Zomermuts

Trendy de zomer door met een zomermuts. Dit zijn lichte en luchtige mutsen die je hoofdhuid beschermen tegen zonlicht. Maar het ziet ook hartstikke leuk uit, want een zomermuts maakt je outfit helemaal compleet. Je hebt de beanie van katoen of de dunne muts, zomermutsen zijn er voor dames en heren. Je hebt ze ook voor kinderen dus er is voldoende keuze.

Beanie katoen dames

Hartstikke populair is de beanie katoen voor dames. Deze katoenen muts is een echte zomermuts. Maar let op want je hebt ook winter beanie’s. Deze zijn een stuk warmer en echt specifiek bedoeld voor de koude winterdagen. Een beanie zomer muts is gemaakt van dun katoen en is meer ter bescherming van UV-zonlicht en natuurlijk om er trendy bij te lopen.

Naast de katoenen beanie heb je voor dames nog veel meer zomermuten. Bijvoorbeeld de emmerhoed, de pet met zonneklep of een chique dameshoed. Daarnaast heb je de klassieke zomermutsen met of zonder kinband.

Zomermuts voor heren

Een zomer muts voor heren, wat is er allemaal mogelijk? Ook hierin heb je het voor het uitkiezen. Bijvoorbeeld de westernhoed, dat is iets waar veel (stoere) mannen voor kiezen. Maar je hebt ook de heren beanie, de heren pet of de emmerhoed voor mannen. En wat dacht je van een zomermuts van linnen, dit ziet er niet alleen mooi uit maar is ook nog eens comfortabel, verkoelend en licht van gewicht.

Wat betaal je voor een zomermuts? Een goedkope zomermuts is verkrijgbaar vanaf ongeveer € 7. Wil je een trendy model van een goede kwaliteit, dan ben je iets duurder uit. Je komt dan op een bedrag tussen de € 15 en € 30. De hele dure zomermusten, maar dan haal je wel topkwaliteit in huis, kosten tussen de € 35 en € 50. Dan heb je wel iets waar je ook mee opvalt.

Tips en ideeën met betrekking tot zomermutsen

Heb je geen idee welke zomermuts je moet kiezen? Hier volgen wat tips en ideeën. Een zomermuts kun je heel goed combineren met je jas en schoenen. Het is dan ook belangrijk om hierop te letten. Kies bij voorkeur voor een zomermuts in een rustige kleur. Dit zijn onder andere grijs, beige, wit of zwart. Ga je voor een zomermuts in een opvallende kleur, pas hier je outfit dan ook aan. Je moet bijvoorbeeld geen roze muts in combinatie met een oranje shirt of jasje dragen.

Felle kleuren mag maar zorg dan voor iets rustgevend outfit. Dus geen drukke kleuren of opvallende prints. Aan de hand van bovenstaand advies vind je de beste zomermuts.