Yeezy sale, Adidas sneakers in de aanbieding

De sneakers van Yeezy zijn trendy en hebben een goede pasvorm. Deze lijn, onderdeel van Adidas, is wel wat duurder. Daarom is de Yeezy sale zo interessant. Ontdek wanneer deze sneakers in de aanbieding zijn en waar je de beste deals vindt.

Wat je over Yeezy moet weten

Nog niet zo bekend met de sneakers van Yeezy? Deze lijn wordt geproduceerd door Adidas en is in samenwerking met Kanye West (rapper) ontstaan. Vlak na de introductie werden deze sneakers bekend onder beroemdheden, van hieruit is de populariteit alleen maar gegroeid.

 • Kwaliteit: uitstekend
 • Pasvorm: zeer goed
 • Assortiment: uitgebreid
 • Prijs: hoger segment

Voor een paar Yeezy sneakers ben je al snel tussen de € 319 en € 389 kwijt. Binnen deze lijn zijn ook pantoffels verkrijgbaar (prijs: € 99 tot € 155).

Bekijk de originele Yeezy schoenen

Let op want er is ook veel namaak verkrijgbaar. Hierbij lijken de schoenen of pantoffels veel op Yeezy, maar draagt het die naam niet.

Yeezy sale 2022 en 2023

Helaas zijn er geen vaste dagen of momenten met betrekking tot de Yeezy sale. Wel kun je in de volgende periodes korting op deze dames- en herensneakers verwachten:

 • Zomersale – juni of juli
 • Wintersale – december of januari
 • Black Friday – eind november

Adidas Yeezy aanbieding: enkele tips

Weet wat de gemiddelde prijs van Adidas Yeezy sneakers is. Wanneer je regelmatig de actuele prijzen controleert, heb je ook sneller in de gaten wanneer er sprake is van een Yeezy aanbieding.

Hieronder wat voorbeelden met betrekking tot de standaardprijzen (gecontroleerd in december 2022)

 • Boost 350 V2 Slate – € 319 tot € 335
 • Boost 350 V2 Onyx – € 419 tot € 439
 • Foam Runner Onyx – € 279 tot € 329
 • 700 V3 Fade Salt – € 299 tot € 329
 • Boost 700 V2 Vanta – € 399 tot € 459

Er zijn dus wel wat prijsverschillen tussen de afzonderlijke modellen. De prijs is mede afhankelijk van de maat en de kleur. Ook kan de prijs per verkoper afwijken.

Hoeveel procent korting krijg je tijdens de Yeezy sale? Meestal bedraagt deze korting 10% tot 30%. De oudere collectie gaat soms tegen een hogere korting de deur uit. In sommige gevallen kan de korting oplopen tot 70%. Dit is echter geen standaard korting, houd hier rekening mee.

Tip: een geliefd model is de Yeezy (Boost) 350. Deze sneakers kosten tussen de € 319 en € 439. De modellen zijn voorzien van een rubberen of lederen buitenkant. Het voetbed is vaak niet uitneembaar.

Naar Yeezy 350 sneakers

Zie je iets in de aanbieding en twijfel je? Kijk hoe lang de aanbieding nog loopt. Vaak worden sneakers of schoenen die in de aanbieding zijn niet meer aangevuld. Wanneer je te lang twijfelt en een week later nog een keer kijkt is de kans groot dat je favoriete paar schoenen al verkocht is.

Waarom Yeezys zo duur zijn

Voor veel mensen zijn Yeezys duur of misschien wel onbetaalbaar. Daarom is het goed om altijd op de sale of aanbieding te wachten. Maar dan nog kan de prijs erg hoog liggen. Waarom zijn Yeezys eigenlijk zo duur, soms nog duurder dan Adidas sneakers zelf?

Dit heeft met de enorme hype te maken. Er worden niet veel nieuwe modellen uitgebracht, waardoor ze enerzijds een beetje schaars zijn. Aan de andere kant zijn deze schoenen erg trendy en is er veel vraag naar. Weinig aanbod in combinatie met een grote vraag leidt tot hoge prijzen.

Waar je deze schoenen of sneakers koopt

Via de website van Adidas vind je het Yeezys assortiment. Verder zijn de schoenen in verschillende webshops en winkels verkrijgbaar. Vooral in webshops vind je er voldoende, maar in fysieke winkels kan het aanbod klein zijn. Bovendien verkoopt niet elke schoenenwinkel deze lijn. Je vindt ze onder andere in de winkels van JD Sports en Footlocker.

Kijk altijd naar het jaar van uitgifte. Meestal worden er in de zomermaanden nieuwe modellen uitgebracht. Dit betekent dat de oudere modellen met wat korting de deur uitgaan. Houd dus in de gaten wanneer er nieuwe modellen op de markt komen.

Op de website van Adidas vind je altijd de nieuwste modellen. De veel oudere modellen kom je hier niet meer tegen hem, maar zijn wel via andere webshops en schoenenwinkels verkrijgbaar.

Wat zijn de duurste Yeezys?

Tijdens de Yeezys sale scoor je hoge kortingen. Weet je dat het duurste paar Yeezys ooit voor een bedrag van € 1,8 miljoen verkocht is? Dit gebeurde in 2021, dus nog niet zo lang geleden. Ongelofelijk dat mensen zoveel geld voor een paar sneakers over hebben!

Overigens waren het de sneakers van Kanye West zelf die voor € 1,8 miljoen geveld werden. Kanye droeg het allereerste paar Yeezys sneakers tijdens zijn optreden bij de Grammy Awards (in 2008). Jaren later stonden diezelfde sneakers te koop. Nee, ze waren helaas niet in de aanbieding.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com