WhatsApp op pc zonder smartphone/ telefoon

WhatsApp is de meest populaire berichtendienst voor smartphones. Bovendien is het nog gratis ook. Met WhatsApp web kun je eenvoudig vanaf desktop pc berichten versturen. WhatsApp op pc zonder smartphone, ook dat is mogelijk.

noodradio bij ramp in Nederland

Waarschuwing NCTV

Nederlanders slecht voorbereid op een ramp

Er is een run op noodradio's

Gebruik van WhatsApp Web

Na het SMS-en is WhatsApp steeds populairder geworden. Het heeft dan ook een aantal praktische voordelen:

 • WhatsApp is gratis, zowel de berichtendienst als het uitwisselen van berichten
 • Je kunt gratis (video)bellen via WhatsApp
 • Eenvoudig en snel foto’s, filmpjes en spraakberichten versturen
 • Deelnemen aan groepsgesprekken (of zelf een groepsgesprek starten)

Nadeel is dat je voor WhatsApp op je smartphone altijd een internetverbinding nodig hebt. Valt de internetverbinding een keertje weg, dan kun je geen berichten versturen of ontvangen. Daarnaast heb je continu je smartphone nodig. Dit kan erg afleiden wanneer je aan het werk bent.

Daarom maak je gebruik van WhatsApp Web. Hiermee installeer je software op je desktop pc. Zo blijf je via de pc in contact met andere WhatsApp gebruikers. Naast software heb je ook de mogelijkheid om voor de online versie te gaan.

Tip: bekijk de nieuwste pc’s inclusief prijzen

WhatsApp Web installeren en gebruiken (met smartphone)

Laten we beginnen met het installeren van WhatsApp Web. Ga naar de downloadpagina en kies de juiste versie. Liever geen software op je pc? Maak dan gebruik van de online versie.

Het is nu belangrijk om de applicatie op je smartphone met WhatsApp Web te synchroniseren. Dit doe je volgens onderstaande stappen:

 • Open WhatsApp op de smartphone
 • Tik op het menu of instellingen (drie puntjes of tandwiel)
 • Tik op WhatsApp Web
 • Richt de camera van de smartphone op het scherm van de pc en scan de QR-code

Is dit gelukt, dan opent zich een venster met een overzicht van al jouw WhatsApp gesprekken. Vanuit dit venster kun je een nieuwe chat starten of een bestaand gesprek voeren.

Tijdens het gebruik van WhatsApp Web moet je smartphone in de buurt blijven, anders gaat de synchronisatie tussen deze twee mogelijk verloren.

WhatsApp op pc zonder smartphone

Niet in het bezit van een smartphone of liever niet de telefoon continu in de buurt hebben liggen? WhatsApp op je desktop pc óf Whatsapp op laptop gebruiken biedt nieuwe mogelijkheden. Maak je gebruik van de WhatsApp software of online versie op je pc, dan is het niet nodig om de smartphone in de buurt te houden. Zelfs wanneer de telefoon kilometers verderop ligt werkt deze berichtendienst op de pc.

Dit werkt alleen wanneer de smartphone verbinding heeft met het internet. Valt deze verbinding weg, dan valt ook de koppeling weg.

Een andere optie is het gebruik van BlueStacks. Dit is een programma dat mobiele apps naar de pc of Mac overbrengt. Maak je gebruik van dit programma, dan kun je dus ook WhatsApp op je pc gebruiken. Hierbij kun je whatsappen zonder dat je smartphone aan hoeft te staan of in de buurt ligt.

Bekijk nieuwe smartphones – mét prijs

WhatsApp installeren zonder telefoonnummer

Je wilt WhatsApp op pc zonder smartphone. Er zijn een aantal manieren om WhatsApp te installeren zonder simkaart of nummerverificatie. Hiervoor is het wel nodig om eerst WhatsApp op de smartphone te installeren, en later te synchroniseren met WhatsApp web. WhatsApp installeren zonder simkaart doe je zo:

 • Verwijder je huidige WhatsApp account en de applicatie van de smartphone
 • Download de nieuwste versie van Whatsapp (Google Play Store of iTunes)
 • Voordat je op akkoord tikt, moet je de vliegtuigmodus instellingen bij de hand houden
 • Ga akkoord met de voorwaarden en schakel direct over naar de vliegtuigmodus
 • WhatsApp vraagt om te verifiëren middels sms
 • Tik op verzenden en direct op annuleren

Het is een beetje omslachtig, maar in de praktijk werkt het wel. Mocht het toch niet lukken, probeer dan de Tekst-Now app. Hierop ontvang je een speciaal nummer dat je kunt gebruiken om WhatsApp te verifiëren. Heb je een actief WhatsApp account, dan synchroniseer je dit met WhatsApp web. Op deze manier gebruik je gebruik maken van Whatsapp.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial