Zomerhoedjes

Opvallend de zomer door met een leuk zomerhoedje. Vooral de zomer hoedjes voor dames doen het ontzettend goed. Maar er is natuurlijk ook een zomer hoed voor heren of kinderen verkrijgbaar. Hierbij heb je keuze uit verschillende merken, modellen en kleuren. Met de prijs het heeft, want een zomer hoedje hoeft niet duur te zijn.

Zomerhoed of zonnehoed

De een noemt het een zomerhoed terwijl de ander liever zomerhoed zegt. Wat is het verschil tussen beide? Er is geen verschil, een zomerhoed beschermt je tegen Uv-straling door zonlicht. Dit is eigenlijk de belangrijkste functie. Daarnaast moet een zomerhoedje perfect bij je outfit passen, dan kom je ook nog eens goed voor de dag. Daarom zijn er tegenwoordig zoveel leuke en moderne hoedjes voor de zomer verkrijgbaar.

Het best verkocht is het zonnehoedje voor baby. Op zich wel logisch want baby’s hebben geen tot weinig hoofdhaar. Hierdoor zijn ze gevoeliger voor verbranding en oververhitting. Daarnaast vind je veel leuke zomerhoedjes voor dames. Je wil er als vrouw natuurlijk trendy bijlopen. Als laatste heb je de zomerhoed voor heren, hierin vind je weer andere modellen en kleuren.

Van festivalhoed tot luxe dameshoed

Op het gebied van zomerhoedjes heb je niets te klagen: er is echt veel verkrijgbaar. Allereerst heb je het razend populaire festivalhoedje. Dit staat ook wel bekend als het vissershoedje of de emmerhoed. Deze hoed is waterafstotend en beschermt heel goed tegen de zon. Ideaal wanneer je veel naar festivals gaat of van vissen houdt. Dit zomerhoedje is zowel voor dames als heren, kies gewoon de juiste kleur.

Je hebt ook de trendy zomerhoed, soms met nekband of een mooi lint. Vaak gaat het hier om een zomerhoedje voor dames. Zoek je een zomerhoedje voor heren dan kom je bij de pet, beanie, visserhoed of western hoed uit. Maar bijvoorbeeld ook de strohoed of de bucket hat.

Zomerhoed: hier moet je op letten

Een zomerhoed kopen? Let dan vooral op het materiaal en de kwaliteit. Een zomerhoed van stro ziet er altijd leuk uit, maar het materiaal moet wel stevig zijn. Hele goedkope strohoeden gaan snel kapot. Bovendien bevatten ze te grote gaten waardoor het zonnig alsnog op de hoofdhuid terechtkomt.

Een zomerhoed moet goed passen. Bestel je online dan heb je meestal 4 weken de tijd om de zomerhoed te passen en te beoordelen. Niet tevreden, dan stuur je de zomer hoed retour. Als laatste gaat het natuurlijk om het model en de kleur. Dat is vaak het lastigste gedeelte, want wat past echt bij jou? Heb je het budget, dan is het altijd interessant om voor twee zomerhoeden te gaan. Zo kun je nog eens afwisselen en met elke gewenste outfit combineren.