Witte kamerplant

Het past gewoon beter bij je interieur: een witte kamerplant. Of omdat je dit veel mooier vindt. Toegeven, een witte kamerplant ziet er bijzonder uit. Helaas is het aanbod witte kamerplanten niet zo heel groot. Gelukkig hebben we een selectie gemaakt van de mooiste kamerplanten in wit of met witte vlekken/strepen.

Witte kamerplant kopen

Een goed idee: een witte kamerplant kopen. Al helemaal wanneer je dit combineert met groene kamerplanten, dit vormt een mooi contrast. Maar een witte kamerplant staat natuurlijk ook mooi binnen het moderne, klassieke of landelijke interieur. Eigenlijk kan deze kleur altijd, want wit laat zich goed combineren met allerlei kleuren en materialen.

Je hebt keuze uit kamerplanten met witte bloemen, witte vlekken of strepen of misschien wel nagenoeg geheel witte bladeren. Een kamerplant met witte bladeren is zeker verkrijgbaar, bijvoorbeeld de Hypoestes Phyllostachya White of de Caladium Candidum.

Kamerplanten witte bladeren

Wat is er allemaal mogelijk op het gebied van kamerplanten met witte bladeren? Hierboven heb je al twee namen voorbij zien komen. Laten we eens gaan kijken welke witte kamerplant je aan kunt aanschaffen. Een mooi exemplaar is de Monstera Deliciosa Bont variegatum, een plant met half groene en half witte bladeren. Dat ziet echt apart uit. Een andere geliefde witte kamerplant is de Calathea. Hij is niet helemaal wit maar heeft lichte strepen over zijn bladeren lopen.

Daarnaast zijn er heel veel kamerplanten die witte vlekjes, stipjes of strepen op de bladeren hebben. Bedenk dat een plant nooit voor 100% wit kan zijn. Elke plant is voorzien van chlorofyl, een stof die zonlicht opvangt en omzet in chemische energie. Chlorofyl geeft ook een groene kleur aan de bladeren. Planten met grotendeels witte bladeren hebben ontzettend veel zonlicht nodig.

Kamerplant met witte bloem

Je kunt natuurlijk ook voor een kamerplant met witte bloemen gaan. Een bekend voorbeeld hiervan is de Spathiphyllum oftewel de lepelplant. De witte grote bloemen doen aan een lepel denken, vandaar de benaming. Deze plant heeft veel water nodig maar houdt juist niet van teveel of direct zonlicht.

Andere kamerplanten die met witte bloemen bloeien zijn de vlinderorchidee, anthurium, calathea, Phalaenopsis Wildflower en nog veel meer. Er zijn voldoende bloeiende kamerplanten te vinden. Houd altijd rekening met de verzorging van de plant. Sommige planten moet je veel of juist weinig water geven of wekelijks besproeien. Let ook op de standplaats. Zet kamerplanten liever niet op de vensterbank wanneer dit boven de verwarming is. Hierdoor krijgen ze wisselend koude en warme voeten, dit is helemaal niet goed voor de planten.