WhatsApp gebruiken zonder telefoonnummer

Bij het aanmaken van een WhatsApp account ben je verplicht om je telefoonnummer op te geven. Op dit nummer ontvang je een verificatiecode. Kun je WhatsApp gebruiken zonder telefoonnummer? Ja, er zijn verschillen manieren om zonder je eigen nummer gebruik te maken van WhatsApp.

Anoniem WhatsAppen is geschikt voor iedereen die gebruik maakt van een datingapp of platform, actief is op marktplaats of eBay of een andere reden heeft om het echte nummer niet te tonen.

Gebruik maken van een nepnummer

Het is mogelijk om meerdere WhatsApp accounts aan te maken. Elk account is aan een specifiek telefoonnummer gekoppeld. Overigens is het mogelijk om WhatsApp op een smartphone te installeren en hierbij gebruik te maken van een ander telefoonnummer.

Dat is ook precies wat we gaan doen: WhatsApp in gebruik nemen met een ander telefoonnummer. Dus niet je eigen nummer, zodat je volledig anoniem bent en blijft.

Een Google Voice telefoonnummer aanvragen

Google heeft een mooie dienst: Google Voice. Hiermee kun je zakelijk of privé bellen en gebeld worden. Het werkt zoals een VoIP provider waarbij je over het internet belt. Via deze dienst vraag je een gratis telefoonnummer aan dat je vervolgens aan je WhatsApp account koppelt.

Let op want Google Voice voor privégebruik is alleen beschikbaar voor mensen die in de VS wonen. Voor zakelijke gebruikers is het ook in Nederland en België beschikbaar, maar moet je ervoor betalen. Lees hieronder hoe je toch een gratis Voice telefoonnummer aanmaakt.

1. Maak gebruik van een (gratis) VPN

Door gebruik te maken van een VPN is je IP adres niet zichtbaar. Je maakt gebruik van servers wereldwijd waardoor anderen niet zien waar je vandaan komt. Installeer een VPN of maak gebruik van een online VPN. Bij veel VPN-diensten heb je de mogelijkheid om dit eerst tijdelijk gratis uit te proberen.

Vind je het prettig om altijd anoniem over het internet te surfen? Schaf dan tegen een kleine prijs een goede, snelle en betrouwbare VPN aan. Hieronder vind je een aantal zeer geschikte aanbieders.

Bekijk VPN’s

2. Bezoek de website van Google Voice

Google Voice is geschikt voor desktop gebruikers maar ook als app voor je smartphone of tablet beschikbaar. Zorg dat je eerst gebruik maakt van een VPN en zet de server op de Verenigde Staten. Hierdoor lijkt het alsof je een inwoner van de VS bent. Je zult merken dat je nu gewoon toegang hebt tot Voice.

Tip: zonder VPN ziet Google dat je uit Europa komt en zal de toegang tot de dienst blokkeren.

3. Inloggen met je Google account

Op de website (of via de app) van Google Voice meld je je aan met je Google account. Het is aan te raden om een Google account te gebruiken dat niet naar jou persoonlijk leidt.

4. Kies een telefoonnummer

Google zal eerst nog naar je locatie vragen, maar op basis van het IP adres (van je VPN) zal de locatie vaak automatisch aangevuld worden. Nu is het zaak om een telefoonnummer te kiezen. Je hebt keuze uit verschillende opties, kijk welk telefoonnummer je interessant vindt. Wil je WhatsApp gebruiken zonder telefoonnummer dan maakt het eigenlijk niks uit welk nummer je kiest. Noteer het gekozen nummer, dat heb je later nodig.

5. Verifieer het nieuwe telefoonnummer

Op de volgende pagina moet je je eigen telefoonnummer invullen. Doe dit, want hierop zal je een bevestigings-SMS ontvangen. Maak je geen zorgen, je privé telefoonnummer wordt niet voor andere dingen gebruikt en je kunt straks volledig anoniem whatsappen.

Heb je de beveiligingscode ontvangen, vul deze dan in. Vervolgens klik je op ‘claimen’ en is de deal rond: je hebt een anoniem telefoonnummer aangemaakt.

6. Maak een WhatsAppaccount aan

Nu volgt een belangrijke stap om anoniem WhatsApp te gebruiken: installeer WhatsApp op je smartphone. Staat deze al geïnstalleerd, dan is het belangrijk om hem volledig te verwijderen en opnieuw te installeren.

Zodra je WhatsApp geïnstalleerd hebt zal deze naar je telefoonnummer vragen. Voer nu het anonieme telefoonnummer van Google Voice in. Ga naar je Google Voice-pagina en bekijk of je de verificatie de van WhatsApp hebt ontvangen. Deze code voer je vervolgens bij WhatsApp in.

Toe aan een nieuwe smartphone? We hebben de nieuwste en beste smartphones op een rij gezet:

Naar overzicht smartphones

Extra tip: je oude telefoonnummer blijven gebruiken

Heb je een nieuw telefoonnummer? Zorg dat je WhatsApp met je oude telefoonnummer niet weg doet. Het is de ideale methode om WhatsApp te gebruiken zonder telefoonnummer. Je kunt namelijk WhatsApp gewoon blijven gebruiken, ook al heb je een nieuw telefoonnummer.

Wist je dat je tweemaal WhatsApp in Android smartphone kan installeren? Hiervoor gebruik je de functie klonen (onder instellingen/App tweeling).

Kloon WhatsApp en maak een nieuw WhatsApp account met je nieuwe telefoonnummer aan. Hiermee blijf je in contact met vrienden en familie. Het oude nummer gebruik je voor een dating app of site, om iets te verkopen via Marktplaats of om op een andere manier anoniem te whatsappen.

Waarschuwing: staat je oude telefoonnummer ergens in een online telefoongids of op het internet geregistreerd en is het te herleiden naar jou als persoon? Dan kun je het oude nummer niet gebruiken om anoniem te whatsappen. Maar het is wel ideaal om zonder telefoonnummer WhatsApp te blijven gebruiken.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com