Zo moet je iemand verrassen

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Een verrassing voor iemand plannen, het begint al met de voorpret. Je weet dat die ander iets bijzonders gaat meemaken of krijgen. Hoe moet je iemand verrassen? In dit artikel vind je wat leuke en bijzondere ideeën. Deze ideeën zijn geschikt voor het plannen van een verrassing voor partner kind, collega, goede vriend of iemand anders.

Op een speciale dag, of op een onverwacht moment

Meestal plan je een verrassing op een speciale dag. Bijvoorbeeld een verjaardag, met kerst, Valentijnsdag, Moederdag of een andere bijzondere gelegenheid. Wil je dat het om een onverwachte verrassing gaat? Kies dan een dag zonder speciale betekenis uit.

Bekijk 9 tips om iemand te verrassen.

1. De liefhebber van dieren

Is iemand helemaal gek op dieren? Dan zijn er genoeg leuke verrassingen te bedenken. Krijgt iemand een nieuw huisdier, koop hier dan iets voor. Bijvoorbeeld een fluffy slaapdeken voor een pup, een automatische kattenbak voor degene die een kat als huisdier krijgt, of speelgoed voor het konijn, de papegaai of wat dan ook.

Een dierliefhebber maak je ook blij met een canvasfoto van zijn of haar huisdier, een grappige poster, sleutelhanger of misschien wel een knuffeldier.

2. Je partner verrassen

Misschien wel het meest lastige: je partner verrassen. Want hoe moet je iemand verrassen die jou door en door kent? Die precies weet wat je normaal zou kopen of wat je allemaal in je schild voert? Leuke verrassingen voor je partner zijn een relatie bucketlist opstellen, een filmavond (kan ook in de bioscoop) of een spannende activiteit. Denk maar aan een ballonvaart of een rit in een sportwagen.

Tip: kijk eens bij deze sensatie cadeaubonnen, te besteden aan een helikoptervlucht, skydive, ballonvlucht en nog veel meer. Dat is pas een verrassing!

Ontdek de mogelijkheden

3. Verrassing voor een kind

Wil je een kind verrassen? Dan speelt vooral de leeftijd een belangrijke rol. Maar ook het geslacht en de interesses. Enkele leuke verrassingen voor kinderen zijn een bezoek aan een concert of theatervoorstelling, een beautydag, lasergamen of escape room.

Daarnaast heb je keuze uit duizenden cadeautjes. Bijvoorbeeld een spijkerbed waarmee je een eigen 3D-afdruk van gezicht of hand maakt. Of een plasmabol, candy dispenser of draadloze oordopjes. Zorg ervoor dat het cadeau geschikt is voor de leeftijd en ontwikkeling van het kind.

4. Cadeau of beleving voor senioren

Senioren hebben alles en ook veel in het leven meegemaakt. Hoe moet je iemand verrassen die een leven vol activiteiten achter de rug heeft? Ook dan zijn er meer dan voldoende leuke ideeën te bedenken.

Denk bijvoorbeeld aan een etentje met familie, dat doet het altijd goed. Of een wandeling door de natuur of de stad. Bedenk dat senioren liever tijd met familie en vrienden doorbrengen, dan dat ze een algemeen cadeau krijgen.

Wil je toch een cadeau geven, denk dan aan iets praktisch. Bijvoorbeeld een wandelstok of vergrootglas met ledverlichting.

Naar vergrootglas met verlichting

Maar ook een fotoalbum of fotolijst zal dankbaar worden aangenomen. Geef ze iets tastbaars, niet iets virtueels of digitaals.

5. De gamer

Gamen is de meest populaire hobby onder jongeren en jongvolwassenen. Ook sommige ouderen vinden hier ontspanning in. Wil je een gamer verrassen, denk dan aan leuke cadeautjes zoals een nieuw spel, een controller, speciaal game toetsenbord, hoofdtelefoon of iets anders.

Leuke activiteiten voor de gamer zijn de escape room. VR lasergamen, 4D bioscoop en paintballen. Met dit soort activiteiten scoor je punten.

6. Verrassing voor de sportliefhebber

Je wil iemand verrassen die helemaal gek is van sport. Of zelf actief een sport beoefent. Het is niet zo moeilijk om een leuke verrassing te bedenken, want er zijn meer dan voldoende sportartikelen verkrijgbaar. Denk hierbij aan sportkleding, benodigdheden, smartwatches (aanrader!) of misschien wel een mooie sporttas.

Is iemand helemaal fan van een bepaalde sport, kijk dan in de fanshop voor de Formule 1, voetbal, landenteams fanshop etc.

Bezoek de voetbal fanshop

Daarnaast zou je aan een sportieve activiteit kunnen denken, of een (VIP) bezoek aan een racecircuit of stadion.

7. Een goede vriend of vriendin

Hoe verras je je vriendin op haar verjaardag, of een goede vriend? Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door een bijzondere dag te organiseren. Probeer in ieder geval origineel te zijn. Verder zou je een gepersonaliseerd cadeau kunnen geven of een kleinigheidje.

8. Zo verras je een jarige

Wat is er leuker dan op je verjaardag in het middelpunt staan? Wil je een jarige verrassen, pak het dan op een bijzondere manier aan. Zorg dat de woonkamer, slaapkamer of het kantoor versierd is. Maak hierbij gebruik van slingers en veel ballonnen. Dat is al de eerste verrassing!

Verder vindt iedereen het leuk om een presentje te ontvangen. Denk hierbij aan een zelfgemaakt gedicht, een fotoboek met de allerleukste foto’s, en lekkere taart of misschien wel een driegangendiner.

Heb je even geen inspiratie? Koop dan een cadeau dat aansluit bij het werk, hobby of de interesses van deze persoon. Doe ook iets met de leeftijd, vooral wanneer het een specifiek getal betreft zoals 18, 25, 40, 50 en 60 jaar.

9. Zover als je iemand met een reis

Als laatste kun je de ander met een leuke reis verrassen. Wees er zeker van dat diegene niet aan verplichtingen vastzit, zoals werk of studie. Boek van tevoren de (korte) reis of de overnachting. Maak het helemaal bijzonder met wellness mogelijkheden, een driegangendiner of misschien wel een spannende activiteit zoals bungeejumpen. Kies altijd voor iets waarvan je zeker weet dat de ander dit ook leuk vindt, niet omdat je dit zelf graag zou willen doen.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Zo moet je iemand verrassen
Schuiven naar boven