Beste afluisterapparatuur – spionage voor iedereen

Bijgewerkt: 26 mei 2022

De buren, je partner of een collega afluisteren? Dat kan met de beste afluisterapparatuur. Spionage producten zijn voor iedereen verkrijgbaar. Er is keuze tussen verschillende apparaten zoals de mini microfoon, richtmicrofoon of de spy cam.

Stiekem afluisteren of meekijken

Met de beste afluisterapparatuur houd je in de gaten wat er in de woning of op het werk gebeurt. Stiekem gesprekken afluisteren of verborgen filmen mag in beginsel alleen met toestemming van ‘het slachtoffer’. Omdat hiermee het effect verloren gaat, is er een andere wetgeving: afluisterapparatuur gebruiken mag wanneer hier een gerechtvaardigd belang voor is. Bijvoorbeeld bij vermoede van fraude of oplichting.

Waarmee kun je het beste iemand afluisteren of in de gaten houden? Hieronder de beste afluisterapparatuur op een rij.

De spycam (kleine verborgen camera)

De beste manier om iemand te controleren of bewijsmateriaal te verzamelen, is het gebruik van een spycam. Dit is een zeer klein cameraatje, nauwelijks zichtbaar. Je verbergt hem in of op een kast, kamerplant, kleding of andere zaken.

Is het niet mogelijk om de camera ergens te verbergen, dan zijn er ook voorwerpen met verborgen camera verkrijgbaar. Bijvoorbeeld de rookmelder, klok of pen met ingebouwde minicamera. Alledaagse voorwerpen waarmee je stiekem kunt filmen. Ook het maken van geluidsopnamen is mogelijk.

Specificaties:

  • Wifi (te bedienen via de app)
  • Optioneel een geheugenkaart
  • Nachtzicht
  • Bewegingsdetectie
  • Filmen, fotograferen en audio-opnamen

De beste spycam modellen zijn van het merk PIVX en KUUS. Deze twee merken zijn erg populair en ook nog eens van een hoge kwaliteit. De spycam begint bij een prijs vanaf € 49, oplopend tot ongeveer € 90. Ga je voor een voorwerp met verborgen camera, dan ben je tussen de € 40 en € 125 kwijt.

Bekijk spycams

Als beste beoordeeld

Betrekkelijk nieuw op de markt is de mini spycam voor een prijs van ongeveer € 35. Dit model is net als bovenstaande merken voorzien van nachtzicht en bewegingsdetectie. Wat hem zo populair maakt is de lage prijs, waarbij de beeldkwaliteit meer dan prima is.

Voorzien van wifi, waardoor je beelden vanuit de app bekijkt. Ter ondersteuning is er een 32 GB geheugenkaart aanwezig. Hierdoor is deze spycam overal inzetbaar, ook wanneer er geen wifi beschikbaar is.

Enig nadeel is dat het model niet over een ingebouwde accu beschikt. Hierdoor moet hij continu met een voedingsbron zijn aangesloten. Vanwege de lage prijs is hij toch het proberen waard.

Naar specificaties en prijs van de camera

Voorwerp met verborgen camera

Tot de beste afluisterapparatuur behoort ook de klok, de pen of ander voorwerp inclusief verborgen camera. Het gaat hier om doodnormale en echt werkende voorwerpen. Zoals de pen die echt schrijft of de USB-stekker waarmee je de smartphone oplaadt. In deze voorwerpen zit een minuscuul klein cameraatje verborgen.

Je zou denken dat een kleine camera een slechtere beeldkwaliteit geeft maar niets is minder waar. Met een beeldkwaliteit van1080P (full HD) wordt alles haarscherp vastgelegd. Audio-opnamen zijn met deze kleine apparaatjes of voorwerpen natuurlijk ook mogelijk.

Dit soort verborgen camera’s wekt geen argwaan op. Veel van deze modellen zijn voorzien van wifi. Dit betekent beelden vanuit de app bekijken. Omdat er niet altijd een wifinetwerk aanwezig is, is er ook de mogelijkheid om de beelden op een SD-kaart op te slaan. Verder zorgt bewegingsdetectie ervoor dat de camera niet meer opneemt dan strikt noodzakelijk is.

Verkrijgbaar vanaf € 45 (de pen) tot meer dan € 100 (geavanceerde wekkerradio).

Bekijk pen spycams

Beste afluisterapparatuur voor audio-opnamen

Is het niet nodig om beelden vast te leggen maar wel gesprekken af te luisteren? Dan volstaat het om gebruik te maken van een audiorecorer. Dit kan van alles zijn, van een normale bandrecorder of een smartphone tot een mini recorder. Die laatste is zeer klein en hierdoor makkelijk te verbergen.

Over het algemeen is het goedkoper om een spycam te schaffen. Deze kan naast filmen ook geluiden opnemen. Bovendien wordt een verborgen camera minder vaak ontdekt dan een audiorecorder.

Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een richtmicrofoon. Het gaat hier om een zeer krachtig apparaat dat je op de woning of het pand richt. Met de juiste positie vangt de microfoon geluiden en gesprekken op. Via een hoofdtelefoon luister je live mee. Een goede richtmicrofoon is erg prijzig en wordt voornamelijk voor professionele doeleinden ingezet.

Kan je een gsm afluisteren?

Met de beste afluisterapparatuur neem je gesprekken op, ook wanneer iemand in de kamer aan het bellen is. Een smartphone of gsm op een willekeurige locatie afluisteren is een stuk lastiger. Meestal wordt er dan gebruik gemaakt van spy software, te installeren op de telefoon van het slachtoffer. Vervolgens krijg je gesprekken, sms’jes en locaties naar je doorgestuurd.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste afluisterapparatuur – spionage voor iedereen
Schuiven naar boven