Beste campingbedje – vakantiebedjes

Bijgewerkt: 10 april 2022

Een campingbedje is erg praktisch. Niet alleen wanneer je met baby op vakantie gaat, maar ook voor bij de oppas of gewoon thuis. Het beste campingbedje is veilig in gebruik, maar ook gemakkelijk op te zetten. Het is vooral belangrijk om voor een merk met een goede prijs-kwaliteitverhouding te gaan.

De juiste leeftijd

Let op want een campingbedje is niet voor alle leeftijden geschikt. Hier kunnen baby’s vanaf de geboorte in liggen totdat ze ongeveer 36 maanden oud zijn. Uiteraard is een campingbed niet bedoeld als vaste slaapplek. Het biedt namelijk niet dezelfde ondersteuning als een wiegje of ledikantje.

Driemaal het beste campingbedje

Op het gebied van campingbedjes heb je ontzettend veel keuze. Ga je voor een goedkoop model, eentje die zeer luxueus is of moet hij vooral makkelijk in te klappen zijn? Om je te helpen vind je hieronder driemaal het beste campingbedje. Lees ook goed de aankooptips door.

Safety 1st campingbed

Zoek je het beste campingbedje dan moet je zeker eens bij het merk Safety 1st kijken. Dit merk produceert diverse meubeltjes en producten voor baby’s, waarbij alles van een hoge kwaliteit is. De Safety 1st Soft Dreams is een mooi, veilig en comfortabel campingbed dat geschikt is vanaf de geboorte. Hierin kunnen kindjes tot een lichaamsgewicht van ongeveer 9 kg liggen.

De bodem is niet in hoogte verstelbaar maar dit kom je bij weinig campingbedjes tegen, uitgezonderd de nummer twee in deze lijst. Kies voor het normale model of het extra grote campingbed met een aanbevolen gewicht kind tot 15 kg. Deze laatste is ook wat groter, hierdoor ook geschikt als babybox op de camping of het vakantiehuis.

Moet het campingbedje compact en verplaatsbaar zijn? Dan heb je het kleine reisbedje voor pasgeboren baby’s. Voor een campingbed van dit merk ben je tussen de € 60 en € 80 kwijt. Waarbij je zeker weet dat je een prima kwaliteit koopt.

Bekijk Safety 1st campingbedjes

Prénatal campingbed

Een andere aanrader zijn de campingbedjes van Prénatal. Dit merk is van een ontzettend hoge kwaliteit. Voordeel van een Prénatal campingbed is dat de bodem in hoogte verstelbaar is, en dat is vrij uniek. Ideaal vanaf de geboorte, wanneer het kindje wat ouder is laat je de bodem weer wat lager.

Is je kindje al wat ouder? De bedjes van dit merk beschikken over een kruipluik, zodat het kind zelf uit bed kan. Hierdoor hoef je het er niet uit te tillen. Aan één zijde zijn wieltjes aanwezig. Dit biedt je de mogelijkheid om het bedje te verplaatsen, of het nu ingeklapt of uitgeklapt is.

Elk bedje is voorzien van opbergtas, zodat hij altijd mooi blijft. De campingbedjes van Prénatal kunnen een gewicht tot ongeveer 15 kg aan, dus er kunnen ook wat oudere peuters in. De prijs voor deze modellen ligt tussen de € 70 en € 90, dit is heel betaalbaar.

Naar Prénatal campingbedden

Bebies First

Iets voordeliger geprijsd zijn de Bebies First modellen. Ondanks de lagere prijs behoren ze zeker tot het beste campingbedje, en dat heeft natuurlijk ook met de kwaliteit en het comfort te maken. Het reisbedje inclusief matras is makkelijk op te zetten en weer in te klappen. Dankzij de wieltjes is het bedje ook verplaatsbaar, dat is natuurlijk hartstikke praktisch.

De afmeting van het Bebies First campingbed bedraagt 120 x 60 cm, net als bij een ledikantje. Dit betekent dat kinderen tot een lichaamsgewicht van 15 kg erin kunnen liggen. De bodem is niet in hoogte verstelbaar, hier moet je rekening mee houden. Voor deze modellen betaal je tussen de € 35 en € 70. De prijs is een beetje afhankelijk van het model dat je kiest. Er zit altijd een transporttas bij.

Bekijk Bebies First campingbedjes

Hoe lang gebruik je een campingbedje?

Alle campingbedjes zijn geschikt voor pasgeboren baby’s totdat ze 36 maanden oud zijn (drie jaar). Het is niet aan te raden om oudere kinderen in een campingbed te leggen. Dit komt omdat campingbedjes een maximaal gewicht aan kunnen, dit ligt ergens tussen de 10 en 15 kg.

Vermijd hele goedkope bedjes, deze zijn kwalitatief niet altijd goed. Bovendien kunnen ze maar een beperkt gewicht dragen en moet je al snel overstappen op een andere slaapplek voor je kindje. Bedenk dat veiligheid ook altijd voorop staat. Bovenstaande drie merken zijn zeker veilig in gebruik.

Is een campingbedje veilig?

Koop je een compleet campingbedje (zie hierboven) dan is dit veilig in gebruik. Leg er geen extra los matras in, hierdoor ontstaat er een grotere kans op verstikkingsgevaar. Dit komt omdat een baby of jong kind bekneld kan raken. Gebruik daarom altijd het originele matras van het bedje.

De zijwanden van dit soort bedjes zijn ventilerend.  Dek dit niet af, je kindje moet vrij adem kunnen halen. Hang dus geen dekens over de zijkanten, en plaatst het bedje altijd iets van de muur af.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste campingbedje – vakantiebedjes
Schuiven naar boven