Beste deodorant (2022)

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Blijf altijd fris met de beste deodorant. Er zijn zoveel merken verkrijgbaar, hierdoor weet je niet meer wat je moet kiezen. Ga je voor de beste deodorant voor mannen of vrouwen, wil je iets tegen zweetgeur doen of mag de deo je kleding niet laten verkleuren? Lastig, daarom vind je hieronder een overzicht van de best verkochte deodoranten en waar gebruikers écht tevreden over zijn.

Dove Go Fresh Deodorant Anti-transpirant
Bekijk voordeelverpakking

De werking van deodorant

Hoe werkt deodorant en is het hygiënisch? Deodorant wijzigt de geur van zweet en legt hier een sterkere geur overheen. Of deodorant hygiënisch is dat moet je voor jezelf uitmaken. Je wordt er niet viezer van maar het verhindert ook niet dat er zweet aanwezig is.

Is er deo waar je niet van zweet? Er zijn deodorants die een soort poederlaagje over de huid leggen. Dit voorkomt dat je overmatig gaat zweten maar op warme dagen zul je toch altijd transpireren.

Beste deodorant van dit moment

Je hebt zoveel verschillende soorten deodorant met elk hun eigen voor- en nadelen. Daarnaast heb je deodorants voor mannen, voor vrouwen, tegen zweten of een gevoelige huid. Hieronder zet ik wat merken op een rij, zodat je weet waar je voor moet kiezen.

Beste deodorant mannen (2022)

Zullen we starten met de beste deodorant mannen? Het is een feit dat mannen meer zweten en ook sterker ruiken. Daar kun je als man niks aan doen, dit heeft met hormonen te maken. Deodorant is bedoeld om een te sterke zweetlucht te maskeren. Sommige deodorants ruiken zo lekker dat je de hele dag fris blijft.

Dit is de beste deodorant mannen:

Dove Men+Care Clean Comfort Anti-transpirant

De Dove Men+Care wordt door mannen ontzettend goed beoordeeld, het beschermt de huid tegen irritaties. Rituals is een populair merk en werkt antiperspirant (meer hierover in het hoofdstuk zweetgeur). De laatste, Dove Original, is zijdezacht voor de huid en moet ook transpiratie tegengaan.

Beste deodorant vrouwen (2022)

Vrouwen zweten minder maar ook dit is weer afhankelijk van de hormoonhuishouding. Tijdens en na de zwangerschap kunnen vrouwen echt veel meer zweten dan voorheen. Ook op warme dagen is het soms dweilen met de kraan open. Voor vrouwen is het belangrijk dat de deodorant goed werkt, veel merken maskeren namelijk niet voldoende.

De beste deodorant vrouwen:

Dove Original Anti-transpirant

Je ziet dat in het overzicht beste deodorant vrouwen ook weer de merken Dove en RITUALS voorbijkomen, waarvan Dove de meeste positieve beoordelingen ontvangt. Nieuw is Zwitsal deodorant. Vooral jonge moeders vinden de geur van Zwitsal geweldig, maar ook voor andere vrouwen is dit een aanrader. Jammer aan deze laatste deodorant is dat hij niet heel lang werkt.

Beste deodorant tegen zweetgeur

Deodorants die zweten stopt of een deo tegen zweten, hierbij heb je de keuze uit anti transparant of antiperspirant. Vergis je niet maar antiperspirant is heel wat anders! Dit is een deodorant die de uitgangen van de zweetklieren blokkeert. De metalen zouten die zijn toegevoegd houden het vocht tegen waardoor je tijdelijk niet zweet.

Van deze merken is zeker bekend dat ze antiperspirant merken en behoren dan ook tot de beste deodorant tegen zweetgeur:

Bekijk overzicht antiperspirant deodorants

Deodorant zonder aluminium

Op zoek naar een deodorant zonder aluminium? Veel deodorants bevatten namelijk wél aluminium. Waarom zou je dit de deur uit doen? Ten eerste omdat het gele vlekken op kleding kan veroorzaken. Bovendien vormt aluminium een blokkade tegen zweet. Hierdoor kan je lichaam de gifstoffen niet kwijt.

Dan zijn er nog claims dat aluminium in deo het risico op borstkanker of Alzheimer vergroot. Of een en ander ook klopt, daar ga ik geen uitspraak over doen. Dit zijn in ieder geval een aantal deodorants zonder aluminium:

In bovenstaand overzicht zie je welke deodorant zonder aluminium verkrijgbaar is.

Beste deodorant uitkiezen

Hoe weet je nu wat de beste deodorant voor jou is? Vraag je eerst af of je het zweten wil voorkomen of maskeren. Een deodorant met aluminiumzouten zal het zweten grotendeels voorkomen. Dat is prima, maar je moet dit soort deodorants niet elke dag gebruiken. Geef je huid regelmatig frisse lucht, door te zweten raak je ook gifstoffen kwijt.

Wil je alleen de geur maskeren dan voldoet bijna elke deodorant. Er is wel verschil tussen deodorant voor mannen of voor vrouwen. Deodorants voor mannen hebben altijd een sterkere geur. Voor vrouwen is deze milder.

Vrouwen die mannendeodorant gebruiken

Er zijn vrouwen die veel zweten of sterk ruiken. Zelfs wanneer je voor de beste deodorants tegen de geur gaat merk je dat vrouwendeodorant niet sterk genoeg is. Het is al helemaal niet zo vreemd om als vrouw zijnde voor een mannendeodorant te gaan.

Kies dan liever geen bekend merk zoals Axe, dit ruikt veel te sterk. Als vrouw zijnde kun je beter een mannendeo van het merk Dove of Rituals nemen. Sterk genoeg om nare luchtjes te maskeren maar niet direct mannelijk.

Conclusie beste deodorant

Met bovenstaande tips moet het best mogelijk zijn om tot de beste deodorant te komen. Voortaan ruik je weer heerlijk fris. Nog een extra tip en deze is vooral voor vrouwen: koop ook een klein flesje deodorant, dit neem je heel eenvoudig in je tasje mee. En voor mannen: leg een bus deodorant in de auto, zo kom je altijd fris op het werk of weer thuis aan.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste deodorant (2022)
Schuiven naar boven