Beste cassettedeck (2022): cassetterecorders/ spelers

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Het cassettebandje is helemaal terug van weggeweest. Hier hoort natuurlijk ook het beste cassettedeck bij. Waar moet je op letten en welke modellen zijn het best verkocht? Bekijk de meest populaire cassetterecorders spelers.

Cassettedeck nieuw kopen

Hoewel de cassettedeck echt iets van de jaren ‘80/ ‘90 uit de vorige eeuw stamt, is het niet verstandig om een oud model te gebruiken. Een cassettedeck nieuw kopen is toch de beste optie. Zo weet je zeker dat je te maken hebt met een uitstekende kwaliteit, maar ook vernieuwende technieken.

Hoe werkt een cassettebandje? Dit is een geluidsdrager (magneetband) met een plastic omhulsel. Via een elektrisch signaal wordt er muziek op het bandje gezet. Het cassettedeck magnetiseer de tape (opnemen) of verandert het magnetische veld (afspelen).

Beste cassettedeck 2022

Waarop letten bij de aankoop van het beste cassettedeck? Dat ligt er helemaal aan wat je ermee wilt. Niet alle modellen zijn geschikt voor het opnemen: met de meeste kun je alleen afspelen. Ook zijn er cassettedecks met verschillende aansluitingen zoals 3,5 mm audio aansluiting of USB aansluiting.

Kijk ook naar connectiviteit: vind je Bluetooth belangrijk? Hieronder een overzicht van een aantal modellen met verschillende opties. Deze zijn geselecteerd naar best verkopende modellen.

1. TEAC W-1200 Double Cassettedeck

Dit is gelijk een van de beste cassettedecks. Het gaat hier om een dubbel cassettedeck, die onafhankelijk van elkaar werkt. Met het linker gedeelte kun je afspelen, met het rechter gedeelte zowel opnemen als afspelen. Je neemt vanaf verschillende externe bronnen op, bijvoorbeeld radio of cd-speler. Dankzij de dubbele werking kun je ook gemakkelijk cassettes kopiëren.

Met dynamische ruisonderbreking ervaar je een uitstekende geluidskwaliteit. Dit model is zeer populair en is dan ook terug te vinden bij verschillende grote elektronicazaken.

Bekijk TEAC W-1200 Double Cassettedeck

2. Soundmaster RR18SW – Radio Cassette Recorder met USB

Deze is leuk: een radio cassette recorder met een jaren ‘80 look. Hij ziet er misschien retro uit, maar het gaat hier echt om een nieuw model. Deze radiocassetterecorder is namelijk voorzien van usb-aansluiting en SD kaartslot. Zo kun je op of vanaf externe bronnen muziek afspelen of opnemen. Met de hoofdtelefoonaansluiting luister je ook nog eens lekker ongestoord naar muziek.

Dit nostalgisch model is voorzien van ingebouwde microfoon. Neem gesproken berichten op en beluister ze terug. Via de FM-radio volg je alles wat er op jouw favoriete radiozender gebeurt.

Naar de soundmaster RR18SW

3. Philips AZ700T 

Nog meer nostalgie met deze oldskool beste cassettedeck. Met de look van een ghettoblaster uit de jaren 90. Je weet wel: op de schouder en de straat op. Voorzien van cassettespeler, radio maar ook USB- en SD poorten. Er is zelfs bluetooth aanwezig! Via de hoofdtelefoonuitgang sluit je een koptelefoon of bedrade oordopjes aan. Uit de 8 watt xBoss speaker klinkt jouw favoriete muziek.

Oh ja, deze cassettespeler werkt op batterijen. Zo kun je hem overal mee naartoe nemen. Hij is ook voorzien van een draaghendel, wel zo handig. Dit model ontvangt ook nog eens zeer goede beoordelingen.

Bekijk de Philips AZ700T

4. Trevi RR 501 BT

Een draagbaar cassettedeck van het merk Trevi. Speel nieuwe of oude cassettebandjes af: het klinkt perfect uit de twee boxen van 5 watt. Je speelt niet alleen cassettebandjes af maar maakt ook gebruik van bluetooth, usb of FM-radio. Er is een aansluiting aanwezig, geschikt voor de hoofdtelefoon. Bovendien kun je ook je smartphone, MP3 speler, tablet of laptop op deze cassettespeler aansluiten.

Een ouderwets cassettedeck in een klassiek jasje. Zeer compact en hierdoor gemakkelijk mee te nemen. Ontvangt een beoordeling van 4,5 van de 5 sterren. Bekijk hem op bol.com.

5. Cassette Converter – Cassette Speler

Dit is alweer de laatste in het overzicht beste cassettedeck. Dit keer Is er gekozen voor een cassette speler/ converter. Digitaliseer je cassettebandjes naar MP3, cd of USB. Je zet eerst de mixtapes of cassettebandjes op computer, hierna brand je ze op cd of naar usb. De cassetteconverter verbind je heel gemakkelijk middels bijgeleverde kabel met de computer of laptop. Het mooie is dat je hier geen stuurprogramma voor nodig hebt.

Naast converter werkt dit apparaat ook als cassettespeler. Gebruik de audio-uitgang om een koptelefoon, stereo-installatie of luidsprekersysteem aan te sluiten. Je ontvangt niet alleen de cassettespeler converter maar ook een usb-kabel en oortjes. Uiteraard zit er ook een handleiding bij. Wordt goed beoordeeld.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste cassettedeck (2022): cassetterecorders/ spelers
Schuiven naar boven