Beste zorgverzekeraar zwangerschap

Bijgewerkt: 25 mei 2022

Zwanger? Dan krijg je te maken met extra zorgkosten voor verloskunde, bloedonderzoek en kraamhulp. Wat is de beste zorgverzekering zwangerschap? Hier vind je alle zorgverzekeraars op een rij. Kijk naar vergoedingen vanuit de basisverzekering, maar ook wat een aanvullende verzekering jou te bieden heeft. Zo kom je tot de beste en voordeligste zorgverzekering.

Dit moet je weten over zorgverzekering

Iedereen in Nederland is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Een basisverzekering is verplicht, een aanvullende verzekering vrijwillig. Sluit je geen zorgverzekering af? Je krijgt dan eerst een aantal waarschuwingen. Eventueel ontvang je een boete. Sluit je daarna nog steeds geen zorgverzekering af, dan kan de overheidsinstantie dit namens jou doen en de premie van je loon of uitkering inhouden.

Een zorgverzekering is niet alleen verplicht maar ook heel erg handig. Zo hoef je veel zorgkosten niet zelf te betalen. Wist je dat de volledige verloskundige zorg tussen de €1350 en €1750 kost? Gelukkig krijg je dit vanuit de basisverzekering vergoed.

Zelf het hartje van je baby beluisteren? Dit doe je met de doppler, speciaal voor thuisgebruik. Ook nog eens voordelig in aanschaf.

Bekijk doppler

Alle vergoedingen zwangerschap basisverzekering

Welke zorgverzekering je ook afsluit, bij een zwangerschap krijg je dit vanuit de basisverzekering vergoed:

 • Verloskundige afspraken en controles
 • Noodzakelijke echo’s
 • 20 weken echo
 • Gynaecologische controles
 • Bloedonderzoek
 • Geneesmiddelen
 • Thuisbevalling 100%
 • Vrijwillige ziekenhuisbevalling (eigen bijdrage €369,40)
 • Gebruik verloskamer tot maximaal €225
 • Kraamzorg tot 80 uur: eigen bijdrage €4,60 per uur (2022/ 2023)

Ga je voor een aanvullende zorgverzekering zwanger, dan krijg je volledige vergoeding van:

 • Eigen bijdrage ziekenhuisbevalling en verloskamer
 • Kraamzorg (soms met een maximumbedrag)
 • Fysiotherapie, bekkeninstabiliteit, babymassage
 • Zwangerschapscursus
 • Gratis kraampakket

Geen aanvullende verzekering maar wel behoefte aan een kraampakket? Deze koop je online. De prijs bedraagt €27 – €55. Het pakket van €55 betreft een luxe en uitgebreid kraampakket.

Bekijk hier alle kraampakketten

De beste zorgverzekering zwangerschap

Wat is de beste zorgverzekeraar? In de periode november – januari heb je de mogelijkheid om over te stappen. Op zoek naar de beste zorgverzekering zwangerschap? We hebben de beste zorgverzekeraars voor jou geselecteerd. Compleet met uitgebreide beschrijving over vergoedingen kraamzorg. Bij de beste zorgverzekering zwangerschap is rekening gehouden met een gezin waarbij twee jonge kinderen (gratis) zijn meeverzekerd.

1. FBTO Zorgverzekering + Module gezinsplanning

 • Online declareren of via een app
 • Korting bij betaling per jaar

Dit betreft een zorgverzekering met aanvullend pakket. De FBTO Zorgverzekering + Module gezinsplanning dekt huisarts- en ziekenhuiskosten vanuit de basisverzekering. Je hebt volledige vrije keuze uit alle ziekenhuizen, klinieken, fysiotherapeuten en nog veel meer. Je kunt digitaal declareren. Hiervoor moet je wel inloggen met DigiD. Je hebt de mogelijkheid om het verplicht eigen risico in termijnen te betalen.

Met deze verzekering ontvang je met betrekking tot kraamzorg 100% vergoeding met een maximum van €250 per jaar. Het gaat hier om de vergoeding van de eigen bijdrage kraamzorg. Voor de rest ontvang je nog veel meer vergoedingen met betrekking tot de zwangerschap.

2. VGZ eigen keuze + VGZ aanvullend beter

 • Online declareren
 • Geen eigen risico bij medicatie uit het preferentiebeleid

Ook weer een basisverzekering met aanvullende verzekering. Vanuit de basisverzekering krijg je verloskundige zorg vergoed. Wil je geen eigen bijdrage voor de kraamzorg betalen, dan moet je zeker voor deze zorgverzekering zwangerschap kiezen. VGZ eigen keuze + VGZ aanvullend beter vergoedt namelijk de eigen bijdrage kraamzorg met een maximum van €125. Dit betekent dat je ruim 28 uur aan kraamzorg niet hoeft te betalen

3. Menzis Basis Vrij + ExtraVerzorgd 2

 • Declareren via een app
 • Minder eigen risico bij merkloze geneesmiddelen

Deze Menzis zorgverzekering maakt het met de Menzis Samen Gezond app allemaal wat gemakkelijker. Deze app geeft je inzicht in je gezondheid en helpt je gezonde keuzes maken. Een goede zorgverzekering voor het hele gezin. Je krijgt 100% van de eigen bijdrage kraamzorg vergoed.

4. Nationale Nederlanden zorgverzekering restitutie + compleet

 • Online declareren of via een app
 • Gratis Fit module met Sport Medisch advies

Blijf je graag in beweging, dan is de Nationale Nederlanden zorgverzekering met aanvullende verzekering zeker iets voor jou en je gezin. De basisverzekering dekt vrijwel alle huisarts- en ziekenhuiskosten. Daarnaast ontvang je tot maximaal €175 aan vergoeding voor de eigen bijdrage kraamzorgkosten. Welke (medische) behandeling je ook nodig hebt, je hebt altijd volledig vrije keuze uit alle zorgaanbieders.

5. ONVZ vrije keuze basisverzekering + vrije keuze benfit

 • Online declareren of via een app
 • Korting bij jaarbetaling

De naam ONVZ is niet bij iedereen bekend, maar toch is het een uitstekende zorgverzekeraar. Deze mag ook niet ontbreken in het rijtje beste zorgverzekering zwangerschap. Bij deze zorgverzekeraar heb je volledige keuze uit alle zorgaanbieders. Maak je gebruik van kraamzorg, dan vergoedt ONVZ maximaal €250 aan eigen bijdrage. Dit komt neer op 56 uur kraamzorg.

6. Zilveren Kruis basis budget + Aanvullend 2 sterren

 • Online declareren
 • Aanpassen van incassodatum mogelijk

Een budget zorgverzekering zwangerschap die goedkoper is dan andere zorgverzekeringen met aanvullende pakket. Je hebt beperkte keuze uit ziekenhuizen, informeer daarom of Zilveren Kruis een contract met het ziekenhuis heeft afgesloten. Met betrekking tot fysiotherapie, logopedie of verloskunde heb je een ruime tot zeer ruime keuze. De vergoeding eigen bijdrage kraamzorg bedraagt 100% zonder maximum.

7. OHRA zorgverzekering + uitgebreid

 • Online declareren of via een app
 • Mogelijkheid tot gespreid betalen eigen risico

Met deze restitutie zorgverzekering kies je zelf het ziekenhuis of de zorgaanbieder. Je hebt dan ook volledige keuze. De kraamzorg wordt 100% vergoed, ook met betrekking tot de eigen bijdrage. Het maakt hierbij niet uit hoeveel uren kraamzorg je krijgt: alles wordt vergoed. OHRA behoort zeker tot een van de beste zorgverzekeringen voor zwangere vrouwen én gezinnen.

Wanneer overstappen zorgverzekering?

Dit was 7x beste zorgverzekering zwangerschap. Houd er rekening mee dat bedragen met betrekking tot de maximum vergoeding iets kan afwijken. Dit artikel is namelijk wat eerder geschreven dan dat jij het leest.

Wanneer kun je overstappen van zorgverzekering? In november maken zorgverzekeraars hun nieuwe premies bekend. Je kunt dan tot 31 december je huidige zorgverzekering opzeggen. Vervolgens heb je tot 31 januari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste zorgverzekeraar zwangerschap
Schuiven naar boven