Zitzakken

Niks zit zo lekker als een zitzak. Dit item is al jarenlang erg populair. Je komt tegenwoordig verschillende zitzakken tegen, van compact tot megagroot. Allemaal hebben ze één en dezelfde eigenschap: je zakt er heerlijk in weg. Bovendien staat een zitzak ook ontzettend leuk in de woonkamer, serre, slaapkamer of onder de overkapping.

Zitzak voor volwassenen

Ten eerste heb je de zitzak voor volwassenen. Deze is groot en comfortabel. Let wel goed op want je hebt de zitzak voor binnen maar natuurlijk ook de zitzak voor buiten. Deze laatste is volledig waterafstotend maar wel duurder in aanschaf. Een zitzak voor volwassenen is in verschillende kleuren en modellen verkrijgbaar.

Wat betaal je voor zitzakken die voor volwassenen bedoeld zijn? De prijs varieert van € 40 tot € 200. Een model voor buiten is verkrijgbaar vanaf € 100. Natuurlijk heb je ze ook goedkoper maar dan ligt de kwaliteit lager.

Zitzak voor kinderen

Je hebt ook de zitzak voor kinderen. Deze is compacter en bedoeld voor kinderen van 2 tot 10 jaar oud. Voor oudere kinderen kies je liever voor een groter model. De zitzak voor kinderen kenmerkt zich door vrolijke kleurtjes of een opvallend design. Dit past perfect in de kinderslaapkamer, maar natuurlijk ook in de woonkamer of misschien wel buiten.

Bedenk dat veel zitzakken voor kinderen als normale modellen verkocht worden, alleen zijn ze compacter. Zijn deze zitzakken goedkoop? De prijs voor een compact model is naar verhouding wel wat lager. Hierdoor ben je op de eindstreep voordeliger uit, maar bedenk dat een compact model op den duur te klein wordt.

Een zitzak schoonmaken

Zitzakken worden op den duur vies. Heb je er een buiten staan, dan merk je dat deze een wekelijkse schoonmaakbeurt nodig heeft. Een zitzak voor binnen zal minder snel vies worden. Hoe moet je een zitzak schoonmaken? Bij een waterafstotende laag mag je de zitzak met de waterslang afspoelen. Je kunt ook gebruik maken van een vochtige doek.

Een binnenmodel moet je wat voorzichtiger behandelen. De zitzak schoonmaken (reinigen) doe je het beste met een vochtig microvezeldoekje. Bij een vlek gebruik je een milde vlekverwijderaar. Sommige zitzakken hebben een afneembare hoes, dit kan in de wasmachine. In andere gevallen is het aan te raden om een kleedje op de zitzak te leggen. Zo hou je deze zo lang mogelijk schoon en mooi.

Nog een tip: stop een zitzak nooit in zijn geheel in de wasmachine. De wasmachine kan hierdoor kapot gaan. De kans is ook heel groot dat de inhoud van de zitzak loskomt.