Leukste vakantieparken Nederland

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Erop uit in eigen land. Nederland telt meer dan 380 vakantieparken. Daar komen nog eens meer dan 2000 campings bij, dus met betrekking tot een vakantie in eigen land heb je meer dan voldoende keuze. In dit artikel vind je de leukste vakantieparken van Nederland.

Welk vakantieparken kiezen?

Met zoveel keuze is het lastig om te bepalen naar welk vakantiepark je gaat. Misschien handig om eerst te kijken welke provincie je aantrekt. Elke provincie heeft zijn charmes en zijn voor- en nadelen. In Gelderland en Limburg vind je de meeste vakantieparken. Gelderland heeft er meer dan 190 en Limburg heeft de teller op meer dan 170 staan.

In absolute aantallen staan de meeste vakantiehuisjes in Limburg. Dit komt omdat deze provincie onder vakantiegangers erg populair is. Niet alleen vanwege het warmere weer maar ook omwille van de prachtige omgeving.

Bekijk de best verkochte koffers (reiskoffers)

Dit zijn de leukste vakantieparken van Nederland

Niet elk vakantiepark heeft veel te bieden. Om voor leukste vakantiepark van Nederland in aanmerking te komen moet er sprake zijn van een mooie omgeving, comfortabele en luxe bungalows, voldoende recreatiemogelijkheden maar ook de aanwezigheid van praktische zaken zoals een supermarkt, receptie, wasserette en nog veel meer. Snel door naar driemaal het leukste vakantiepark.

1. Landal Waterpark Terherne

Op nummer één leukste vakantiepark van Nederland staat Landal Waterpark Terherne, dat eerder een Zoover Award won. Dit park ligt aan de Friese meren waardoor je direct van een waterrijke omgeving geniet. Huur bij de receptie een bootje en verken alles vanaf het water, beter kun je het niet hebben.

De bungalows op dit vakantiepark zijn luxe en beschikken over alle comfort. De mooie waterhuizen hebben een terras aan het water, je wordt dus wakker met een prachtig uitzicht. Je hebt keuze uit acht type accommodaties waaronder de 4-6 persoons waterwoning of de luxe vakantiewoning voor maar liefst 8 personen.

De vakantiewoningen zijn van alle gemakken voorzien waaronder minimaal drie slaapkamers, wifi, moderne tv, vloerverwarming, vaatwasser, een moderne badkamer en buiten een aanlegsteiger. Op het park zijn diverse horecavoorzieningen aanwezig. Helaas is dit park wat aan de prijzige kant maar je krijgt er wel een hoop voor terug.

2. Hof van Salland

In Hellendoorn ligt vakantiepark Hof van Salland. Dit biedt de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan attractiepark Hellendoorn. Hof van Salland behoort zeker tot de leukste vakantieparken want het is niet alleen luxueus en exclusief, ook valt hier veel te doen en te beleven. Bijvoorbeeld de vele wellnessmogelijkheden zodat je heerlijk tot rust komt.

Ook dit park is door Zoover uitgeroepen tot beste vakantiepark van Nederland. Dit heeft vooral met de luxe villa’s met privéwellness, de faciliteiten en de omgeving te maken. De luxe villa’s beschikken over een moderne tv, een sunshower, opgietsauna, gasgestookte open haard, vloerverwarming en natuurlijk een moderne keuken met alles erop en eraan.

Het park zelf beschikt over een verwarmd buitenzwembad en een peuterbad. Ook zijn er een tennisbaan, restaurant en speelplek voor kinderen aanwezig. De prijs van dit vakantiepark valt op zich mee, al helemaal wanneer je naar de luxe en het comfort kijkt.

Niet vergeten: neem altijd zonnebrandcrème (of spray) mee. Dit beschermt de huid tegen verbranding door de zon.

Bekijk zonnebrand

3. De Wilde Roos

In Ommen vind je vakantiepark De Wilde Roos. Ook weer een vakantiepark met luxe bungalows. Waarom dit het leukste vakantiepark van Nederland is? Ten eerste omdat het door Zoover is uitgeroepen tot beste (middelgrote) vakantiepark. Maar ook wanneer je naar de bungalows en de faciliteiten kijkt dan begrijp je waarom het hier zo leuk is.

De bungalows zijn modern en voorzien van zonnepanelen. Hiermee is ook aan de toekomst gedacht. Je hebt keuze uit een luxe of wellnessbungalow. Het mooie aan deze bungalows is dat er vaak één of twee slaapkamers op de begane grond aanwezig zijn. Dit is ideaal voor mensen die slecht ter been zijn.

Zowel de luxe- als de wellnessbungalows zijn heel betaalbaar. In de zomermaanden betaal je voor een week niet meer € 770, in de winterperiode ben je niet meer dan € 450 voor een hele week kwijt. De luxe bungalows zijn wat goedkoper.

Op het park zelf is er weinig te doen, de bungalows zijn namelijk gevestigd op Landgoed de Lindenbergh. De omgeving is wel ontzettend mooi en Ommen beschikt over een speelparadijs, prachtige kastelen, een rederij voor een rondvaart of verschillende musea. Daarnaast kun je in Ommen heerlijk eten en drinken en natuurlijk winkelen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Leukste vakantieparken Nederland
Schuiven naar boven