Beste Oujija bord

Bijgewerkt: 29 mei 2022

Een Oujija bord kopen? Mensen gebruiken dit om contact te leggen met onzichtbare entiteiten. Denk hierbij aan geesten of demonen. Het Oujija bord is in de jaren 80 erg populair geweest, hierna verdween het naar de achtergrond. Vanaf 2021 staat het spel weer helemaal in de aandacht. Bekijk het beste Oujija bord en hoe je hier op de juiste manier mee omgaat.

Ontwikkeling van het Oujija bord

In 1886 was in een nieuwe New Yorkse krant iets te lezen over de voorloper van het huidige Oujijabord. In 1890 vroeg de Amerikaanse advocaat Elijah J. Bond patent op dit spel aan. De distributierechten werden aan Kennard Novelty Company verkocht, het eerste bedrijf dat Oujija borden produceerde.

Werking van Oujija

Door de reclameverhalen van de Amerikaanse zakenman William Fuld dacht iedereen dat je met een Oujija bord geesten kan oproepen en hiermee communiceren. In werkelijkheid wordt het bord bestuurd door onwillekeurige spiertrekkingen van de deelnemers. Toch zijn er meer dan voldoende mensen die overtuigd zijn van een andere werking, waarbij je daadwerkelijk contact legt met onzichtbare entiteiten.

Hoe werkt het Oujija bord? Het gaat hier om een bord dat verschillende symbolen bevat. Dit zijn de cijfers 0-9, alle letters van het alfabet, de optie ja en nee en een begroeting en afscheid. Tijdens het spel houden de deelnemers een hand op het plankje dat op het bord staat. Na een vraag is het afwachten of het plankje zich verschuift. Het plankje schuift over de tekens heen. Via een gat in het plankje zie je de onderliggende letter waarop het plankje stopt.

Op deze manier is het mogelijk om antwoord te krijgen op een gestelde vraag.

Bekijk beschikbare Oujija borden

Kan je geesten oproepen?

De een gelooft erin terwijl de ander er niets mee heeft: geesten oproepen. Is het mogelijk om geesten op te roepen? Degenen die zich hierin verdiepen zijn van mening dat het zeker mogelijk is. Dit kan op verschillende manieren, maar de meest bekende methode is het Oujijabord.

Met dit bord is het wel de bedoeling dat er minimaal twee deelnemers zijn. Wil je alleen geesten oproepen, dan wordt er vaak gebruik gemaakt van seance. In je eentje met het Oujijabord aan de slag gaan kan misleidend zijn, omdat je misschien een geheel andere uitslag krijgt. Ook kan de spanning zo alleen te hoog oplopen waardoor je misschien een angst ontwikkelt.

Oujija bord gevaarlijk? Dat valt wel mee

Soms wordt gezegd dat een Oujija bord gevaarlijk is. Het enige gevaarlijke eraan is dat je onder spanning staat of angstig wordt. Dit is al helemaal het geval wanneer je het spel alleen speelt.

In 2018 bekeken wetenschappers hoe het Oujija bord echt werkt en of dit daadwerkelijk zo gevaarlijk is. Tijdens een onderzoek werden deelnemers goed in de gaten gehouden. Hun oogbewegingen werden vastgelegd. Opvallend was dat de oogbewegingen van bepaalde deelnemers naar bepaalde letters gingen en dat het plankje hierna naar die zelf te letter ging. De conclusie: er is altijd iemand die het plankje bewust of misschien wel onbewust verschuift.

Volgens de onderzoekers is het Oujija bord dus niet gevaarlijk. Toch is het niet aan te raden om dit met hele jonge kinderen te spelen, ze kunnen bang worden. Al helemaal wanneer je er een spannende avond van maakt.

Het beste Oujija bord

Waar kun je een Oujija bord kopen? Dit doe je gewoon online. Hieronder vind je de best verkochte Oujija borden. Klik op de link om de prijs van het product te bekijken.

Ouija spirit bord – altaar doek

Something Different Ouija bord

Geesten op foto’s

Helaas zijn er ook veel vragen waar de wetenschap geen antwoord op kan geven. Zo gebeuren er soms onverklaarbare dingen in iemands huis, zoals het verschuiven van meubilair. Daarnaast duiken geesten af en toe in foto’s op. Sommige foto’s zijn met Photoshop bewerkt, maar dit is niet altijd het geval. Een camera waarbij je het rolletje handmatig moet doordraaien kan ook voor een soort geestenfoto zorgen. Draai je het rolletje niet door dan maak je namelijk twee foto’s over elkaar heen.

Dan zijn er nog de gevallen waarbij gewoon niet verklaard kan worden waarom er een geest op een foto zichtbaar is. Maar meestal is er wel een duidelijke verklaring: de aanwezigheid van een stofje op de lens of soms lensflair, waarbij er veel zonlicht op de lenscamera valt.

Let op vreemde gebeurtenissen

Hoe weet je of er een geest in huis is? Ondanks dat de wetenschap zegt dat geesten niet bestaan, kun je zelf wel dat gevoel hebben. Let daarom goed op de volgende zaken:

  • Een plek in huis die onverklaarbaar koud aanvoelt
  • Denken dat je iemand hoort fluisteren
  • Apparaten die zelf aan- of uitgaan
  • Schuivende meubels
  • Een lamp die plots aangaat of uit gaat

Je kunt geesten vastleggen door een videocamera of geluidsrecorder gedurende enkele uren te laten draaien. Doe dit in de nachtelijke uren, de kans is dan groter dat je iets waarneemt. Gebruik daarnaast een Oujija bord om te communiceren.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste Oujija bord
Schuiven naar boven