Welke kleur hesjes in Frankrijk, Duitsland en andere landen

Met de auto naar het buitenland. De wetgeving verplicht dat je een gekleurd hesje bij je hebt. Welke kleur hesjes moet je in Frankrijk, Duitsland, België of een ander Europees land hebben? En hoe zit dit wanneer je buiten Europa reist? In dit artikel lees je meer over de juiste kleur hesjes. Maar ook waar je nog meer rekening mee moeten houden.

kerstboom opzetten

Kerstboom opzetten?

Doe het met een kerstboomstandaard

Een hesje verplicht in de auto

Met een hesje wordt ook wel een veiligheidsvest bedoeld. Is een veiligheidsvest verplicht? In Nederland is het niet verplicht om een hesje in de auto te hebben. Sta je met pech langs de weg, dan is het ook niet verplicht om een dergelijk vestje te dragen. Wel is dit voor je eigen veiligheid aan te raden.

In België gelden er andere regels. Hier ben je verplicht bij pech of een ongeval een hesje te dragen. Het is aan te raden om voor alle inzittenden een hesje mee te nemen. De kleur van het hesje speelt geen rol.

Welke kleur hesjes in Duitsland?

Ook in Duitsland is het verplicht om een hesje in de auto te hebben. Bij pech of een ongeval moet je dit hesje dragen. Dit geldt ook voor medepassagiers. Welke kleur hesjes heb je in Duitsland nodig? De kleur is niet zo belangrijk, wel moet het om een fluorescerend hesje gaan. Deze is in het geel, oranje of rood en voorzien van reflecterende banen.

Bekijk veiligheidshesjes

Welke kleur hesjes in Frankrijk je nodig hebt

Sinds 2008 moet je in Frankrijk verplicht een reflecterend hesje in de auto hebben. Dit geldt niet alleen voor de bestuurder maar ook voor alle medepassagiers. Draag dit bij pech of een ongeval waarbij je uit de auto stapt.

Welke kleur hesjes in Frankrijk? Ook nu weer speelt de kleur geen grote rol maar moet het hesje wel fluorescerend zijn. Bovendien moet het hesje op een makkelijk te bereikbare plaats liggen. Dus niet in de kofferbak.

Andere Europese landen

In veel Europese landen is het verplicht om een fluorescerend hesje in de auto mee te nemen. Het hesje moet geel, oranje of rood zijn. Koop dus zeker geen groen of blauw fluorescerend hesje.

De verplichting tot het meenemen van een veiligheidshesje geldt in de landen Spanje, Portugal, Oostenrijk, Noorwegen, Slovenië, Tsjechië, Kroatië, Finland, Bulgarije, Italië en Hongarije.

In sommige landen moeten ook motorrijders, bromfietsers en fietsers verplicht een veiligheidsvest dragen. Voor fietsers geldt dit vooral buiten de bebouwde kom en bij slecht weer of bij nacht.

Veiligheidshesje voor kinderen

Gaan er kinderen mee op reis? Dan is het belangrijk om speciale veiligheidshesjes voor kinderen te kopen. Deze zijn kleiner en passen hierdoor beter. Laat kinderen zeker geen hesje voor volwassenen dragen, dit zit helemaal niet prettig. Bovendien is een te groot hesje ook nog eens gevaarlijk. Het kind kan hierin verstrikt raken.

Een veiligheidshesje voor kinderen is geschikt voor de leeftijd van 3 tot 12 jaar. Het hesje is in veel gevallen voorzien van een rits. Ideaal tijdens het fietsen maar ook bij pech langs de weg. Door het hesje dicht te ritsen voorkom je dat het kind deze uit doet of dat hij afglijdt.

Bekijk kinderhesjes

Voor een hesje voor kinderen betaal je tussen de € 5 en € 8 per stuk. Je ontvangt dan een zeer goede kwaliteit. Voorkom hele goedkope hesjes, die zijn kwalitatief een stuk minder. Het kind kan hier makkelijk uitscheuren.

Meest gestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen met betrekking tot hesjes in de auto.

Hoeveel gele hesjes in de auto?

Officieel ben je in veel landen verplicht om een hesje in de auto te hebben. Deze is nodig voor de bestuurder. Toch is het verstandig om ook voor passagiers een hesje mee te nemen. In sommige landen is dit zelfs verplicht.

Waar kan ik gele hesjes kopen?

Gele hesjes koop je gewoon online, zie de linkjes hierboven. Er is meer dan voldoende keuze waarbij je ook nog eens modellen, maten en prijzen met elkaar vergelijkt. Zo kom je tot de beste aankoop.

Hoeveel gevarendriehoeken in de auto?

Naast de verplichte hesjes heb je ook een gevarendriehoek in de auto. Hoeveel moeten dit er zijn? In Nederland ben je helemaal niet verplicht om een gevarendriehoek in de auto te hebben. In het buitenland is dit (soms) wel verplicht. Je hebt dan één gevarendriehoek nodig, maar twee is altijd beter.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial