Eczeemhandschoenen voor volwassenen

Bijgewerkt: 15 maart 2023

De cijfers liegen er niet om, meer dan 5,5% van de bevolking heeft last van chronisch eczeem. Dat zijn bijna 1 miljoen Nederlanders. Wanneer je eczeem hebt dan probeer je er alles aan te doen om van deze klachten af te komen. Eczeem handschoenen voor volwassenen zijn een praktisch hulpmiddel.

Wanneer je eczeemhandschoenen draagt dan blijft de huidzalf beter zitten. Maar dat is nog niet alles, je beschermt de handen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Zo ontstaat eczeem op de hand

De één lijkt met eczeem te worden geboren, de ander ontwikkelt dit op latere leeftijd. Eczeem op de hand heeft verschillende oorzaken:

  • Contacteczeem, een ontstekingsreactie op bepaalde stoffen
  • Langdurige irritatie
  • Kou en warmte
  • Chemicaliën waarmee je hand in aanraking komt
  • Erfelijkheid

Bij eczeem is er sprake van een erg droge huid. De huidcellen vernieuwen zich te snel, waardoor er klachten als roodheid, jeuk, schilfering en pijn ontstaan.

Bekijk Protexgloves eczeem handschoenen

Bovenstaande handschoenen zijn zeer geschikt tegen eczeem en andere chronische huidaandoeningen aan de hand.

Het effect van eczeem handschoenen

Het is niet zo dat door het dragen van eczeemhandschoenen de klachten verdwijnen. Vaak zit je een leven lang aan eczeem vast, hoewel er periodes zijn dat dit een stuk minder is. Waarom zou je dan toch eczeem handschoenen dragen? Ze hebben een aantal interessante voordelen.

Bij eczeem is het belangrijk om de huidbarrière een handje te helpen. Daarom smeer je regelmatig een vette crème zoals vaseline cetomacrogolcrème of vaseline lanettecrème. Het nadeel van deze vette crème of zalf is dat het snel aan kleding en voorwerpen afgeeft. Hierdoor kun je normale werkzaamheden niet uitvoeren.

Eczeemhandschoenen voorkomt dit probleem. De crème of zalf blijft perfect zitten, kan voldoende intrekken en jij kunt je bezighouden met je werkzaamheden of taken.

De echte eczeemhandschoenen voor volwassenen zijn vervaardigd van een gladde vezel. Ze voelen niet alleen glad aan, ook werken ze antibacterieel. Dit vermindert pijn en jeuk. Bovendien voorkom je nieuwe ontstekingsreacties.

De nadelen van eczeemhandschoenen voor volwassenen

Het dragen van plastic handschoenen kan tot huidproblemen lijden of verergering van eczeem. Wanneer je eczeem handschoenen draagt dan heb je hier geen of veel minder last van. Maar deze handschoenen hebben ook wat nadelen.

Ten eerste kan het vreemd aanvoelen. Wanneer je handschoenen draagt dan mis je het tastzintuig aan de vingertoppen. Hierdoor is het lastig om voorwerpen af te tasten. Ook reageer je minder goed op temperatuurverschillen, waardoor je de hand bij warmte niet snel genoeg terugtrekt. Uiteindelijk valt het in de praktijk wel mee, want de handschoenen geven te grote warmte of kou goed door. Maar je kunt net een fractie van een seconde te laat zijn.

Wat artsen erover zeggen

Veel patiënten met handeczeem krijgen van hun arts te horen dat ze eczeem handschoenen of verbandhandschoenen moeten dragen.

  • De zalf kan zich beter op de huid fixeren
  • Er ontstaat minder wrijving op de huid
  • Minder de neiging om te krabben
  • De huid is minder gevoelig voor uitdroging of vocht

Vanuit medisch oogpunt gezien zijn eczeemhandschoenen een goede keuze.

Voor volwassenen of kinderen

Eczeem handschoenen zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Je hebt ze voor volwassenen en voor kinderen. Over het algemeen hebben kinderen net wat vaker last van eczeem en groeien ze hier op latere leeftijd (gedeeltelijk) overheen. Toch kunnen ook volwassenen er last van blijven houden, of het zelfs op latere leeftijd ontwikkelen.

De eczeemhandschoenen voor volwassenen zijn van een grotere maat en hebben de juiste goede pasvorm. Het is belangrijk om goed naar het materiaal te kijken. Er mag geen gebruik zijn gemaakt van synthetische en broeierige materialen. Goede anti-eczeemhandschoenen zijn vervaardigd van bamboe viscose of van een zeer gladde kledingvezel.

Sommige van deze handschoenen werken antibacterieel, maar niet allemaal. Kijk hier goed naar en bepaal van tevoren wat je het belangrijkste vindt.

De prijs van eczeem handschoenen voor volwassenen

Deze handschoenen zijn verkrijgbaar vanaf een prijs van € 10 per paar. Maar je hebt ze ook van € 55 per paar. De prijs is afhankelijk van het gebruikte materiaal, en soms de kleur. Daarnaast speelt de fabrikant of aanbieder een belangrijke rol. Voor kwalitatieve merken betaal je nu eenmaal wat meer.

Wat is de beste eczeem handschoenen van dit moment? Je hebt keuze uit verschillende merken waaronder Granberg, Tepso, Protexgloves en Klinion Kliniglove. Daarnaast zijn er nog een aantal merken verkrijgbaar.

Bekijk alle eczeem handschoenen die in Nederland verkrijgbaar zijn

Wees een beetje voorzichtig met de allergoedkoopste modellen, die zijn zeker niet van een topkwaliteit. Bedenk ook dat handschoenen tegen eczeem ongeveer 6-24 maanden meegaan. Hoe hoger de kwaliteit, hoe langer de levensduur. Het is dus goed om voor een betere kwaliteit te gaan, hiermee bespaar je een hoop geld.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Eczeemhandschoenen voor volwassenen
Schuiven naar boven