Top 5 beste Nederlandse jeansmerken op een rij

Bijgewerkt: 15 december 2023

Het blauwe bloed van de spijkerbroek stroomt door de aderen. Jeans is het favoriete kledingstuk van mannen uit Nederland. In de winter draag je ruige dry denim en in de zomer draag je korte bleached denim. De meest toonaangevende jeansmerken van de wereld vind je in Nederland. En daarom dragen Nederlandse mannen denim jeans met trots. Een aantal bekende denim jeansmerken uitgelicht.

1. Denham

De waarheid zit hem in de details. In het jaar 2008 kwam broekenmaker Jason Denham met jeansmerk Denham. Binnen een aantal jaren is dit broekenmerk uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende jeansmerken van de wereld.

De broeken hebben een heerlijke fits, prachtige kwaliteit en unieke details. Dit alles maakt dat Denham een wereldspeler is op het gebied van jeans. En recent kwam Denham met een samenwerking met de mannen van Art Comes First. Ga naar de website van Denham om meer over dit verhaal te weten.

2. Benzak Denim Developers

Benzak Denim Developers is een denim merk uit Amsterdam en staat bekend om hele fijne Japanse doeken. Deze Japanse doeken worden op een hele authentieke wijze in productie genomen. Deze broeken zijn als een soort meesterwerkjes. Geweldige doeken, en zowel moderne als authentieke fits en prachtige details.

Onlangs heeft Benzak Denim Developers een nieuwe lijn opgezet: BDD European Made. Deze broeken zijn hetzelfde soort kwaliteit zoals je gewend bent van Benzak Denim Developers, maar dan in een andere prijsklasse.

3. Kings of Indigo

Kings of Indigo is de Amerikaanse stijl jeans gecombineerd met de Japanse stijl jeans. Het merk mag met trots zijn naam gebruiken. In het jaar 2021 presenteerde het merk hun eerste collectie aan broeken. Inmiddels is het assortiment uitgegroeid tot meer dan 250 items in twaalf verschillende landen. Kings of Indigo is een combinatie van unieke Japanse items en een stijlvolle collectie. Dit merk moet je gewoon kennen en is het waard om te dragen.

4. Brams Paris

Het Nederlandse jeansmerk Brams Paris staat bekend om het brede Never Out of Stock assortiment, een goede prijs/kwaliteitsverhouding en de perfecte pasvormen. In het assortiment spijkerbroeken van dit merk vind je zowel heren als dames spijkerbroeken.

5. Ru Denim

Een goed merk vertelt altijd een verhaal. Dan gaat het om een verhaal over de maakwijze, de beleving en het product. Bij bijna elke gelegenheid draagt een Nederland man jeans. En daarvoor zijn de jeans van Ru Denim ontwikkeld. Het zijn stijlvolle broeken met unieke details. Deze denims kun je dragen bij iedere gelegenheid en de collectie is gebaseerd op diverse Chapters.

Dit artikel is in samenwerking met Broeken Binkie tot stand gekomen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Top 5 beste Nederlandse jeansmerken op een rij
Schuiven naar boven