag je een rokje met daarboven een shirt of bloesje, dan moeten de kleuren een beetje in overeenstemming met elkaar zijn. Ga je voor een sterk contrast dan creëer je een middenlijn. Hierdoor leg je veel meer de nadruk op je korte bovenlijf of je korte benen.

Geen brede riemen

Draag je een jurk met hierop een riem, ga dan voor een smal exemplaar. Met een brede riem verdeel je het boven- en onderlijf teveel. Overigens kun je wel voor een brede riem gaan wanneer deze qua kleur bij de jurk aansluit, waardoor hij niet teveel opvalt.

Een lang vest op de jurk

Wel doen: draag een lang vest over je jurk. Een lang vest is ook nog eens lekker warm, ideaal tijdens de wat koudere avonden of in de winterperiode. Er zijn aardig wat leuke lange vesten verkrijgbaar. Ga voor een neutrale kleur, dit past op elke jurk of outfit.

Bekijk lange damesvesten

Je rok hoog dragen

Voor welke rok je ook kiest, draag hem wat hoger dan normaal. Zorg dat de bovenkant van de rok zeker over je heupen heen valt, het liefst tot aan je middel. Hierdoor lijken je benen veel langer.

Ben je redelijk slank? Combineer een hoge rok met een crop top. Weet je niet wat een crop top is, kijk zeker dan eens bij onderstaande items.

Naar crop tops

Een jurk met lengtestrepen

Ga je voor een jurk met strepen, kies dan voor lengtestrepen die van boven naar beneden lopen. Zeker geen strepen die horizontaal lopen, hierdoor lijk je kleiner en dikker. Heb je een beetje overgewicht? Kies dan voor een jurk in een donkere kleur, bijvoorbeeld zwart, antraciet of bruin. Een donkere kleur tekent af waardoor je juist slanker lijkt.

Een kort jurkje of rokje

Welke jurk als je klein bent? Kies voor een kort jurkje of rokje, het liefst zo eenvoudig mogelijk. Dus geen extra stof of tierelantijntjes eraan. Hoe minder aankleding, hoe meer de aandacht naar je bovenlichaam wordt getrokken. Een korte jurk of rok laat je benen ook nog eens langer uitkomen.

Bekijk korte jurkjes

De V-hals

Probeer een jurk met een V-hals te vinden. Hierdoor lijk je langer maar ook eens slanker. Bovendien wordt de aandacht naar je bovenlichaam getrokken, en dat is precies wat je wil bereiken. Draag je in plaats van een jurk een rokje? Ga dan voor een bloesje of truitje met een V-hals.

Shirt of blouse in de rok

Je wil een rok aan maar vind dat je hiervoor te klein bent. Geen probleem, ook wanneer je kleiner dan 1,66 m bent kun je heel goed een rok aan. Draag het shirt, truitje of de blouse gewoon in de rok, hierdoor lijken je benen optisch langer.

Kleine accessoires

Je gaat erop uit, dan neem je vaak een tasje mee. Ook draag je sieraden. Zorg voor kleine accessoires. Loop je met een grote tas rond dan lijk je bijna een dwerg. Ditzelfde geldt voor te grote oorbellen, armbanden of ketting. Alles moet in verhouding met je lichaam zijn.

Ga je toch voor een ketting, zorg dan vooral dat deze de lengte ingaat. Verticale lijnen doen het altijd goed wanneer je klein bent.

Hoge hakken

Als laatste helpen hoge hakken om je groter te maken. Wel is het belangrijk dat je op hoge hakken kunt lopen. Oefen hiermee en kijk welke hakjesschoenen het prettigst zitten. Vermijd het dagelijks dragen van hoge hakken, dit is niet echt goed voor je rug en knieën. Maar af en toe zien hoge hakken er best mooi uit, al helemaal onder een rok of jurk.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial