Zweedse thriller

Houd je van lezen of films dan zou je zeker eens een Zweedse thriller moeten kopen. Juist de Noorse fjorden en de duistere Scandinavische bossen vormen het perfecte decor voor vreemde zaken. De beste Zweedse thrillers nemen je mee in gruwelijke moordzaken of dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Hieronder vind je de beste Zweedse thriller van nu, zowel films als boeken.

Zweedse bestsellers

Sommigen noemen het een Scandinavische thriller, anderen gaan voor Zweedse bestsellers. Hoe dan ook, Scandinavische schrijvers en filmmakers zijn erg in trek. Al helemaal wanneer je bedenkt dat ze de omgeving gebruiken als decor. Wat zijn de beste Zweedse thrillers van dit moment? Jaarlijks komen er weer nieuwe boeken en films uit.

Heb je het over Zweedse series dan moet je zeker naar Thicker Than Water kijken. Hier zijn inmiddels verschillende seizoenen van uitgebracht. Deze dramaserie speelt echt in Zweden af en is zeker de moeite waard. Een andere populaire Zweedse thriller is het boek IJsengel dit is zelfs de winnaar van de Trillzone Award 2017. Dan heb je nog de dvd Invisible Heroes, alweer een Zweedse bestseller.

Waarom Scandinavische thrillers het zo goed doen

Waarom zijn mensen toch zo dol op Scandinavische thrillers? Ten eerste zijn misdaadverhalen zeer populair. Een Zweedse thriller kopen is dan ook helemaal niet vreemd. Het verschil is dat alles binnen de Zweedse thriller zich afspeelt in adembenemende landschappen of duistere bossen. In een boek komt dit misschien minder duidelijk naar voren maar een Zweedse thriller film of serie spreekt tot de verbeelding.

Vooruit, nog wat Zweedse bestsellers. Bijvoorbeeld de Millennium Trilogie waarbij je gelijk meerdere dvd’s ontvangt. Dit staat garant voor urenlang kijkplezier. Of de nieuwe Zweedse thrillerserie Hidden, dit speelt zich in Stockholm af. In deze serie draait het om duistere geheimen en bovennatuurlijke krachten. Je ziet, genoeg keuze op het gebied van Zweedse thrillers.

Zweedse thriller kopen

Of je nu op zoek bent naar een boek, serie of film, een Zweedse thriller doet het altijd goed. Leuk voor jezelf of om iemand cadeau te geven. Wat betaal je voor een Zweedse thriller? Dat hangt er vanaf of je voor een boek, een dvd of iets anders gaat. Ga je bijvoorbeeld voor een Zweedse thrillerserie waarbij je drie dvd’s ontvangt, dan betaal je tussen de € 20 en € 30.

Een Zweedse thriller boek kost tussen de € 5 en € 25. Ga je voor een e-book dan ben je goedkoper uit, maar dit is weer minder leuk om cadeau te geven. Durf jij de spanning aan met een Zweedse thriller? Ga er dan voor.