Beste fietsnavigatie (2022): navigatiesystemen voor de fiets

Bijgewerkt: 16 januari 2022

De beste fietsnavigatie levert je niet alleen de nieuwste routes maar ook informatie over je fietsprestaties. Er zijn verschillende fietsnavigatiesysteem verkrijgbaar. Van Garmin tot Mio Cyclo: welk systeem past bij jou? Ontdek de verschillen en ontvang tips over het gebruik van fietsnavigatie.

Gebruik fietsnavigatiesysteem: belangrijke tips

De Consumentenbond test regelmatig fietsnavigatie systemen. Uit deze tekst blijkt dat merken als Garmin en Mio het altijd goed doen. Hoe gebruik je dit systeem eigenlijk? De werking is hetzelfde als die van een auto navigatiesysteem of Google Maps op je smartphone. Het systeem werkt altijd met GPS. Je kunt je eigen fietsroutes uploaden of maken. Dit doe je via verschillende websites zoals mtbroutes.nl en biketrails.nl. Ook de website route.nl is een aanrader.

Download fietsroutes als GPX bestand en kopieer dit desgewenst naar de sd-kaart. Hoe het downloaden werkt verschilt per merk: lees de meegeleverde handleiding.

De betere systemen zijn voorzien van trainingsschema, hartslagmeter en andere opties. Via bluetooth koppel je de smartphone aan het navigatiesysteem. Zo kun je oproepen en berichten van je telefoon op het beeldscherm van je navigatie zien.

Beste fietsnavigatie 20221 – test en gebruikerservaringen

In de zoektocht naar beste fietsnavigatie is het belangrijk om te kijken naar de test van de Consumentenbond en gebruikerservaringen. Het is tenslotte de eindgebruiker die jou laat weten of deze tevreden is. Ontdek de 5 best verkochte fiets navigatiesystemen.

1. Mio Cyclo 220 fietscomputer

Een bekend merk op het gebied van navigatiesystemen voor de fiets. De Mio Cyclo 210 is compact (114 x 6,8 cm) en past hierdoor perfect op elke fiets. Waar je ook naartoe gaat, met de surprise me functie krijg je altijd drie fietsroutes aangeboden. Zo kun je zelf bepalen welke route je neemt. Het menu is dankzij het groot aanraakscherm en knoppen makkelijk te bedienen. Ook in zonlicht is het scherm goed leesbaar. Bovendien is de behuizing waterdicht: geschikt voor alle weersomstandigheden.

Ontdek restaurants, fietswinkels of andere nuttige plaatsen op je route: dit is voorgeïnstalleerd. Dit navigatiesysteem is op bol.com meer dan 35 keer beoordeeld en ontvangt een 4,3 uit 5 sterren. Gebruikers zijn vooral tevreden over de goede kwaliteit en de eenvoudige bediening.

Bekijk de Mio Cyclo 220

2. Sigma BC 9.16 ATS Fietscomputer

Over naar het merk Sigma, bekend van fietscomputers, fietsverlichting en hartslagmeters. De Sigma Sport draadloze fietscomputer werkt met ABS techniek. Hierdoor kan deze draadloos de afstand en snelheidgegevens overdragen. Start direct met navigeren, bekijk de maximale snelheid of het aantal verbruikte calorieën. Natuurlijk bekijk je ook de totale rittijd, de dagafstand en de actuele snelheid. Dit model is waterdicht (ipx8) en heeft een tekstweergave in 7 talen (ook Nederlands).

Deze fietscomputer is voorzien van een houder, ATS-zender, magneet, batterij en bevestigingsmateriaal. Ontvangt een beoordeling van 4,4 van de 5 sterren. Gebruikers zijn positief over het design, de perfecte werking en het uitstekende signaal.

Naar de Sigma BC 9.16 ATS

3. Garmin Edge 130+ Fietscomputer

In het overzicht beste fietsnavigatie aandacht voor de Garmin Edge 130+. Dit merk kwam in de test van de Consumentenbond voorbij. Dit model is duurder dan voorgaande twee modellen, maar biedt wel veel opties. Denk hierbij aan prestatiemeting, grouptrack functie. Deze fietscomputer is voorzien van een trainingsfunctie en registratiefunctie. Er is helaas geen hartslagfunctie aanwezig. Het drie inch touchscreen is zeer gemakkelijk te bedienen en heeft een goede weergave. De accu gaat ruim 12 uur mee en is hiermee geschikt voor lange ritten.

Met de vooraf geladen Garmin fietskaart wordt navigeren wel heel eenvoudig. Je ziet alle wegen en fietspaden maar ook hoogtegegevens en nuttige punten. Krijgt een beoordeling van 4,4 van de 5 sterren. Ideaal voor tochten op de mountainbike of racefiets, maar natuurlijk ook geschikt voor de stadsfiets.

Bekijk de Garmin Edge 130+ Fietscomputer

4. Wahoo Elemnt ROAM GPS Fietscomputer

Het is lastig om de beste fietsnavigatie systemen op een rij te zetten. Om toch alle merken voorbij te laten komen, laat ik je de Wahoo Elemnt ROAM fietscomputer zien. Dit apparaat kost ongeveer evenveel als de Garmin fietsnavigatie. Ook nu weer dual-band technologie, maar ook bluetooth 4.0. Verder zijn er functies als hartslag, caloriemeting en trainingfunctie aanwezig. Uiteraard is deze fietscomputer waterbestendig en geschikt voor alle weersomstandigheden.

Dit model heeft geen touchscreen scherm maar werkt wel volledig draadloos. Ontvangt zeer goede beoordelingen (5 van de 5). Pluspunten zijn de goede kwaliteit, de lange batterijduur en het fraaie design. Bovendien is dit model gebruiksvriendelijk en zijn kaarten goed leesbaar. Nadeel kan de wat hogere aanschafprijs zijn. Bovendien zijn er veel instellingen beschikbaar, waardoor het soms lastig is om de juiste instelling te vinden.

Naar de Wahoo Elemnt ROAM

5. Sigma Pure 1 Fietscomputer – Bekabeld

De beste fietscomputer hoeft niet duur te zijn, dat bewijst deze Sigma Pure 1. Het gaat hier weliswaar om een bekabeld model, maar daar is de lage prijs ook naar. Hij heeft diverse functies waaronder automatische start-stop, actuele snelheid, dagafstand en tijdfuncties. Gewoon een eenvoudige fietsnavigatie zonder poespas. Bediening is ook zeer eenvoudig: met een enkele druk op de knop schakel je naar de totaalwaardes. Het extra grote display is goed afleesbaar.

Met 4,6 van de 5 sterren is dit een goede koop. De uitstekende prijs-kwaliteitverhouding kenmerkt zich, net als het gebruiksgemak. Bekijk op bol.com.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste fietsnavigatie (2022): navigatiesystemen voor de fiets
Schuiven naar boven