Zara uitverkoop 2022 – sale

Ben je ook zo fan van Zara? Shop voordelig kleding en de leukste accessoires. De Zara uitverkoop 2022 brengt veel voordeel met zich mee. Kortingen kunnen oplopen tot wel 50%, dus wees er snel bij. Ontdek alles omtrent de Zara sale en hoe je de beste koopjes vindt.

kerstboom opzetten

Kerstboom opzetten?

Doe het met een kerstboomstandaard

Korte informatie over Zara

Zara is een kledingketen die gevestigd is in Spanje. Sinds 1999 zijn er ook Zara winkels in Nederland. Je vindt dit soort winkels voornamelijk in de grotere steden waaronder Maastricht, Eindhoven, Den Bosch, Rotterdam of Amsterdam. Ook verspreid over België vind je een hoop van deze winkels.

Bekijk de nieuwste trends op het gebied van damesmode (webshop)

Zara uitverkoop 2022

Ben je helemaal fan van deze kledingwinkelketen? Dan kijk je reikhalzend naar de Zara uitverkoop 2022 en 2023 uit.

Hieronder vind je de data met betrekking tot de Zara uitverkoop.

Zara sale 2022

 • Voorjaar (april of mei)
 • Zomersale: in juni 2022
 • Najaar (oktober)
 • Black Friday: vrijdag 25 november (en de dagen hieromheen)
 • Wintersale: december 2022

Zara uitverkoop 2023

 • Voorjaar (april of mei)
 • Zomersale: in juni 2023
 • Najaar (oktober – november)
 • Black Friday: vrijdag 24 november (en de dagen hieromheen)
 • Wintersale: december 2023

De exacte data worden pas vlak van tevoren bekendgemaakt. Dit geldt vooral voor de zomer- en wintersale, Zara houdt dit zo lang mogelijk geheim.

Tips om de beste koopjes te vinden

Tijdens de Zara uitverkoop ontvang je kortingen van 20% tot 40%. Soms loopt deze korting op tot wel 80%, maar hier moet je niet van uitgaan. Lees onderstaande tips goed door, dan maak je van de Zara uitverkoop een succes.

Tip 1: wees er op tijd bij

Vooral met betrekking tot de zomersale, wintersale en Black Friday moet je er op tijd bij zijn. Kijk op de website van Zara.com op welke datum maar vooral op welk tijdstip de Zara uitverkoop begint. Meestal begint dit ‘s avonds om 20:00 uur of 21:00 uur. Houd dit tijdstip in de gaten want wie het eerste komt pakt de beste kortingen.

Bezoek je de winkel tijdens de Zara uitverkoop, dan is het natuurlijk ook belangrijk om er als een van de eersten bij te zijn. Ga dus niet tegen het einde van de dag maar direct wanneer de winkel opent. Nee, je hoeft niet met je slaapzak voor de deur van de winkel te gaan liggen. Dat soort praktijken kom je alleen bij grote Amerikaanse winkels tegen.

Tip 2: twijfel niet te lang

Je ziet iets leuks tijdens de Zara sale voorbijkomen. Twijfel je nog om dit aan te kopen? Ten eerste is de Zara uitverkoop beperkt, hij duurt vaak enkele dagen. Hierna betaal je weer de normale prijs. Ook is niet zeker of dat kledingstuk na enkele dagen nog in de rekken hangt of via de webshop verkrijgbaar is. Dit komt omdat Zara binnen enkele dagen kleding ontwerpt, produceert en naar de winkels stuurt. Grote kans dat je een geheel andere collectie tegenkomt dan je tijdens de uitverkoop hebt gezien.

Conclusie: twijfel niet te lang over een kledingstuk dat in de aanbieding is. Wil je het hebben en zit het je als gegoten, koop het dan gewoon. Bestel je iets via de webshop, dan heb je recht op een wettelijke bedenktermijn. Binnen deze termijn mag je het product terugsturen, ook wanneer je het met korting hebt gekocht.

Naar de nieuwste herenmode

Tip 3: de korting zegt iets over de populariteit

Op items die zeer populair zijn zit geen of slechts een hele kleine korting. Kledingstukken of outfits die minder goed verkopen zijn voorzien van een hogere korting. Die hoge korting ligt ergens tussen de 50% en 80%.

Focus je dus niet op de meest populaire items. Misschien hangt er een minder populair kledingstuk in het rek dat jou perfect past of geweldig staat. Ben je er zeker van dat deze outfit niet goed gaat verkopen? Dan kun je de gok wagen en wachten totdat er nog meer korting bovenop komt. Dit is wel een risico want weg is weg. Doe dit dus alleen met kledingstukken die je eigenlijk niet zou kopen, maar wel tegen een fikse korting.

Hoe laat wordt Zara aangevuld?

Noteer de data met betrekking tot de Zara uitverkoop. Kun je niet wachten en wil je de nieuwste collectie bekijken, bezoek dan een winkel of de webshop. Hoe laat wordt Zara aangevuld? Dit gebeurt elke twee weken. Meestal komt de aanvulling voor de winkel op maandag of donderdag binnen. ‘s Morgens hangt het personeel de nieuwe kleding in de rekken. Wanneer je rond 10:00 uur ‘s morgens de winkel bezoekt is de kans groot dat je de nieuwste kledingstukken aantreft.

Soms is het handiger om te vragen wanneer er nieuwe kleding binnenkomt. Meestal kan het personeel je hier meer over vertellen. Aanvulling in de webshop kan niet met je gedeeld worden. Dit komt omdat er in de webshop soms andere items verkrijgbaar zijn dan in de winkels.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

2 gedachten over “Zara uitverkoop 2022 – sale

 • 2 mei 2022 om 13:51
  Permalink

  Is de Zara uitverkoop overal op dezelfde datum?

  • 2 mei 2022 om 13:54
   Permalink

   Per land verschilt dit. Kijk je alleen binnen Nederland dan zal de Zara uitverkoop in vrijwel elke vestiging tegelijk beginnen.

Reacties zijn gesloten.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial