Beste bruin zonder zon – zelfbruiners en tips

Bijgewerkt: 15 april 2022

Een zelfbruiner noem je ook wel een bruin-zonder-zon. Het is een lotion die je op de huid smeert. Na enkele keren gebruik ontwikkelt de huid een goudbruine tint. De beste bruin zonder zon blijft lang actief en het resultaat is snel zichtbaar. Het is niet slecht voor de gezondheid want reageert alleen met dode huidcellen. Kortom: in onderstaande lijst de beste zelfbruiners voor een gezonde uitstraling.

1. Collistar Magic Drops Zelfbruiner

  • Fantastisch resultaat
  • Slechts enkele druppels nodig

Een licht geparfumeerde bruin zonder zon met een fantastisch resultaat, daar ga je voor. De Collistar Magic Drops is een zelfbruiner die zeer positieve beoordelingen ontvangt. Hij werkt perfect, en gewoon in combinatie met een dagcrème of bodylotion. Neem wat crème of lotion in de hand en meng er drie druppels van de Collistar Magic Drops door. Vervolgens in een dunne laag op de huid aanbrengen.

Binnen afzienbare tijd verschijnt het resultaat. Vaak profiteer je hier de volgende dag nog steeds van. Je hoeft het dus niet dagelijks toe te passen.

Het voordeel is dat je er een mooi kleurtje mee krijgt zonder dat dit kunstmatig uitziet. Wil je een minder intense teint, dan breng je de drie druppels terug naar één tot twee druppeltjes. Dat bepaal je dus helemaal zelf.

Het product vlekt niet en is makkelijk te mengen met alle soorten bodylotion of gezichtscrème. Gebruikers zijn zeer tevreden over de goede kwaliteit en de duurzaamheid. Wel wat aan de prijzige kant maar het werkt perfect en je doet er lang mee. Meer dan 250 keer beoordeeld en scoort hierbij minimaal 4,4/ 5 sterren.

Bekijk Collistar Magic Drops Zelfbruiner

2. NIVEA Zelfbruiner

  • Natuurlijke bruine teint die tot 5 dagen aanhoudt
  • Hydrateert goed

Het beste bruin zonder zon waarbij je ook nog eens voor een goede huidverzorging gaat is de Nivea zelfbruiner. Dit is een hydraterende bodylotion die goed intrekt en lekker ruikt. De huid krijgt een lichtbruine teint en ziet er gezond uit.

Wanneer je deze lotion aanbrengt dan merk je dat de huid zachter aanvoelt. Dit komt omdat de huid gedurende 24 uur lang intensief gehydrateerd wordt. Maar ook het gebruind effect blijft lang aanhouden. Voor minimaal 24 uur en tot maximaal vijf dagen. Je hoeft hem dus niet dagelijks aan te brengen, en dat scheelt weer.

Het is aan te raden om vooraf de huid grondig te reinigen, bijvoorbeeld door in bad of onder de douche te gaan. Droog de huid af en breng de lotion royaal aan. Uiteraard alleen op plekken waar dit ook nodig is.

Het is belangrijk om na gebruik de handen goed te wassen, anders kunnen de nagels en de groeven in de handen een gele kleur krijgen. Consumenten hebben de NIVEA Zelfbruiner vele malen beoordeeld en het een score van 4,3/ 5 sterren gegeven. Gezien de prijs behoort dit product zeker tot de beste zelfbruiner. Kies een product dat bij je past, afhankelijk van de eigen huidskleur en het gewenste effect.

Naar Nivea zelfbruiner

Hoe werkt een zelfbruiner?

Voordat je de laatste in het overzicht beste bruiner zonder zon ziet, eerst iets over de werking. Het is eigenlijk best bijzonder dat een lotion de huid donkerder maakt. Een zelfbruiner bevat de werkzame stof dihydroxyacetone. Dit is een kunstmatig suiker dat reageert met de eiwitten die zich in de bovenste huidlaag (dode huidcellen) bevinden. Als gevolg hiervan ontstaat er een bruine kleur.

3. Bondi Sands Self Tanning

  • Werkt middels foam
  • Niet getest op dieren

Een zeer goede keuze is de Bondi Sands Self Tanning, alleen al vanwege het groot gebruiksgemak. Deze foam breng je makkelijk aan op plekken waar je graag een wat donkerder kleurtje wil. Dit product werkt prima, het lijkt net alsof je van een zonvakantie terugkomt.

De Bondi Sands Self Tanning is verrijkt met aloë vera, ideaal voor de juiste verzorging en hydratatie van de huid. De heerlijke geur van kokos blijft lang hangen, waardoor je een zomers gevoel ervaart. Wees er wel zeker van dat je het juiste product aanschaft, want hij is in verschillende varianten verkrijgbaar. Bij een verkeerde keuze zal het effect ook niet als gewenst zijn.

De Bondi bruin-zonder-zon niet gebruiken op een gevoelige of allergische huid. Goed verspreiden en in laten trekken.

Bekijk Bondi Sands Self Tanning

Hoe slecht is een zelfbruiner?

Omdat de werkzame stof alleen in contact komt met dode huidcellen, is een zelfbruiner niet slecht voor de gezondheid. Je kunt het dus probleemloos gebruiken. Bij een zeer gevoelige huid kan er een allergische reactie ontstaan. In dit geval is het beter om over te stappen op een zelfbruiner zonder parfum.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste bruin zonder zon – zelfbruiners en tips
Schuiven naar boven