Zomerdekens

Onder een zomerdeken slaap je lekker comfortabel. Niet te warm maar je krijgt het ‘s nachts ook niet koud. Zomerdekens van katoen zijn erg populair. Dit materiaal reguleert het vocht uitstekend maar heeft ook een ventilerend effect. Je hebt ook de zomerdeken van wol. Dit lijkt warm maar dit voelt juist heel comfortabel aan.

Keuze uit verschillende materialen

Moet je nu een zomerdeken wol of een zomerdeken katoen nemen? Laten we eens naar de eigenschappen van deze materialen kijken. Het verschil tussen katoen en wol is dat katoen lichtgewicht en ademend is. Ideaal tijdens de zomermaanden. Het materiaal voert vocht goed af en is ventilerend. Wol voelt comfortabel en zwaarder aan. Wol kan water goed tegenhouden en heeft in een vochtige omgeving een beschermende werking.

Waarom kiezen voor een katoenen zomerdeken? Katoen is hyperallergeen en heeft een goede isolatie. Het houdt je in koude nachten warm maar wanneer de temperatuur stijgt blijf je juist koel.

Zomerdeken voor baby, kind en volwassene

Een zomerdeken voor baby, dat is altijd aan te raden. Baby’s tot ongeveer zes maanden oud kunnen hun lichaamstemperatuur moeilijk reguleren. Ze koelen snel af maar kunnen warmte ook moeilijk kwijt. Gebruik in de zomermaanden dan ook zeker een baby zomerdeken. Let wel op dat je kindje niet teveel afkoelt. Leg een zomerdeken in de wieg, het ledikant en misschien ook wel in de babybox. Want ook hier kan baby in slaap vallen.

Een zomerdeken voor een kind is kleiner dan voor een volwassene. Let dus goed op de maatvoering. Zomerdekens voor oudere kinderen of volwassenen (normaal bed) hebben een lengte van 2 meter. Een éénpersoons zomerdeken heeft een breedte van 140 cm.

Zomer deken bank

Heerlijk film kijken of even relaxen met de zomer deken bank. Dit is dus een mooie zomerdeken die altijd in de buurt ligt. Ideaal wanneer je het koud hebt, bovendien is een zomer deken voor de bank niet al te zwaar. Je vouwt hem dus makkelijk op en hij ligt zeker niet in de weg.

Als zomerdeken bank kies je natuurlijk voor een mooi model. Je hebt keuze uit verschillende kleuren en motieven. Kies iets dat bij je interieur past, dan weet je zeker dat de zomerdeken op de bank ook mooi staat. Tip met betrekking tot uitwassen: een katoenen zomerdeken mag gewoon in de wasmachine. Een wollen zomerdeken was je via het speciale wolwasprogramma, of je wast hem met de hand uit.